Φωτιά στους Φούρνους Ικαρίας: Μήνυμα από το 112 για εκκένωση – Μαίνεται η πυρκαγιά στη Δράμα

Χωρίς ενεργό μέτωπο οι φωτιές στην Εύβοια

Must Read

Συναγερμός ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Ικαρία για φωτιά που εκδηλώθηκε στους Φούρνους.

Η πυρκαγιά καίει σε χαμηλή βλάστηση στο Καμάρι του δήμου Φούρνων Κορσεών και λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι οι κάτοικοι της περιοχής έλαβαν μήνυμα από το 112 για απομάκρυνση με κατεύθυνση προς Φούρνους.

«Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Καμάρι του Δήμου Φούρνων Κορσέων. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Καμάρι, απομακρυνθείτε προς Φούρνους. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμα.

Στο σημείο έχουν σπεύσει επιχειρούν εθελοντές με 4 οχήματα ενώ επιτόπου μεταβαίνουν 8 πυροσβέστες της 14ης ΕΜΟΔΕ και ένα ελικόπτερο.

Σε εξέλιξη η φωτιά στο Νευροκόπι Δράμας

Εξακολουθεί να μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα σε δασική έκταση στο όρος Φαλακρό και συγκεκριμένα στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας.

Σύμφωνα με στέλεχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, φαίνεται να εκδηλώθηκε ύστερα από καταιγίδα που έπεσε χθες σε δύσβατο και δυσπρόσιτο σημείο. Πάντως η πυρκαγιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.

«Είναι τόσο ψηλά το σημείο όπου εκδηλώθηκε η φωτιά, που ακόμη οι δυνάμεις της πυροσβεστικής δεν έφτασαν στο σημείο. Ωστόσο ήδη τέσσερα ελικόπτερα κάνουν ρίψεις», ανέφερε χαρακτηριστικά στέλεχος της ΠΥ σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν εννέα οχήματα της πυροσβεστικής με 32 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρου της 7ης ΕΜΟΔΕ.

Χωρίς ενεργό μέτωπο οι φωτιές στην Εύβοια

Ευχάριστα είναι τα νέα από τις φωτιές που εκδηλώθηκαν στην Εύβοια και συγκεκριμένα στα Μεσοχώρια και στην περιοχή Ζάρακες.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική, η φωτιά που ξέσπασε στα Μεσοχώρια είναι χωρίς ενεργό μέτωπο, ενώ καλύτερη είναι η εικόνα της πυρκαγιάς που έκαιγε σε δύσβατο σημείο στην περιοχή Ζάρακες.

Για την κατάσβεση των πυρκαγιών κινητοποιήθηκαν 56 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου της 4ης ΕΜΟΔΕ, 21 οχήματα, 8 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα, ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This