Πρόεδρος Ένωσης Αξιωματικών ΠΣ: «Καταβάλαμε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να αποτρέψουμε περαιτέρω καταστροφή»

«Ευελπιστούμε να μην έχουμε περαιτέρω καταστροφές και να μείνουμε εδώ»

Must Read

Μεγάλη μάχη εξακολουθούν να δίνουν για τρίτο 24ωρο οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, στην Βορειοανατολική Αττική, όπου το πύρινο θηρίο μετέτρεψε σε στάχτη αμέτρητα σπίτια, επιχειρήσεις, αυτοκίνητα και στρέμματα παρθένας Γης. Πλέον, δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο και οι πυροσβέστες παλεύουν με τις διάσπαρτες εστίες, ενώ μετά τις 15:00 οι άνεμοι θα κωπάσουν, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, οπότε εκτιμάται πως θα αντιμετωπιστούν και οι τελευταίες αναζωπυρώσεις.

Ο πρόεδρος Ένωσης Αξιωματικών ΠΣ, Κωσταντίνος Τσίγκας, μίλησε νωρίτερα σήμερα το πρωί, σε τηλεοπτική εκπομπή, για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό αναφορικά με τις φωτιές. «Η πυρκαγιά που ξεκίνησε το μεσημέρι, λίγα λεπτά μετά τις 3, παρόλο που έμφορτο εναέριο μέσο στον αέρα, έκανε ρίψη εντός λίγων λεπτών, έγινε εκτροπή με δεύτερο εναέριο μέσο με την πυρκαγιά των Μεγάρων, ένα 2ο περιπολικό ήταν τόσο κοντά, αυτή η πυρκαγιά έπιασε όλη την πλαγιά», ανέφερε αρχικά και συνέχισε τονίζοντας:

«Οι δυνάμεις που προσέγγισαν στο σημείο είχαν πολλές δυσκολίες λόγω των ανέμων, που έπνεαν στην περιοχή. Καταβάλαμε υπεράνθρωπες προσπάθειες, καταβάλαμε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό, όλοι οι πυροσβέστες για να αποτρέψουμε περαιτέρω καταστροφή. Δυστυχώς στην μίξη δασικού και αστικού ιστού είχε αυτά τα αποτελέσματα. Είναι αποτέλεσμα της γενικότερης κλιματικής κρίσης, των φαινομένων που ζει ο πλανήτης και η χώρα μας, αλλά και η παρατεταμένη ανομβρία, οι έντονοι άνεμοι».

Ο ίδιος έκανε αναφορά και στην ένταση της πυρκαγιάς, αλλά και στον συντονισμό. «Το γενικότερο συντονιστικό κομμάτι μπορεί να αποτιμηθεί σε δεύτερο χρόνο, δυστυχώς στην συγκεκριμένη συγκυρία, το ίδιο το φαινόμενο ξεπέρασε τον μηχανισμό. Γίνεται παντού σε όλον τον κόσμο και σε άλλους δασοπυροσβεστικού μηχανισμού. Οι άνεμοι ήταν τόσο ισχυροί, που ενώ σβήναμε, στα 100 μέτρα έμπαινε και άλλη πυρκαγιά. Υπήρχαν τεράστιες κηλιδώσεις κατά την διάρκεια της νύχτας. Ο άνεμος χθες το βράδυ μειώθηκε με αποτέλεσμα να μπούμε πιο κοντά. Με 10 μπαρ πίεση της αντλίας δεν έφτανε το νερό στην εστία, πόσο μάλλον τα εναέρια μέσα, δεν μπορούσαν να μπουν στην εστία. Ευελπιστούμε να μην έχουμε περαιτέρω καταστροφές και να μείνουμε εδώ», κατέληξε ο πρόεδρος Ένωσης Αξιωματικών ΠΣ.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This