Ρέθυμνο: Έσβησε η φωτιά – Ανυπολόγιστες καταστροφές σε ελιές και βοσκοτόπια – SOS από τον δήμο για αποζημιώσεις

Τι αναφέρει ο δήμαρχος Αμαρίου

Must Read

Έσβησε η φωτιά στο Ρέθυμνο που ξεκίνησε την Τρίτη από την περιοχή Αμάρι και επεκτάθηκε και σε άλλα χωριά θέτοντας σε συναγερμό τις πυροσβεστικές δυνάμεις και όλες τις αρμόδιες αρχές.

Ωστόσο, πίσω της άφησε ανυπολόγιστες καταστροφές και τους κατοίκους, οι οποίοι είναι κυρίως αγρότες και κτηνοτρόφοι, σε απόγνωση.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN o δήμαρχος Αμαρίου, Παντελής Μουρτζάνος ανέφερε πως η πυρκαγιά «ήταν πρωτόγνωρη και δεν την έχουμε ζήσει εδώ και πολλά χρόνια» ενώ στην περιοχή οι άνεμοι ήταν θυελλώδεις και δυσκόλεψαν το έργο της πυροσβεστικής. «Ο αέρας έφτασε μέχρι και τα 10 μποφόρ», σημείωσε ο δήμαρχος και επεσήμανε πως «πραγματοποιήσαμε άμεσα την εκκένωση των χωριών και κυρίως των ηλικιωμένων».

Σε ερώτηση σχετικά με τις ζημιές ο κ. Μουρτζάνος είπε πως είναι τεράστιες και αφορούν χιλιάδες στρέμματα ελαιόδεντρα και βοσκότοπους ενώ καταστροφές υπέστησαν και εγκαταστάσεις ύδρευσης και άρδευσης του δήμου.

Για τις ελιές ο ίδιος τόνισε πως τα δέντρα που κάηκαν έβγαζαν τη λεγόμενη «χονδρολιά» και χρειάζονται δεκάδες χρόνια για να ξαναφυτρώσουν. «Φοβάμαι ότι δεν θα βγει ξανά αυτή η ελιά», είπε ο κ. Μουρτζάνος και τόνισε πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα φέτος οι παραγωγοί να χρειαστεί να αγοράσουν το λάδι!

Την ερχόμενη Δευτέρα θα έρθει στην περιοχή κλιμάκιο του ΕΛΓΑ για την καταγραφή των ζημιών ενώ θα υπάρξει συνάντηση και με τον Περιφερειάρχη.

Ο κ. Μουρτζάνος έκανε έκκληση για άμεση οικονομική ενίσχυση του δήμου και των κατοίκων καθώς συνήθως οι αποζημιώσεις καθυστερούν.

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This