Στα όριά τους οι καλλιεργητές ντομάτας – Στα ύψη το κόστος παραγωγής

«Παράγουμε χωρίς να ξέρουμε αν θα βγάλουμε τα χρήματα»

Must Read

Την απόγνωσή τους επανέλαβαν οι καλλιεργητές ντομάτας. «Παράγουμε χωρίς να ξέρουμε αν θα βγάλουμε το κόστος παραγωγής που είναι στα ύψη» επισημάνθηκε.

Η κλιματική αλλαγή, με τους άνυδρους χειμώνες και την ανεπάρκεια νερού, όπως και τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα σαν αυτά που έζησε η Θεσσαλία την άνοιξη, φαίνεται πως κατατροπώνουν την κτηνοτροφία και την γεωργία.

«Υπάρχει πρόβλημα όπως σε όλη τη Θεσσαλία, κυρίως στους νομούς Καρδίτσας αλλά και στην περιοχή της Κάρλας είναι μεγαλύτερο το πρόβλημα. Στα Φάρσαλα δεν είναι τόσο μεγάλο. Είναι ένα θέμα που θα μας απασχολήσει τα επόμενα χρόνια», είπε ο αγρότης Σωκράτης Αλειφτήρας.

«Το κόστος παραγωγής είναι στα ύψη, αντιστρόφως ανάλογες είναι οι τιμές των αγροτικών προϊόντων. Αν εξαιρέσουμε την ντομάτα που έχει μια ικανοποιητική τιμή, το βαμβάκι είναι πάρα πολύ χαμηλά, το καλαμπόκι επίσης, το στάρι στα 23 λεπτά. Παράγουμε χωρίς να ξέρουμε αν θα βγάλουμε το κόστος παραγωγής», συμπλήρωσε.

Τα ίδια όμως προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι νεαρότεροι παραγωγοί, οι οποίοι αποφάσισαν να επιστρέψουν στον τόπο τους και να μπουν δυναμικά στον πρωτογενή τομέα. «Είμαι τελειόφοιτος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, επέλεξα μετά από αυτό να επιστρέψω πίσω στον τόπο που μεγάλωσα γιατί μου άρεσε αυτό, προσπαθώ πάνε σε αυτό να επενδύω κάθε χρόνο», τόνισε ο Δημήτρης Αναγνωστόπουλος.

«Αξίζει, αλλά παίρνουμε πάρα πολύ μεγάλο ρίσκο. Έχουμε ένα χωράφι που έχουμε κάνει 20.000 ευρώ έξοδα και δεν ξέρουμε τι έσοδα θα έχουμε. Μιλάμε μόνο για ένα αγροτεμάχιο. Παρόλα αυτά, είμαστε αισιόδοξοι, προσπαθούμε», πρόσθεσε.




 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This