Τρομακτικές οι προβλέψεις για την ένταση των ανέμων: «Οι ριπές θα φτάνουν τα 85χλμ!», λένε μετεωρολόγοι

Must Read

Ανεξέλεγκτη κινείται στην Ανατολική Αττική η πύρινη λαίλαπα, που μετατρέπει σε στάχτη δεκάδες σπίτια, αυτοκίνητα και στρέμματα γης. Τα εναέρια μέσα ρίχτηκαν στην μάχη της κατάσβεσης με το πρώτο φως της ημέρας, ωστόσο, οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για την ένταση των ανέμων είναι τρομακτικές.

Όπως επεσήμανε ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης, οι άνεμοι έχουν ήδη φτάσει τα 5-6 μποφόρ και στη συνέχεια είναι πάρα πολύ πιθανόν να φτάσουν και τα 7 μποφόρ. Ο ίδιος υπογράμμισε πως οι συνθήκες στις περιοχές που καίει η φωτιά είναι ιδιαιτέρως δύσκολες και πως οι επόμενες ώρες θα είναι πολύ κρίσιμες.

«Μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο οι καιρικές συνθήκες θα είναι πολύ κρίσιμες και δεν θα αφήνουν περιθώρια για χαλάρωση. Για αυτό πρέπει να υπάρχει ψυχραιμία», υποστήριξε ο έμπειρος μετεωρολόγος και εξήγησε πως οι πιο δύσκολες ώρες θα είναι οι μεσημεριανές καθώς σύμφωνα με την πρόβλεψή του οι βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι θα φτάσουν έως και τα 8 μποφόρ.

Στο ίδιο μήκος κλίματος και ο μετεωρολόγος, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, που σημειώνει πως οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ σήμερα και μέχρι το απόγευμα θα ενισχύονται συνεχώς. Η μέση ένταση των ανέμων θα είναι στα 6 μποφόρ, ωστόσο οι ριπές ανέμου θα φτάσουν τα 85 χλμ!

Όπως ανέφερε, οι άνεμοι θα πνέουν σε αυτή την ένταση από τις 11 το πρωί της Δευτέρας μέχρι τις 4 το μεσημέρι, ενώ εκτίμησε πως το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν, θα δυσχεράνουν ιδιαίτερα το έργο των πυροσβεστών.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This