Συνελήφθη 80χρονος για τέσσερις εμπρησμούς στα Γλυκά Νερά

Ο κατηγορούμενος εντοπίστηκε από βιντεοληπτικό υλικό

Must Read

Για εμπρησμούς συνελήφθη το Σάββατο από αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκληματών Εμπρησμού ένας άνδρας 80 ετών κατόπιν εντάλματος. Κατηγορείται ότι προκάλεσε 4 πυρκαγιές σε δασική έκταση από πρόθεση και κατ’ εξακολούθηση στις 11 Αυγούστου 2024, στα Γλυκά Νερά Αττικής.

Ο συνταξιούχος κρατείται και θα οδηγηθεί την Κυριακή στην ανακρίτρια της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Κατηγορείται για τρεις εστίες φωτιάς που ξέσπασαν ταυτόχρονα περίπου στις 13:30 στα Γλυκά Νερά, σε απόσταση 100 μέτρων μεταξύ τους και για άλλη μια φωτιά στις 20:30 της ίδια ημέρας.

Υπενθυμίζεται ότι όταν οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετώπιζαν τις παραπάνω φωτιές, ξέσπασε η πυρκαγιά στα Μέγαρα (13:32) και ακολούθησαν η μεγάλη φωτιά στο Βαρνάβα Αττικής (15:03) και η πυρκαγιά στην Αγία Κυριακή Ερέτριας (15:53).

Ο ηλικιωμένος δεν έχει ιστορικό ψυχιατρικών προβλημάτων, θέματα υγείας κ.λπ. Είναι συνταξιούχος (ιδιωτικός τομέας, διατηρούσε κατάστημα). Δεν έχει ομολογήσει ούτε έχει παραδεχθεί τις πράξεις του ενώ δεν μιλά καθόλου. Στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν άδεια μπιτόνια που χρησιμοποιούνται για βενζίνη.

Οι φωτιές στα Γλυκά Νερά προκλήθηκαν με την ρίψη φλεγόμενου αντικείμενου. Στην τελευταία εστία βρέθηκε αναπτήρας τύπου zippo.

Ο κατηγορούμενος εντοπίστηκε από βιντεοληπτικό υλικό. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έβαζε τις φωτιές μετακινούμενος με το αυτοκίνητό του. Έκοβε ταχύτητα και πετούσε το φλεγόμενο αντικείμενο σε ξερά χόρτα.




 

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This