Μ. Γιαννάκος: «Εκκενώθηκαν νοσοκομεία, όχι προληπτικά, όπως ειπώθηκε, αλλά επειδή τα έπνιγαν οι καπνοί»

Η καταγγελία του για τα ιδιωτικά θεραπευτήρια και η συνδρομή γιατρών και νοσηλευτών τις δύσκολες αυτές στιγμές

Must Read

Σε επιφυλακή εξακολουθούν να βρίσκονται τα νοσηλευτικά ιδρύματα της Αττικής, μετά τον πύρινο εφιάλτη που ώθησε δομές και νοσοκομεία να εκκενώσουν. Όπως εξηγεί, ο πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό παραμένει σε ετοιμότητα, όπως άλλωστε και τις προηγούμενες ημέρες, που χρειάστηκε να συνδράμει ασθενείς από άλλες δομές, που βρέθηκαν στη δίνη της πυρκαγιάς.

«Σε άλλη μία εθνική τραγωδία, το υγειονομικό μας σύστημα στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Χρειάστηκε χθες να εκκενωθούν αρκετά νοσοκομεία, όχι προληπτικά όπως ειπώθηκε, αλλά τα έπνιγαν οι καπνοί και οι ασθενείς δεν μπορούσαν να μείνουν σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Έγινε απολύτως συντεταγμένα με το λιγοστό προσωπικό ειδικά τώρα που υπάρχουν και κάποιες αδεείς. Κάποιοι γύρισαν και οικειοθελώς από τις άδειες, προκειμένου να συνδράμουν σε όλη αυτή την επιχείρηση», ανέφερε αρχικά και συνέχισε:

«Όταν εκκενώνεται ένα νοσοκομείο δεν είναι εύκολο να συμβεί. Ξεκινήσαμε με το Παιδιατρικό στην Πεντέλη, με 29 ασθενείς οι 5 εκ των οποίων ήταν στη ΜΕΘ και μεταφέρθηκαν στα άλλα Παιδιατρικά νοσοκομεία. Έκλεισε το Κέντρο Υγείας Ραφήνας, το Στρατιωτικό νοσοκομείο, έκλεισε με 35 περιθαλπόμενα παιδιά το Αναρρωτήριο Πεντέλης. Χρειάστηκαν και άλλες μεταφορές».

«Είχαν έρθει πολλοί ασθενείς από ιδιωτικά θεραπευτήρια, χωρίς όμως να φέρουν το προσωπικό τους»

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ προχώρησε σε μία καταγγελία σχετικά με τα ιδιωτικά θεραπευτήρια, όμως προηγουμένως έκανε λόγο για την Πολιτική Προστασία. «Είναι τρομακτικό που άδειασε το ”Αμαλία Φλέμινγκ”. Το νοσοκομείο πνιγόταν στους καπνούς. Η πολιτική Προστασία δεν τα κατάφερε, αν με ρωτάτε. Μακάρι να τα κατάφερνε όσο καλά τα καταφέραμε εμείς. Το κέντρο Υγείας της Νέας Μάκρης είχε εντολή να κλείσει αλλά έμειναν πίσω και άτομα ως προσωπικό ασφαλείας», τόνισε και κατέληξε λέγοντας:

«Είχαν έρθει πολλοί ασθενείς από ιδιωτικά θεραπευτήρια, χωρίς όμως να φέρουν το προσωπικό τους. το ”Αγία Όλγα” νοσηλεύει 12 ασθενείς από προνομιακές μονάδες, ιδιωτικές και χωρίς να φέρουν το προσωπικό τους. Και αυτό είναι καταγγελία. δεν είναι δυνατόν να έρχονται οι ασθενείς, ενώ έκλεισαν οι ιδιωτικές προνομιακές μονάδες χωρίς προσωπικό και να επωμίζονται την φροντίδα που θέλουν όλοι ατομική περιποίηση, ή έχουν ψυχιατρικά προβλήματα, το προσωπικό του νοσοκομείου».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This