Κατάπτυστη προπαγάνδα της Τουρκίας: «Παραβίαση» των εκπαιδευτικών δικαιωμάτων της «τουρκικής μειονότητας» της Δυτικής Θράκης!

Anadolu: «Συστηματική παραβίαση των εκπαιδευτικών δικαιωμάτων» από την Ελλάδα - Κραυγές και από τον παράνομο σύλλογο «Τούρκων Εκπαιδευτικών Δυτικής Θράκης»

Must Read

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu για μία ακόμη φορά στοχεύει στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης και με προπαγανδιστικό άρθρο του στρέφεται κατά της Ελλάδας, κατηγορώντας την για «συστηματική παραβίαση των εκπαιδευτικών δικαιωμάτων της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης, τα οποία κατοχυρώνονταν από τη Συνθήκη της Λωζάνης»!

  • (Στην κεντρική φωτογραφία απεικονίζεται το μειονοτικό δημοτικό σχολείο στην Κύμη της Ροδόπης)

Αναφέρει μάλιστα ότι η «τουρκική μειονότητα» είναι ενοχλημένη και προβάλει δηλώσεις του επικεφαλής του παράνομου «Συλλόγου Τούρκων Εκπαιδευτικών Δυτικής Θράκης», Αϊντίν Αχμέτ, ο οποίος μιλά για κλείσιμο σχολείων της μειονότητας από το ελληνικό κράτος.

Επαναλαμβάνεται λοιπόν το μοτίβο της Άγκυρας, με τη συστηματική προπαγανδιστική προβολή μιας διαστρεβλωμένης πραγματικότητας, που αποκαλεί τη μουσουλμανική μειονότητα «τουρκική» και βλέπει παντού καταπίεση από την Ελλάδα.

Αυτό βέβαια είναι το αποτέλεσμα μιας διαχρονικά τραγικής κυβερνητικής πολιτικής για τη Θράκη, τον ρόλο και τη σπουδαιότητα της οποίας για την Ελλάδα αγνοούν και υποτιμούν (είτε σκοπίμως, είτε άθελά τους) όλοι οι κατέχοντες τις υψηλές θέσεις, αφήνοντας το τουρκικό Προξενείο και τους υποτακτικούς του να αλωνίζουν ανενόχλητοι.

Πρώτα προπαγανδιστικά βιολιά Anadolu και Daily Sabah

«Τέσσερα ακόμη σχολεία της τουρκικής μειονότητας θα κλείσουν στην περιοχή της Δυτικής Θρακικής, Κομοτηνή (Gümülcine), λόγω αυτού που οι ελληνικές αρχές αποκαλούν ανεπάρκεια μαθητών και οικονομικούς λόγους», σχολιάζει σχετικά και η αγγλόφωνη έκδοση της τουρκικής εφημερίδας Daily Sabah.

Ο Αχμέτ είπε στο Anadolu, ότι η ελληνική κυβέρνηση «συνεχίζει την πολιτική της να κλείνει τα μειονοτικά σχολεία, με τη δικαιολογία ότι ο αριθμός των μαθητών πέφτει κάτω από τους 9 κάθε χρόνο».

Και προσθέτει: «Φέτος θα παραμείνουν κλειστά άλλα 4 σχολεία. Το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 δεν θα ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία Hacıören (σ.σ. Βυρσίνη), Keziren (σ.σ. Κύμη), Payamlar (σ.σ. Πλαγιά) και Karaköy (σ.σ. Παλαιό Κατράμιο) στην Ξάνθη στην επαρχία Ροδόπης».

Όπως τονίζει το Anadolu επικαλούμενο δήλωση του Αχμέτ, «η κίνηση αυτή της ελληνικής κυβέρνησης μειώνει τον αριθμό των τουρκικών δημοτικών σχολείων στη Δυτική Θράκη σε 231 το 1996 σε μόλις 86».

  • Από κοντά και άλλες τουρκικές αναφορές σε αυτό το κρεσέντο χειραγώγησης και παραπληροφόρησης:

 

Κατά τον επικεφαλής του παράνομου συλλόγου «το ελληνικό κράτος δεν διαβουλεύεται με τις μειονότητες όταν λαμβάνει αποφάσεις σχετικά με την εκπαίδευσή τους. Ούτε εκπληρώνει τις διαβεβαιώσεις ότι θα ανοίξει ξανά τα σχολεία εάν ο αριθμός των μαθητών ξεπεράσει τους εννέα μέσα σε δύο χρόνια».

Ακόμα μια αναφορά έγινε στο ότι, κατά τους Τούρκους, η Ελλάδα «δεν επιτρέπει το άνοιγμα δίγλωσσων νηπιαγωγείων» και ότι «οι Τούρκοι δάσκαλοι της Δυτικής Θράκης που αποφοίτησαν από πανεπιστήμια στην Τουρκία» δεν επιτρέπεται να εργάζονται σε μειονοτικά σχολεία στην περιοχή.

Επίσης, ότι «δεν υπάρχει δίγλωσση εκπαίδευση νηπιαγωγείου διαθέσιμη για μειονότητες παρά το γεγονός ότι η προσχολική εκπαίδευση είναι υποχρεωτική στην Ελλάδα», με τον Αχμέτ να υποστηρίζει στο Anadolu ότι… παραβιάζεται η «εθνική ταυτότητα» των παιδιών:

«Για να αναπτύξει το παιδί αυτοπεποίθηση, είναι απαραίτητο να λάβει εκπαίδευση στη μητρική του γλώσσα. Δεν είναι δυνατόν να αναπτυχθεί η αυτοπεποίθηση του παιδιού σε ένα κρατικό νηπιαγωγείο όπου δεν χρησιμοποιείται η δική του γλώσσα. Το ισχυρίζομαι ως δάσκαλος που δίδαξε δίγλωσση εκπαίδευση σε δημόσια σχολεία της Βιέννης. Τα παιδιά αναπτύσσουν πάντα περισσότερη αυτοπεποίθηση στα σχολεία όπου χρησιμοποιείται η μητρική τους γλώσσα και λαμβάνουν μια πιο υγιή εκπαίδευση με αυτή την αυτοπεποίθηση. Δεν νομίζω ότι μπορείς να λάβεις μια πολύ υγιή εκπαίδευση σε ένα μέρος του οποίου η ταυτότητα έχει παραβιαστεί».

Από το άρθρο του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu

Στήνουν στον τοίχο την Ελλάδα οι Τούρκοι

Κλείνοντας το προπαγανδιστικό άρθρο του, το Anadolu φτάνει στο σημείο να κατηγορεί την Ελλάδα για… προπαγάνδα!

«Ο Αχμέτ είπε ότι τα αιτήματα της τουρκικής μειονότητας για δίγλωσσα νηπιαγωγεία έχουν αγνοηθεί μέχρι στιγμής και ότι έχει γίνει προπαγάνδα στα δημόσια νηπιαγωγεία ότι τα μειονοτικά δημοτικά σχολεία είναι κακής ποιότητας και ανεπαρκή», γράφει χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της η Daily Sabah κάνει λόγο για «περίπου 150.000 μουσουλμάνους Τούρκους στη Δυτική Θράκη», που «παραπονιούνται εδώ και καιρό για την επιδείνωση των συνθηκών».

Και συνεχίζει η αγγλόφωνη έκδοση της τουρκικής εφημερίδας:

«Βλέποντας την κοινότητα ως ‘όμηρο’ των δεσμών της με την Τουρκία, η ελληνική κυβέρνηση έχει διαπράξει πολυάριθμες παραβιάσεις των συνθηκών της και των αποφάσεων του ΕΔΔΑ όλα αυτά τα χρόνια, συμπεριλαμβανομένου του κλεισίματος των σχολείων, της απαγόρευσης της τουρκικής εκπαίδευσης και της άρνησης να επιτρέψει η κοινότητα να εκλέγει τους θρησκευτικούς ηγέτες τους σαν μουφτήδες (μουσουλμάνους κληρικούς)».

Θα απαντήσει κάποιος από το Μαξίμου όπως αρμόζει σε αυτόν τον τουρκικό οχετό, ή είναι απασχολημένοι πλατσουρίζοντας στα «ήρεμα νερά» του Αιγαίου;

Θα ασχοληθεί επιτέλους κάποιος σοβαρά με τη Θράκη και τη μουσουλμανική μειονότητα, ή θα την αφήσουν χάρισμα στην Άγκυρα, όπως συνέβη με το «TurkAegean»;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This