Αβοήθητοι στην Πεντέλη: «Έπαιρνα το 112 και με είχαν βάλει στην αναμονή!» – Καταγγελίες πολιτών ότι δεν είχαν νερό και ρεύμα

Κάτοικος Χαλανδρίου: «Η Πολιτική Προστασία μάς έδιωξε» - «Η Πυροσβεστική δυστυχώς δεν ήταν εδώ»

Must Read

Η μεγάλη φωτιά που κατέκαψε τη βορειοανατολική Αττική προκάλεσε ανυπολόγιστες καταστροφές, αφού στο πέρασμά της άφησε μόνο στάχτες και αποκαΐδια, διαλύοντας, εκτός από το περιβάλλον και πολλές περιουσίες πολιτών.

Κάτοικοι της Πεντέλης μιλώντας στο Open εμφανίστηκαν αγανακτισμένοι. Όπως είπε μάλιστα ένας εξ αυτών, έμειναν εντελώς αβοήθητοι να προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το πύρινο «θηρίο».

«Αν το κράτος μας βοηθούσε με τις περιουσίες μας δεν θα είχαμε κανένα θέμα. Δεν θέλουμε τη βοήθεια, δεν ζητάμε, αλλά αυτά εδώ πέρα μπορείτε να μου πείτε τα πεύκα ποιος θα τα φτιάξει; Αυτά θέλουν πάνω από 100 χρόνια. Δεν είχαμε τίποτα απολύτως, δεν είχαμε νερό, δεν είχαμε ρεύμα, δεν είχαμε βοήθεια από κανέναν δυστυχώς», τόνισε χαρακτηριστικά.

Άλλος κάτοικος δείχνοντας το κινητό του, είπε ότι έπαιρνε το 112 «και με είχανε βάλει στην αναμονή! Τι να το κάνω;»

Με φόντο ένα καμένο σπίτι, είπαν ακόμη: «Καταστροφές, πετάχτηκαν από κουκουνάρια, από το ρέμα κάτω, πετάχτηκαν από παντού. Η φωτιά ήταν ανεξέλεγκτη κάποια στιγμή. Από τη στιγμή που πέρασε μέσα στον ιστό εδώ, ήταν ανεξέλεγκτη».




«Ούτε νερό έχουμε, ούτε τηλέφωνο, ούτε ρεύμα» – «Βοήθεια από κανέναν δεν είχαμε, ούτε από τον δήμο, κανέναν»

Μια άλλη αγανακτισμένη κάτοικος της Πεντέλης η οποία με ένα λάστιχο που έτρεχε λίγο νερό προσπαθούσε να σβήσει ό,τι μπορούσε, είπε επίσης ότι δεν είχαν βοήθεια από κανέναν, ούτε από τον δήμο, ούτε από την πυροσβεστική, καθώς ήταν μόλις ένα πυροσβεστικό με δύο άτομα στο σημείο:

«Καιγόντουσαν όλα, σε δευτερόλεπτα πήραν όλα φωτιά. Γύρισε η φωτιά, βοήθεια από κανέναν δεν είχαμε, ούτε από τον δήμο, κανέναν. Ένα πυροσβεστικό τους παρακαλάγανε, πέσανε στις ρόδες. Που να πάνε, ένα πυροσβεστικό δύο άτομα ήτανε. Σπάσανε δίπλα το τζάμι του σπιτιού για να μπούνε μέσα να σώσουν το σπίτι. Τελείωσε το νερό και έφυγε να γεμίσει. Του λέω ‘θα γεμίσεις και θα ξανάρθεις;’ και μου λέει ‘όχι βρείτε άλλον’. Πού να βρούμε άλλον;».

Άλλος κάτοικος μίλησε για τη μη επαρκή βοήθεια κατά τη διάρκεια της χθεσινής πυρκαγιάς από τις αρχές και τον Δήμο, αλλά και ανύπαρκτη πρόληψη σε ενδεχόμενη τέτοια απειλή, καθώς υπήρχε δίπλα τους ακαθάριστη έκταση και δεν κινητοποιήθηκε κανείς αρμόδιος, παρά τις επίσημες καταγγελίες που είχαν γίνει:

«Έχω κάνει έγγραφη καταγγελία από τις 13 Ιουλίου με φωτογραφίες στον δήμο της Πεντέλης … και δεν έχω λάβει απάντηση γι΄αυτό το χάλι εδώ μέσα που βλέπετε …  Δεν ήρθε κανείς να καθαρίσει…».




Χαλάνδρι: «Η Πολιτική Προστασία μάς έδιωξε» – «Η Πυροσβεστική δυστυχώς δεν ήταν εδώ»

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ένας από τους κατοίκους του Χαλανδρίου που είδε το σπίτι του να καίγεται ολοσχερώς (ήταν δίπλα στη επιχείρηση που κάηκε) και δεν μπορούσε να κάνει απολύτως τίποτα για να το σώσει, είπε ότι «η Πολιτική Προστασία μάς έδιωξε γιατί είχε αρχίσει και “φούντωνε” η φωτιά, κανείς δεν μπορούσε να κάνει κάτι».

Και συμπλήρωσε ότι η Πυροσβεστική ήταν απούσα, όπως και η Αστυνομία:

«Η Πυροσβεστική δυστυχώς δεν ήταν εδώ και έγινε αυτό που έγινε. Αν ήταν εδώ θα προλάβαινε τη φωτιά δίπλα και δεν θα γινόταν αυτή η καταστροφή … Αν υπήρχε ένα πυροσβεστικό όχημα, δεν θα είναι γίνει όλο αυτό το κακό. Δυστυχώς δεν υπήρχε κι όταν ήρθε ήταν ήδη αργά … Ούτε η Αστυνομία ήταν εδώ, ήταν στην Πεντέλη, στο Πάτημα, αλλά όχι εδώ».

Σε ερώτηση για το πού πέρασε τη νύχτα, ο πυρόπληκτος κύριος Σάκης σχολίασε: «Με το αμάξι γύρναγα στους δρόμους μπας και συνειδητοποιήσω τι έγινε… Δεν το χωράει στο μυαλό».

«Είναι ντροπή να συμβαίνουν μέσα σε αστικό ιστό όλες αυτές οι καταστροφές και μάλιστα και με απώλεια ανθρώπου. Είναι πάρα πολύ τραγικό αυτό το πράγμα… », είπε χαρακτηριστικά ο κάτοικος Χαλανδρίου, αναφερόμενος και στην τραγική απώλεια της 65χρονης Νάντιας που απανθρακώθηκε μέσα σε βιοτεχνία στο Πάτημα.




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This