Σε 19 πυρόπληκτες επιχειρήσεις της βορειοανατολικής Αττικής θα δοθούν οι πρώτες αποζημιώσεις

Ολοκληρώθηκαν οι αυτοψίες της Περιφέρειας Αττικής

Must Read

Ολοκληρώθηκαν σήμερα (Τετάρτη) οι αυτοψίες της Περιφέρειας Αττικής στις πυρόπληκτες επιχειρήσεις. Τις αυτοψίες έκαναν τα κλιμάκια των Επιτροπών Κρατικής Αρωγής και θα ακολουθήσουν οι αποζημιώσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των ελέγχων που δόθηκαν στη δημοσιότητα, στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής πραγματοποιήθηκε αυτοψία σε 10 επιχειρήσεις (8 θερμοκήπια, ένα φυτώριο και μια κτηνοτροφική μονάδα) οι οποίες υπέστησαν ζημιές από την πυρκαγιά. Συνεπώς θα λάβουν πρώτη (προσωρινή) αποζημίωση κατηγορίας από 2.000 έως 4.000 ευρώ.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών πραγματοποιήθηκε αυτοψία σε 19 επιχειρήσεις, εννέα εκ των οποίων θα λάβουν πρώτη (προσωρινή) αποζημίωση κατηγορίας από 2.000 έως 4.000 ευρώ.

Επτά από τις εταιρικές μονάδες, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ βρέθηκαν κλειστές ή δεν υπήρχε δυνατότητα πρόσβασης και θα επανελεγχθούν την Παρασκευή 16 Αυγούστου, ενώ για μια εξ αυτών ελέγχεται η άδεια λειτουργίας.

Σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, τα μέλη των Επιτροπών Κρατικής Αρωγής της Περιφέρειας Αττικής μετά το πέρας των ελέγχων συγκεντρώνουν τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά από τους νόμιμους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων, στη συνέχεια εκδίδουν το πόρισμα με την εκτιμώμενη ζημιά και ακολούθως προσκομίζουν τα στοιχεία στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ώστε να καταβληθούν οι αποζημιώσεις.




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This