Κόβουν την ανάσα: Φωτογραφίες της φωτιάς στον Βαρνάβα από αεροπλάνο

Συγκλονιστικές εικόνες

Must Read

Ανεξέλεγκτα κινείται η φωτιά στον Βαρνάβα, εκτείνεται σε τρία μέτωπα, με την εστία να εξαπλώνεται ραγδαία! Συγκλονίζουν μάλιστα οι εικόνες που κατέγραψε επιβάτης αεροπλάνου από ψηλά, αποτυπώνοντας με ακρίβεια την έκταση και την ένταση του καταστροφικού μετώπου.

Μάχη για τον περιορισμό δίνουν ισχυρές πυροσβεστικές επίγειες δυνάμεις, εθελοντές, καθώς οι φλόγες οδεύουν με μεγάλη δυναμική σε ακτίνα χιλιομέτρων μέσα σε χαράδρες προς Ροδόπολη. Εν αναμονή φυσικά των αεναέριων μέσων, με το πρώτο φως της ημέρας και τον αέρα να αναμένεται να δυναμώσει ξανά τις επόμενες ώρες. Στις περιοχές που εκκενώθηκαν προστέθηκαν ο Μαραθώνας, η κοινότητα Διονύσου και η Ραπεντώσα, ενώ όπως γνωστοποιήθηκε λίγο πριν, οι κάτοικοι των περιοχών αυτών καλούνται να απομακρυνθούν προς Κηφισιά και Δροσιά μέσω της Λεωφόρου Διονύσου.

Να τονιστεί πως το κλειστό γήπεδο μπάσκετ στο Ζηρίνειο άνοιξε και είναι διαθέσιμο να υποδεχθεί τους πολίτες, που λόγω της φωτιάς έχουν απομακρυνθεί από τις οικίες τους και αναζητούν χώρο να φιλοξενηθούν. Παράλληλα όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Κηφισιάς και το τμήμα της Πολιτικής Προστασίας τελούν σε διαρκή ετοιμότητα. Επίσης, οι χώροι του ΟΑΚΑ θα παραμείνουν ανοιχτοί και σε ετοιμότητα για όσο διαρκέσει ο υψηλός δείκτης επικινδυνότητας για την Αττική, προσφέροντας προστασία και ανακούφιση στους πληγέντες. Ο Ν. Χαρδαλιάς επικοινώνησε με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση και με την διοίκηση του ΟΑΚΑ, προκειμένου να ανοίξουν οι χώροι του σταδίου, ώστε να υποδεχτούν πολίτες των πυρόπληκτων περιοχών που εκκενώνονται από την Πυροσβεστική.

Φωτογραφία που ανέβασε ο Θεμιστοκλής Αραμπατζής στο Facebook

Και νεότερες εικόνες από το μέτωπο

Πυρκαγιά στον Βαρνάβα Αττικής, Κυριακή 11 Αυγούστου 2024 (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)

Δείτε ακόμη:

Οι καπνοί από Βαρνάβα και Μέγαρα σκέπασαν… Καλύβια και Αίγινα!

Καίγονται σπίτια και οχήματα από τη μεγάλη φωτιά στον Βαρνάβα – Εκκένωση και για Ροδόπολη, Αμυγδαλέζα










Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This