Στόχος των Τούρκων το νοτιοανατολικό Αιγαίο – Νέες παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας ανήμερα της Παναγιάς

Από τα «ήρεμα νερά» στα... μποφόρ!

Must Read

Για τρίτη φορά μέσα σε έξι ημέρες, η Τουρκία στοχεύει την ίδια περιοχή του νοτιοανατολικού Αιγαίου και παραβιάζει το FIR Αθηνών με αεροσκάφος και drone, κουρελιάζοντας για μία ακόμη φορά το αφήγημα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη περί «ήρεμων νερών» και «βελτίωσης» των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, ένα τουρκικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235 (ηλεκτρονικού πολέμου δηλαδή) και ένα τουρκικό UAV εισήλθαν στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης.

Καταγράφηκαν τρεις παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας (ΚΕΚ) στο FIR ΑΘηνών στην περιοχή του νοτιοανατολικού Αιγαίου και όπως αναφέρει κάθε φορά επί λέξει το ΓΕΕΘΑ, «τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική».

Παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνων, είτε από τουρκικά αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας ATR-72, είτε από τουρκικά UAV (τα οποία κατά το ΓΕΕΘΑ «αναγνωρίσθηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική») έχουν καταγραφεί επισης:

  • στις 9 Αυγούστου (2 παραβάσεις ΚΕΚ από ένα ATR-72), 12,(2 παραβάσεις ΚΕΚ από ένα UAV) 13 (2 παραβάσεις ΚΕΚ από ένα ATR-72) ) και
  • στις 14 Αυγούστου (1 παράβαση ΚΕΚ από ένα UAV) στην ίδια περιοχή.

*φωτογραφία αρχείου

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This