112 για εκκένωση σε Νέα Πεντέλη, Μαραθώνα, Μάκρη – Μεγάλη αναζωπύρωση στο Καπανδρίτι – Κάηκαν σπίτια σε Νταού, Διώνη

Σκληρή μάχη στα πύρινα μέτωπα σε Γραμματικό και Καλλιτεχνούπολη - Σοκάρει η εικόνα των καμένων εκτάσεων - Στέλνει δυνάμεις η Κύπρος

Must Read

Ασταμάτητη είναι η πύρινη λαίλαπα στην βορειοανατολική Αττική.

Λίγο νωρίτερα, νέα μηνύματα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι σε Νέα Πεντέλη, Ερυθρό Νέας Μάκρης και στο Σουφάνι Μαραθώνος.

Δείτε βίντεο:




Δείτε τα μηνύματα:

 

Αναζωπύρωση υπήρχε και στον Άγιο Στέφανο αλλά και σε άλλα μέτωπα. 

Μάλιστα, η φωτιά «φούντωσε» στο Καπανδρίτι και εξελίσσεται σε ένα νέο μεγάλο μέτωπο η οποία βρίσκεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή με τις φλόγες να «αγγίζουν» την Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας.

 




Κάηκαν σπίτια

Την ίδια στιγμή από την μανία της φωτιάς δεν γλίτωσαν σπίτια στο Νταού Πεντέλης και στην Διώνη με αστυνομικούς και πυροσβέστες αλλά και πολίτες να μάχονται για να τα σώσουν.

Δείτε βίντεο:







Τα δύο κύρια μέτωπα είναι στο Γραμματικό και στην Καλλιτεχνούπολη και συγκεκριμένα μετά τη λίμνη Μαραθωνα με κατεύθυνση προς Αφίδνες, από Γραμματικό προς Μαραθωνα, στην Πεντέλη από τις κορυφές της Πεντέλης με κατεύθυνση προς Στρατιωτικό Νοσοκομείο
414.




Σοκάρει η εικόνα από δορυφόρο που απεικονίζει την περιοχή στην Αττική που έχει καεί από χθες.

Έρχεται βοήθεια από την Κύπρο

Πυροσβεστικές δυνάμεις αναμένεται να έρθουν από την Κύπρο τις επόμενες ώρες μετά από αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα πολυμελής αποστολή προετοιμάζεται και σύντομα αναμένεται να αναχωρήσει για την Αθήνα.

Συγκεκριμένα, με οδηγίες του Προέδρου Χριστοδουλίδη και του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες (Πυροσβεστική, Πολιτική Άμυνα, Τμήμα Δασών, νοσηλευτές κλπ) βρίσκονται σε συντονισμό για την σύσταση αποστολής σύμφωνα με τις ανάγκες και δυνατότητες μεταφοράς το συντομότερο δυνατόν.

Βοήθεια στους πυρόπληκτους από το δήμο Αγίας Παρασκευής

Όπως ανακοινώθηκε από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής, με απόφαση του δημάρχου, Γιάννη Μυλωνάκη, από σήμερα και για όσο χρειαστεί θα είναι ανοιχτό το κλειστό Γυμναστήριο Κοντοπεύκου (Δωριέων 20 και Κανάρη), προκειμένου να συνδράμει στη φιλοξενία πυρόπληκτων, οι οποίοι λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς στην Αττική απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους και χρειάζονται προσωρινό χώρο φιλοξενίας.

Σε 24ωρη επιφυλακή παραμένει όλος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, καθώς και σήμερα υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σύμφωνα με τον ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Η δημοτική Αρχή ανακοίνωσε ότι απαγορεύεται η πρόσβαση στον Υμηττό, για προληπτικούς λόγους.

Οι δηλώσεις Κικίλια

«Από χθες το απόγευμα οι κάτοικοι της βορειοανατολικής Αττικής δοκιμάζονται από μια εξαιρετικά επικίνδυνη πυρκαγιά με την οποία παλεύουμε για πάνω από 20 ώρες υπό δραματικές συνθήκες ΚΑΙ λόγω των σφοδρών ανέμων, ΚΑΙ λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας, αλλά ΚΑΙ λόγω του πολύ δύσκολου και δύσβατου ανάγλυφου σε πυκνό άκαυτο δάσος.

Αυτή τη στιγμή δίνεται σκληρή μάχη σε δύο μέτωπα: Το ένα είναι στην περιοχή της Καλλιτεχνούπολης και το άλλο στην περιοχή του Γραμματικού.
Βελτιωμένη είναι η εικόνα στο Διόνυσο, το Βαρνάβα και στο Μικροχώρι.
Επιχειρούν 670 πυροσβέστες, 27 ομάδες δσοκομάντος, 183 οχήματα και 32 εναέρια (17 αεροσκάφη και 15 ελικόπτερα). Οι άνεμοι είναι και σήμερα στα 7 μποφόρ και θα παραμείνουν πολύ ισχυροί και τις επόμενες ώρες.

Θέλω να είμαι σαφής: Η αντίδραση τόσο με επίγεια όσο και με εναέρια μέσα στην αρχική εστία στο Βαρνάβα ήταν άμεση. Το πρώτο εναέριο επιχείρησε μόλις 5 λεπτά από την έναρξη της φωτιάς, καθώς ήταν ήδη στον αέρα και πραγματοποιούσε έμφορτη περιπολία, ενώ οι πρώτες επίγειες δυνάμεις έφτασαν στα πρώτα 7 λεπτά. Σταδιακά και σε σύντομους χρόνους οι δυνάμεις ενισχύονταν συνεχώς με τα εναέρια να φτάνουν τελικά τα 29 και οι πυροσβέστες να ξεπερνούν τους 500.

Δυστυχώς η πρόβλεψη της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου που έβαζε την Αττική και άλλες περιοχές της Ελλάδας σε κόκκινο συναγερμό επιβεβαιώθηκε. Θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις μέχρι να τεθεί σε έλεγχο και να σβήσει και η τελευταία εστία».

Δείτε τις δηλώσεις του Βασίλη Κικίλια:




Δείτε επίσης:

Ηλικιωμένος ξεσπά για την φωτιά στην Πεντέλη: «Λυπάμαι που είμαι Έλληνας, δεν ξέρω τι ψηφίζουμε»

Κικίλιας: «Σε Γραμματικό και Καλλιτεχνούπολη τα κύρια μέτωπα της φωτιάς, καλύτερη η κατάσταση σε Διόνυσο και Μικροχώρι»

Καταγγελία πατέρα για το Παίδων Πεντέλης: «Άργησαν πολύ να εκκενώσουν, είχε μπει καπνός!»

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This