Πυρκαγιά στη Θεσπρωτία – Υπό έλεγχο η φωτιά στη Μεσσηνία

Must Read

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική για φωτιά που εκδηλώθηκε στα ελληνοαλβανικά σύνορα, στην περιοχή Τσαμαντά του δήμου Φιλιατών.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι αρκετά δύσκολο καθώς η πυρκαγιά ξέσπασε σε δυσπρόσιτο σημείο, ψηλά στο βουνό ωστόσο δεν κινδυνεύει ο οικισμός.

Για την κατάσβεση έχουν σπεύσει και επιχειρούν 19 πυροσβέστες με τέσσερα υδροφόρα οχήματα και δύο ομάδες Ειδικών Μονάδων Δασικών Επιχειρήσεων (Ε.ΜΟ.Δ.Ε), ενώ αναμένεται και συνδρομή από εναέρια μέσα για τον άμεσο περιορισμό του μετώπου της φωτιάς.

Οριοθετήθηκε η φωτιά στη Μεσσηνία

Καλύτερη είναι η εικόνα της φωτιάς που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή Μεταξάδα Μεσσηνίας, χάρη στην άμεση επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Οι ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής που έσπευσαν στο σημείο κατάφεραν να οριοθετήσουν την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση.

Ειδικότερα, για την κατάσβεση κινητοποιήθηκαν 70 πυροσβέστες με 21 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων της 9ης ΕΜΟΔΕ με 19 άτομα, τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ συνδρομή παρέχουν μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η φωτιά ξέσπασε σε δυο διαφορετικά σημεία ταυτόχρονα και έκαψε περίπου 7 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης.

Δείτε επίσης:

*φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This