Εκκενώνεται το Σουφάνι Μαραθώνα – Αναζωπύρωση στην Ανατολή – Καίγονται σπίτια στη Διώνη – Απεγκλωβίστηκε ηλικιωμένος και παιδιά!

Εκκένωση σε Νταού Πεντέλης, Καλλιτεχνούπολη, Ντράφι, Δαμαράσι, μοναστήρια Αγίου Εφραίμ και Πεντέλης

Must Read

Δεν έχει τέλος ο εφιάλτης στην βορειοανατολική Αττική καθώς η μεγάλη φωτιά που ξεκίνησε χθες συνεχίζει να κατακαίει τα πάντα στο πέρασμά της θέτοντας σε συναγερμό τις αρμόδιες αρχές.

Νωρίτερα στην περιοχή Διώνη οι φλόγες έφτασαν στα σπίτια με κάποια να γίνονται έρμαιο της πύρινης λαίλαπας. Μάλιστα, πριν από λίγο εκτυλίχθηκαν δραματικές στιγμές καθώς η Πυροσβεστική απεγκλώβισε έναν ηλικιωμένο καθώς και τέσσερα παιδιά στην περιοχή.

Μήνυμα από το 112 εστάλη στους κατοίκους στο Σουφάνι Μαραθώνα να εκκενώσουν προς την Νέα Μάκρη ενώ υπήρξε και νέα αναζωπύρωση στην περιοχή της Ανατολής.




Το έργο της κατάσβεσης είναι πάρα πολύ δύσκολο, καθώς οι άνεμοι είναι δυνατοί και αλλάζουν συνεχώς φορά.




Τα τρία κύρια μέτωπα που απασχολούν είναι στις περιοχές του Γραμματικού, της Πεντέλης και στον οικισμό της Ανατολής στη Νέα Μάκρη.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έχουν ενισχυθεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Συγκεκριμένα επιχειρούν αυτή την ώρα 560 πυροσβέστες και 16 ομάδες δασοκομάντος με 177 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού 32 εναέρια μέσα, και συγκεκριμένα 17 αεροσκάφη και 15 ελικόπτερα.




Συνεχόμενες οι εκκενώσεις περιοχών

Λίγο νωρίτερα στάλθηκαν νέα μηνύματα για εκκένωση για το Νταού Πεντέλης και την Καλλιτεχνούπολη ζητώντας από τους πολίτες να κατευθυνθούν προς τη Ραφήνα μέσω της λεωφόρου Μαραθώνος.

Δείτε τα μηνύματα:

Νωρίτερα, λίγο πριν τις 9:30 το πρωί στάλθηκε νέο μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους των οικισμών Ντράφι, Διώνη και Δαμάρασι Ραφήνας με την οδηγία να απομακρυνθούν μέσω της Λεωφόρου Μαραθώνος προς Παλλήνη.

Λόγω της πυρκαγιάς, εκκενώθηκαν περίπου στις 5 το πρωί οι οικισμοί της Νέας και της Παλιάς Πεντέλης και τα νοσοκομεία Παίδων Πεντέλης και το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, καθώς και η μονή του Αγίου Εφραίμ στην περιοχή της Ανατολής και η μονή Πεντέλης.




180 απεγκλωβισμοί από χθες!

Η ΕΛΑΣ έχει διαθέσει μεγάλο αριθμό δυνάμεων για την απομάκρυνση πολιτών που κινδυνεύουν στις περιοχές που πλήττονται από τη μεγάλη φωτιά που καίει από χθες στη βορειοανατολική Αττική.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ενημέρωση από την ΕΛΑΣ, στην περιοχή επιχειρούν 380 αστυνομικοί με 77 οχήματα, 36 μηχανές, 3 λεωφορεία και 4 βαν.

Δείτε βίντεο:




Παράλληλα, από χθες στις 22:00 έως τις 04:00 αστυνομικοί προχώρησαν στον απεγκλωβισμό 180 ατόμων τα οποία κινδύνευαν.

Η ΕΛΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση σήμερα το πρωί με την οποία απευθύνει έκκληση στους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες που εκδίδονται για την εκκένωση περιοχών και να μην πλησιάζουν τις πυρόπληκτες περιοχές με τα οχήματά τους.

Χθες ένας πυροσβέστης που επιχειρούσε στον Μαραθώνα τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο Νέας Μάκρης και στη συνέχεια στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, με εγκαύματα 2ου βαθμού στα χέρια και στα πόδια.

Μικρές αναζωπυρώσεις στο Διόνυσο

Μικρές αναζωπυρώσεις, λόγω των ισχυρών ανέμων σημειώνονται στον Διόνυσο σύμφωνα με την δήμαρχο Κατερίνα Μαϊχόσογλου.

«Αυτή τη στιγμή έχει αέρα, η πυροσβεστική είναι διασκορπισμένη παντού, ειδικά στην Ραπεντώσα που είχαμε μία σημαντική αναζωπύρωση. Δεν υπάρχει κίνδυνος για κατοικίες αυτή τη στιγμή» είπε η δήμαρχος στο OPEN και πρόσθεσε πως «το μέτωπο είναι τεράστιο. Έχει κατέβει προς Ανατολή και Νέα Μάκρη, πέρασε τον Διόνυσο όλη την κορυφογραμμή και πάει προς τα εκεί».

Όπως ανέφερε ακόμα δεν έχει εικόνα για τις ζημιές.  «Οι κατοικίες είναι ανέπαφες. Παντού καπνίζει, αν υπάρχουν θα τα δούμε μεμονωμένα είναι νωρίς. Να κρατηθούμε και σήμερα με τις αναζωπυρώσεις. Υπάρχουν παντού δυνάμεις της πυροσβεστικής και όπου βλέπουν μικροεστίες επιχειρούν».

Η περιοχή εκκενώθηκε χθες το βράδυ.




Αναζωπύρωση στον Ωρωπό

Την ίδια στιγμή, μια αναζωπύρωση στον οικισμό Συρράκο υπάρχει στον Ωρωπό, όπως ανέφερε ο δήμαρχος της περιοχής στο OPEN.

«Για την ώρα η εικόνα που υπάρχει εδώ είναι καλή αλλά κανείς δεν ξέρει πώς θα εξελιχθεί λόγω της φοράς των ανέμων», αναφέρει χαρακτηριστικά.




 

Στο Συντονιστικό ο Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός βρέθηκε το πρωί στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και ενημερώθηκε για τη εξέλιξη της πυρκαγιάς στην Αττική και τις επιχειρήσεις των πυροσβεστικών δυνάμεων που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με τα ίδια πρόσωπα, θα ακολουθήσουν δηλώσεις για την πορεία της πυρκαγιάς και τις ενέργειες του Πυροσβεστικού Σώματος από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια.




Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This