Παντελής Σαμλίδης: Από το τραγούδι, στην κουζίνα και στα θεότρελα πάρτι!

Ο chef «πρίγκιπας»

Must Read

Τον Παντελή Σαμλίδη τον ξέρει όλη η Θεσσαλονίκη και όχι μόνο. Οι λόγοι πολλοί και διάφοροι. Στο εστιατόριο που διατηρεί μαζί με την οικογένειά του στην Αγία Τριάδα είναι και ο σεφ, αλλά και ο διασκεδαστής του μαγαζιού. Εχουν περάσει σχεδόν όλοι οι επώνυμοι και κάποιοι από αυτούς το έκαναν μόνιμο στέκι τους.

  • Από τη Σούζη Στεφανίδη

Ο Πρίγκιπας, όπως είναι το όνομα του εστιατορίου, έχει αφήσει εποχή με τα απογευματινά πάρτι του, που πρώτος ξεκίνησε ο Παντελής, και φυσικά οι ιδιαίτερες στιλιστικές εμφανίσεις του αλλά και τα guest που κάνει στα πάρτι του ντυμένος ως «παπάς» δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο! Αυτός είναι το πρόσωπο πίσω από τον Πρίγκιπα!

Πώς άρχισε όλο αυτό;

Το 1991 μαζί με τον αδερφό μου τον Νίκο το αρχίσαμε αυτό και έπειτα ήρθε και ο πατέρας μας. Εβαλε την εμπειρία του αυτός κι εμείς τον ενθουσιασμό μας.

Η μαγειρική με το τραγούδι πώς συνδυάστηκε;

Η μαγειρική είναι η αγάπη μου, αλλά το τραγούδι ο έρωτάς μου. Με τη μαγειρική βιοπορίζομαι πλέον, αλλά κατάφερα με έναν τρόπο να συνδυάσω και τα δύο.
Παλιά τραγουδούσα επαγγελματικά στην Αθήνα. Ομως η Θεσσαλονίκη πρωτίστως και μετά όλη αυτή η δημιουργία στο εστιατόριο με κέρδισαν παραπάνω.

Σε γνωρίζουν σχεδόν όλοι οι επώνυμοι. Τραγουδιστές, αθλητές, παρουσιαστές κ.ά., και σχεδόν όλοι είναι πελάτες στον Πρίγκιπα! Πώς έγιναν όλες αυτές οι επαφές;

Εγώ ήμουν από τους πιο συχνούς πελάτες στα μπουζούκια, όπου άρχισα να γνωρίζομαι με όλους τους τραγουδιστές αρχικά. Μετά άρχισαν να έρχονται και οι ίδιοι στο δικό μου μαγαζί και μετά έρχονταν όλο και πιο συχνά, χτίσαμε πολύ στενές σχέσεις με τους περισσότερους. Μάλιστα, όταν ξεκίνησα το εστιατόριο, έβγαζα πιάτα με ονόματα καλλιτεχνών, όπως το γνωστό γλυκό καρυδόπιτα ΛΕ-ΠΑ με παγωτό Αντζελα Δημητρίου.

Ποιος είναι ο πιο αληθινός άνθρωπος από όσους επωνύμους έχεις συναναστραφεί;

Ο Βασίλης Καρράς! Για μένα ήταν δεύτερος πατέρας… Η δοτικότητα που είχε ως άνθρωπος είναι κάτι που δεν συναντάς εύκολα. Στον Πρίγκιπα ερχόταν κάθε βδομάδα, και δεν ερχόταν μόνο για φαγητό. Ερχόταν και για να μαγειρέψει ο ίδιος για τους φίλους του. Ακόμη διατηρώ κάποιες συνταγές του στο μαγαζί, που τις ζητάει ο κόσμος, όπως οι γαρίδες οι λεμονάτες.

Πάντα είχα την απορία για τις ιδιαίτερες στολές μαγειρικής που φοράς! Πολύχρωμες, με ιδιαίτερα σχέδια, που δεν τις βλέπεις συχνά! Πώς προέκυψε αυτό;

Λειτουργώ πάντα στιγμιαία και αυθόρμητα. Η καλλιτεχνική μου φύση μάλλον με οδήγησε και σε αυτό, γιατί και ως σεφ ήθελα να είμαι με έναν δικό μου, ιδιαίτερο τρόπο. Αυτό άρεσε στον κόσμο και το συνέχισα.

Μίλησέ μου λίγο για τα θρυλικά πάρτι της Κυριακής στον Πρίγκιπα, όπου μετά το φαγητό ξεκινάει dj κι εσύ βγαίνεις ντυμένος παπάς και τραγουδάς και μετά γίνονται τα απίστευτα…

Αυτό είναι ένα κόνσεπτ που πρώτοι ξεκινήσαμε εμείς και προέκυψε μέσα από την ανάγκη των πελατών να νιώσουν ακόμα πιο ελεύθερα, κι έτσι ξεκίνησε το πάρτι της Κυριακής, το οποίο πλέον θεωρείται το πάρτι της Θεσσαλονίκης.

Απ’ όσο γνωρίζω, είναι οικογενειακή η επιχείρηση. Είστε πέντε αδέρφια, αγόρια, συν οι γονείς σου. Πώς έχετε καταφέρει να το κάνετε τόσο επιτυχημένα αυτό που συνήθως είναι σπάνιο;

Κυρίως είναι η αγάπη που έχουμε μεταξύ μας. Εγώ είμαι ο μεγαλύτερος και προσπαθώ να κρατάω τις ισορροπίες. Στα τρία μικρότερα αδέρφια μου ήμουν και λίγο σαν πατέρας, οπότε με ακούν όλοι λίγο πολύ.

Οι γυναίκες σε κυνηγάνε αλλά μάλλον είσαι ορκισμένος εργένης;

Ορκισμένος δεν ξέρω. Αλλά πλέον μεγαλώνοντας ίσως προτιμάω την εργένικη ζωή. Είμαι αγαπητός στις γυναίκες, δεν θα έλεγα πως με κυνηγάνε κιόλας.

Τις Θεσσαλονικιές πώς θα τις περιέγραφες;

Απερίγραπτες απλά. Το λένε όλοι. Εχουν κάτι το μοναδικό και ιδιαίτερο. Μάλλον η αλήθεια και η μπέσα που έχουμε όλοι εδώ.

Πηγή: Espresso

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This