Παπαζάχος για Ολλανδό και σενάρια ισχυρού σεισμού: Να προφυλαχτούμε από τους επιστημονικούς τσαρλατάνους

Η ψευδοεπιστήμη, είναι μια από τις σύγχρονες μάστιγες της επιστήμης

Must Read

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο διευθυντής του Εργαστηρίου Γεωφυσικής του ΑΠΘ για τον Ολλανδό που προέβλεψε μεγάλο σεισμό στην Ελλάδα. Ο Κώστας Παπαζάχος έκανε λόγο για τσαρλατάνους, από τους οποίους πρέπει να προστατευτούμε.

«Όχι μόνον οι σεισμολόγοι, αλλά πάρα πολλές επιστήμες ταλαιπωρούνται από ανθρώπους οι οποίοι αυτοχαρακτηρίζονται ερευνητές και δυστυχώς αυτήν την στιγμή το Διαδίκτυο δίνει την δυνατότητα στον καθένα να αναπαράγει με ανεύθυνο τρόπο ειδήσεις.

Πόσο δύσκολο είναι κανείς να κάνει σωστά τη δουλειά του και να μεταδώσει μια διασταυρωμένη και αξιόπιστη είδηση σε σχέση με όλη τη σαβούρα;

Αυτός είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος δεν είναι ερευνητής, δεν δουλεύει σε κανένα ερευνητικό κέντρο, δεν έχει κάποια επιστημοσύνη. Ένας άνθρωπος που ισχυρίζεται ότι χρησιμοποιεί μεθόδους αστρονομίας και μπορεί να προβλέψει τους σεισμούς. Αυτός ο άνθρωπος δεν έχει μεθοδολογία, δεν έχει δεδομένα» τόνισε ο καθηγητής στην ΕΡΤ.

«Οι Έλληνες που ζουν στην χώρα με την υψηλότερη σεισμικότητα στην Ευρώπη πρέπει να κλείσουν λίγο τα αυτιά τους και να μην αναπαράγουν και να μην υιοθετούν οτιδήποτε βλέπουν εκεί έξω. Η ψευδοεπιστήμη, η οποία έχει μια έξαρση στις μέρες μας, είναι μια από τις σύγχρονες μάστιγες της επιστήμης, όχι μόνο στην σεισμολογία. Το φαινόμενο αυτό ταλαιπωρεί όλες οι επιστημονικές ειδικότητες.

Δεν μπορεί κάθε φορά κάποιος ανεύθυνα να διαδίδει μια είδηση στο Διαδίκτυο και μάλιστα από άλλη χώρα, Ολλανδός, Τούρκος, παλαιότερα, Έλληνας παλαιότερα. Ας προφυλαχτούμε από όλους αυτούς τους επιστημονικούς τσαρλατάνους χωρίς να ανοίξουμε ένα βήμα και ας κλείσουμε λίγο τα αυτιά μας σε όλα» κατέληξε ο Κώστας Παπαζάχος.

Δείτε το βίντεο




 

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This