Χαλκιδική: Σήμερα η κηδεία της 8χρονης – Πραγματογνωμοσύνη στην κατασκήνωση ζητά εισαγγελέας – Ψάχνουν τον νόμιμο εκπρόσωπο

Συγκλονίζει η γιαγιά της μικρής - Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Must Read

«Μαύρη» είναι η σημερινή μέρα για την οικογένεια της 8χρονης η οποία είχε πάει στην κατασκήνωση να περάσει όμορφες στιγμές με συνομηλίκους της και έχασε την ζωή της από πνιγμό.

Στην γειτονιά της ανήλικης, στην Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης, το κλίμα είναι ιδιαίτερα βαρύ. Όλοι, συγγενείς, φίλοι της οικογένειας, οι γείτονες ζητούν απάντηση στο αμείλικτο ερώτημα: πώς ξέφυγε η 8χρονη από την εποπτεία της ομαδάρχισσας και κατέληξε να πνιγεί, όπως έδειξε και η ιατροδικαστική εξέταση.

Την ίδια στιγμή, η κηδεία της ανήλικης θα γίνει στις 3 το μεσημέρι σήμερα στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, στην Ξηροκρήνη.

«Στείλαμε το παιδί για διακοπές και μας το έφεραν πίσω νεκρό»

Για την απίστευτη τραγωδία μίλησε και η γιαγιά της 8χρονης η οποία συγκλονίζει με τα λόγια της.

«Στείλαμε το παιδί μας να χαρεί με τους φίλους τις διακοπές του και μας το έφεραν πίσω νεκρό», ανέφερε χαρακτηριστικά η γιαγιά του παιδιού που εργάζεται στον δήμο Θεσσαλονίκης, ενώ ένα άτομο από το ίδιο περιβάλλον δήλωσε ότι «είναι πολύ μεγάλη ευθύνη να προσέχεις παιδιά», σύμφωνα με το thesstoday.gr.

Πραγματογνωμοσύνη ζητά ο εισαγγελέας

Στο μεταξύ, οι εξελίξεις στην υπόθεση είναι συνεχόμενες καθώς μετά την σύλληψη της 19χρονης ομαδάρχισσας και του 34χρονου αρχηγού της κατασκήνωσης, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι την δίκη, η ΕΛΑΣ αναζητεί και τον νόμιμο εκπρόσωπο της κατασκήνωσης ώστε να τον συλλάβει. Ο άνδρας είναι 72 ετών και κάτοικος Αθήνας.

Παράλληλα, σύμφωνα με το thesstoday.gr ο εισαγγελέας έχει διατάξει πραγματογνωμοσύνη στην πισίνα της κατασκήνωσης,όπου εντοπίστηκε η μικρή καθώς επιθυμεί να διαπιστώσει  αν οι συνθήκες είναι κατάλληλες για την ασφάλεια και τη φύλαξη παιδιών, ενώ ίδιο έλεγχο έχει διατάξει και συνολικά στην κατασκήνωση, καθώς εάν εντοπιστούν παραλείψεις, ενδέχεται ακόμη και το σφράγισμά της!

Πνιγμό έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Τον πνιγμό της 8χρονης στην πισίνα σε κατασκήνωση της Χαλκιδικής επιβεβαίωσε η ιατροδικαστική εξέταση. 

Δείτε βίντεο:




Η διαδικασία της νεκροψίας – νεκροτομής ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 10 το πρωί και έλαβε χώρα στην Ιατροδικαστική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Ελεύθερος και ο αρχηγός της κατασκήνωσης

Στο μεταξύ ελεύθερος μέχρι την δίκη αφέθηκε και ο αρχηγός της κατασκήνωσης ο οποίος είχε συλληφθεί τα ξημερώματα σήμερα και είχε οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα της Κασσάνδρας Χαλκιδικής.




Νωρίτερα ελεύθερη αφέθηκε και η 19χρονη ομαδάρχισσα που είχε την εποπτεία της μικρής, επίσης μέχρι την δίκη. Και οι δύο αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια. 

Δείτε βίντεο:




Η λιτή ανακοίνωση από την κατασκήνωση

Μετά τον τεράστιο σάλο που προκάλεσε η φρικτή είδηση, η διοίκηση της κατασκήνωσης εξέδωσε μία λιτή ανακοίνωση.

«Σήμερα Τρίτη 13 Αυγούστου αφού είχε ολοκληρωθεί το μεσημεριανό φαγητό και οι κατασκηνωτές βρισκόταν στα δωμάτια τους για την μεσημεριανή ανάπαυση διαπιστώθηκε ότι έλειπε μία κατασκηνώτρια. Αμέσως ειδοποιήθηκε το αρχηγείο της κατασκήνωσης και ομάδα στελεχών άρχισε να την αναζητά στους χώρους της κατασκήνωσης. Η κατασκηνώτρια εντοπίστηκε στην πισίνα χωρίς να έχει τις αισθήσεις της. Στην κατασκηνώτρια παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες με τη μέθοδο της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και με τη χρήση απινιδωτή από το ιατρικό προσωπικό της κατασκήνωσης και το ΕΚΑΒ που καλέστηκε αμέσως στον χώρο», αναφέρει και συνεχίζει:

«Ασθενοφόρο μετέφερε την κατασκηνώτρια στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας και κατόπιν στο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Θα θέλαμε να εκφράσουμε την βαθιά μας οδύνη για την απώλεια της κατασκηνώτριας μας και θα συνδράμουμε με κάθε τρόπο τις αρχές για τη διερεύνηση των συνθηκών του ατυχήματος».

Σε σοκ η οικογένεια: «Πώς σας έφυγε το παιδί;»

Σε κατάσταση σοκ, η οικογένεια του παιδιού προσπαθεί να συνειδητοποιήσει το τραγικό παιχνίδι της μοίρας. «Δεν είχαμε καμία ενημέρωση από την κατασκήνωση. Ρώτησα αν είχαν ναυαγοσώστη και είπαν ότι είχαν. ”Και πώς σας έφυγε το παιδί;” Κανείς δεν απάντησε», δήλωσε ο παππούς της 8χρονης, Άγγελος Καζάζης.

Από την πλευρά της η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά ανέφερε: «Το ΕΚΑΒ έφτασε γρήγορα στο σημείο και προσπάθησαν με τα μέσα που είχαν να το σώσουν. Στη συνέχεια το μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας, το διασωλήνωσαν και το έφεραν στο ΑΧΕΠΑ και απ΄ ότι άκουσα δεν είχε καλή κατάληξη. Θέλω να συλλυπηθώ τους γονείς».

 Το χρονικό της τραγωδίας

Το τραγικό περιστατικό συνέβη χθες το μεσημέρι.

Τα παιδιά είχαν πάει για μπάνιο στην πισίνα και μετά είχε έρθει η ώρα για το μεσμεριανό φαγητό. Έφαγαν κανονικά και μετά πήγαν στα σπιτάκια για την καταμέτρηση πριν από τον μεσημεριανό ύπνο.

Κατά τη διαδικασία, η ομαδάρχισσα διαπίστωσε την απουσία της 8χρονης και τότε σήμανε κόκκινος συναγερμός στην κατασκήνωση και όλοι έσπευσαν να ψάξουν να την βρουν.

Το σοκ ήταν ισχυρό όταν ανακάλυψαν πως είχε πνιγεί στην πισίνα!

Δείτε βίντεο:




Δείτε επίσης:

Χαλκιδική: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση στην σορό της 8χρονης – Ελεύθερος και ο 34χρονος αρχηγός της κατασκήνωσης

Πνιγμός 8χρονης: Χειροπέδες και στον αρχηγό της κατασκήνωσης – Ελεύθερη η ομαδάρχισσα μέχρι την δίκη

Συνελήφθη η ομαδάρχις για τον πνιγμό της 8χρονης σε πισίνα κατασκήνωσης στην Χαλκιδική

Πώς πνίγηκε στην πισίνα η 8χρονη στην Χαλκιδική – Έλειπε από την καταμέτρηση στην κατασκήνωση

Τραγωδία: 8χρονη χωρίς τις αισθήσεις της σε πισίνα κατασκήνωσης στην Χαλκιδική

 

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This