Το μεσημέρι στον Εισαγγελέα οι 11 συλληφθέντες Ρομά της «κλωτσοπατινάδας» στο πλοίο «Super Express» – Δείτε βίντεο της συμπλοκής

Στο λιμεναρχείο Τήνου προσήχθησαν συνολικά 14 επιβάτες του πλοίου, εκ των οποίων οι 11 ήταν Ρομά - Εντοπίστηκαν και δύο όπλα (ρέπλικες)! - Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Must Read

Αργά το μεσημέρι σήμερα (μετά τις 15:00) θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία της Σύρου οι 11 συλληφθέντες που κρατούνται στο λιμεναρχείο της Τήνου, με κατηγορίες για παράβαση του άρθρου 292 του ποινικού κώδικα που αφορά την παρακώλυση συγκοινωνιών.

Θυμίζουμε ότι χθες, λίγο μετά την αναχώρηση του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Super Express» (με 717 επιβάτες!) που εκτελούσε δρομολόγιο με προορισμό τη Ραφήνα (Θήρα-Ιος-Πάρος-Μύκονος-Τήνος-Ραφήνα), εκτυλίχθηκαν απίστευτα σκηνικά που κατέληξαν σε άγριο ξύλο ανάμεσα σε επιβάτες.




Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διαπληκτισμός που μετετράπη σε άγρια συμπλοκή σε ένα από τα σαλόνια του πλοίου, φέρεται να ξεκίνησε από μία παρατήρηση που έγινε, ότι κάποιοι από τους επιβάτες Ρομά δημιουργούν πολύ φασαρία. Οι Ρομά εξαγριώθηκαν και δημιουργήθηκε πανικός με κλωτσιές και μπουνιές να πέφτουν «βροχή».

Μέλη του πληρώματος επενέβησαν μάλιστα για να ηρεμήσουν την κατάσταση αλλά ήταν αδύνατον και ο καπετάνιος του πλοίου έκρινε ότι λόγω της έντασης, η κατάσταση κρίνεται επισφαλής.

Πολλές αναφορές στο Twitter-X αλλά και στην ΕΡΤ σημείωναν μάλιστα ότι οι Ρομά έβγαλαν ή έδειξαν και κάποιου είδους όπλο με αποτέλεσμα το πλοίο «Super Express» να επιστρέψει  στο λιμάνι της Τήνου!

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού, σε περαιτέρω έρευνες που έγιναν στο πλοίο εντοπίστηκαν σε αποσκευές δύο όπλα (ρέπλικες), τα οποία κατασχέθηκαν.

Το πλοίο αναχώρησε τελικά λίγο μετά τις 20.00 το βράδυ της Τρίτης από το λιμάνι της Τήνου, έχοντας ως… έξτρα επιβάτες και δύο στελέχη του Λιμεναρχείου Τήνου για λόγους ασφαλείας και κατόπιν αιτήματος της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, στο λιμεναρχείο προσήχθησαν συνολικά 14 άτομα επιβάτες του πλοίου, εκ των οποίων -όπως έγινε γνωστό- οι 11 ήταν Ρομά. Τα τρία άτομα από τα 14 ήταν ανήλικοι και αφέθησαν ελεύθερα.

  • Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού για τα όσα συνέβησαν στο πλοίο «Super Express»:

Τις απογευματινές ώρες χθες ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Τήνου από τον Πλοίαρχο του επιβατηγού-οχηματαγωγού-ταχύπλοου (Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ) πλοίου ¨SUPEREXPRESS¨ Ν.Π. 12580, που εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμάνι της Τήνου προς το λιμάνι της Ραφήνας, ότι κρίνεται επισφαλής η συνέχιση του πλου και επιστρέφει στο λιμάνι της Τήνου.

Συγκεκριμένα, μετά τον απόπλου του πλοίου, σημειώθηκε συμπλοκή δεκατεσσάρων (14) επιβατών στο σαλόνι του πλοίου.

Με την επιστροφή του ¨SUPEREXPRESS¨ στο λιμάνι της Τήνου, στελέχη της Λιμενικής Αρχής με τη συνδρομή στελεχών του Αστυνομικού Τμήματος της Τήνου προέβησαν στη σύλληψη δεκατεσσάρων (14) ημεδαπών επιβατών για παράβαση του άρθρου 292 Π.Κ. (Παρακώλυση συγκοινωνιών).

Σε περαιτέρω έρευνες, εντοπίστηκαν σε αποσκευές δύο (02) όπλα (ρέπλικες), τα οποία κατασχέθηκαν.

Κατόπιν αιτήματος της πλοιοκτήτριας εταιρείας, επιβιβάστηκαν επί του ¨SUPEREXPRESS¨ δύο (02) στελέχη του Λιμεναρχείου Τήνου για τη συνέχιση του δρομολογίου του προς το λιμάνι της Ραφήνας, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Τήνου.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This