Ξεκινά η λειτουργία του FSRU Αλεξανδρούπολης

Τα ακριβή slots θα κατανεμηθούν έως τέλη Αυγούστου

Must Read

Το FSRU της Αλεξανδρούπολης θα τεθεί σε λειτουργία την 1η Οκτωβρίου. Ειδικότερα, μετά την επίλυση τεχνικού ζητήματος, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της Βουλγαρίας, Βλαντιμίρ Μαλίνοφ, καθώς οι διαδικασίες αδειοδότησης έχουν ολοκληρωθεί.

Ο ίδιος πραγματοποίησε επιθεώρηση των έργων που ολοκληρώθηκαν στις εγκαταστάσεις στην πλατφόρμα στην Αλεξανδρούπολη, συνοδευόμενος από εκπροσώπους της Gastrade.

Με βάση το αρχικό χρονοδιάγραμμα, που εγκρίθηκε από τους μετόχους, ο τερματικός σταθμός επρόκειτο να λειτουργήσει τον Απρίλιο, ανέφερε η έκθεση Τύπου του υπουργείου Ενέργειας. Αφού ξεκίνησαν οι εργασίες για την σύνδεση της πλατφόρμας αερίου με τον αγωγό, εντοπίστηκε ζήτημα νερού, το οποίο επιλύθηκε χρησιμοποιώντας μία μη παρεμβατική μέθοδο. Με την ελεγχόμενη παροχή φυσικού αερίου από την πλατφόρμα επαναεριοποίησης στο ελληνικό σύστημα μεταφοράς φυσικού αερίου. Αυτό δεν προκάλεσε πρόσθετο οικονομικό κόστος για το έργο.

«Οι εταιρείες που πρόκειται να παραδώσουν υγροποιημένο φυσικό αέριο στον τερματικό σταθμό αναμένεται να δηλώσουν τον αριθμό φορτίου τους έως τις 15 Αυγούστου», είπε ο Μαλίνοφ.

Πρόσθεσε ότι τα ακριβή slots για αυτές τις εταιρείες θα κατανεμηθούν έως τα τέλη Αυγούστου και τόνισε ότι η έναρξη λειτουργίας της πλωτής μονάδας αποθήκευσης και επαναεριοποίησης της Αλεξανδρούπολης έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει την 1η Οκτωβρίου, συμπίπτοντας με την έναρξη του ερχόμενου έτους φυσικού αερίου.

«Η έναρξη των εμπορικών δραστηριοτήτων στον τερματικό σταθμό αυτό το φθινόπωρο θα προσφέρει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και θα διασφαλίσει την ασφάλεια των προμηθειών φυσικού αερίου για την επερχόμενη χειμερινή περίοδο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, λαμβάνοντας υπόψη την πιθανή διακοπή της μεταφοράς φυσικού αερίου της Ρωσίας μέσω της ουκρανικής επικράτειας από τις αρχές του επόμενου έτους», είπε ο Μαλίνοφ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This