Πέταγαν μόνο τρία Canadair!

Η ανικανότητα της κυβέρνησης έκανε συμμέτοχους και τους Τούρκους και τους «φιλοξένησε» στη βάση της Ελευσίνας

Must Read

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι αποκαλύψεις γύρω από τα πτητικά μέσα που επιχειρούσαν κατά τη διάρκεια της μεγάλης καταστροφής στη βορειοανατολική Αττική, την ώρα που σύσσωμη η αντιπολίτευση ζητά από την κυβέρνηση εξηγήσεις.

Κατά την προσφιλή του τακτική, το Μαξίμου, αντί απαντήσεων, συνεχίζει να κρύβεται πίσω από τα στελέχη της Πυροσβεστικής, αρνούμενο να δώσει ξεκάθαρα στοιχεία. Ωστόσο, η δημοσιογραφική έρευνα αλλά και οι μαρτυρίες των πυροπλήκτων και όσων επιχειρούσαν κατά τη διάρκεια της καταστροφής συνηγορούν στο γεγονός πως η Πολιτική Προστασία παραμένει «γυμνή» και η κυβέρνηση ανίκανη να αλλάξει αυτή την οδυνηρή πραγματικότητα.

Τα ντοκουμέντα που έδωσε στο φως της δημοσιότητας η Πυροσβεστική μαρτυρούν το έλλειμμα που υπάρχει στην Πολιτική Προστασία, το οποίο άλλωστε έχει πολλάκις επισημανθεί από τα στελέχη του Σώματος.

Ο πίνακας, λοιπόν, που έδωσε στη δημοσιότητα η Πυροσβεστική και επικαλείται με ασύλληπτο θράσος η κυβέρνηση απεικονίζει πλήρως την πραγματικότητα: τρία Canadair διαθέσιμα, ένα Chinook, ένα Super Puma και όλα τα άλλα ιδιώτες!

Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ στην Ελευσίνα έφτασαν χθες από την Τουρκία 3 αεροσκάφη Air Tractor για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της φωτιάς! Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει συμμέτοχους στην Πολιτική Προστασία τους Τούρκους, οι οποίοι μάλιστα θα επιχειρούν από την αεροπορική βάση της Ελευσίνας!

Πέραν αυτού, αναρωτιέται κάποιος: φέτος νοικιάσαμε από τη NSPA 20 Air Tractor (12 με πλωτήρες και 8 με ρόδες). Παρόλο που νοικιάσαμε 20 τέτοια αεροσκάφη για την κατάσβεση, μας έλειπαν τα 3 τουρκικά για να σβήσουμε τη φωτιά; Τα 20 που νοικιάσαμε ή και όλα τα υπόλοιπα μέσα (47 νοικιάσαμε) δεν έφτασαν και μας έλειπαν τα 3 τουρκικά; 

Αξίζει να σημειωθεί πως ξεκινά και επισήμως η παραγωγή των 12 αμφίβιων πυροσβεστικών αεροσκαφών που θα αποτελούν τον μόνιμο στόλο του rescEU, του μηχανισμού ο οποίος, στο πλαίσιο του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Ε.Ε., συνδράμει τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης όταν αντιμετωπίζουν επιδημίες, αιφνίδιες πλημμύρες, καταιγίδες, δασικές πυρκαγιές, σεισμούς και ανθρωπογενείς καταστροφές.

Ο μόνιμος αυτός πυροσβεστικός στόλος, ο οποίος θα φιλοξενείται από την Ελλάδα, την Κροατία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Πορτογαλία και την Ισπανία, θα είναι διαθέσιμος σταδιακά από τα τέλη του 2027, όταν και αναμένεται να παραδοθεί η πρώτη παρτίδα των καινούργιων πυροσβεστικών αεροσκαφών.

*πηγή: εφημερίδα «δημοκρατία»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This