Ρόδος: Συλλήψεις διακινητών μετά από νυχτερινή καταδίωξη

Must Read

Δεν έχουν τέλος οι αφίξεις μεταναστών στη Ρόδο με τη Λιμενική Αρχή του νησιού να βρίσκεται υπ’ ατμόν επί καθημερινής βάσης.

Πριν από μερικές ημέρες και συγκεκριμένα το βράδυ της 9ης Αυγούστου το Λιμενικό Σώμα ενημερώθηκε για την ύπαρξη δύο ιστιοφόρωων σκαφών στη θαλάσσια περιοχή «ΣΚΑΛΑ ΚΑΜΕΙΡΟΥ» Ρόδου, τα οποία αποβίβαζαν άγνωστο αριθμό ατόμων στην ακτή με τη χρήση βοηθητικής λέμβου και στη συνέχεια ανέπτυξαν ταχύτητα με κατεύθυνση τις τουρκικές ακτές.

Αμέσως τέσσερα περιπολικά σκάφη (ΠΛΣ) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ξεκίνησαν συντονισμένη επιχείρηση για τον εντοπισμό των εν λόγω σκαφών και προέβησαν σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων προκειμένου να ακινητοποιηθούν και να διενεργηθεί νομότυπος έλεγχος. Οι κυβερνήτες των σκαφών ωστόσο αγνόησαν τα σήματα των λιμενικών.

Στη συνέχεια ακολούθησε καταδίωξη με τους χειριστές των Ι/Φ να προβαίνουν σε επανειλημμένους επικίνδυνους ελιγμούς και απόπειρες εμβολισμού των περιπολικών. Στην περιοχή έσπευσε και ένα Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με αποτέλεσμα τα δύο σκάφη να ακινητοποιηθούν και να οδηγηθούν στο λιμάνι της Ρόδου και κατόπιν να συλληφθούν ο 30χρονος αλλοδαπός (υπήκοος Τουρκίας) κυβερνήτης του ενός σκάφος, ο 35χρονος αλλοδαπός (υπήκοος Τουρκίας) και ο 38χρονος αλλοδαπός (υπήκοος Ιράν), χειριστές του δεύτερου σκάφους.

Σε άλλο περιστατικό, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας και Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών της Λιμενικής Αρχής διενήργησαν έρευνες από την ξηρά στην περιοχή της Καμείρου Σκάλας, με τρία περιπολικά οχήματα και με τη συνδρομή του Τμήματος Διαχείρισης Μεταναστών Ρόδου.

Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, εντόπισαν και ακινητοποίησαν ένα Ι.Χ.Ε. όχημα και συνέλαβαν τον 68χρονο ιδιοκτήτη του, ο οποίος νωρίτερα είχε παραλάβει τέσσερις αλλοδαπούς από το ανωτέρω σημείο και τους μετέφερε στην πόλη της Ρόδου. Ο ίδιος επέστρεψε στην περιοχή προκειμένου να παραλάβει και τους υπόλοιπους τέσσερις αλλοδαπούς.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου διενεργεί την προανάκριση, ενώ κατασχέθηκαν τα δύο Ι/Φ σκάφη και το Ι.Χ.Ε. όχημα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This