Καίγεται η Ελλάδα – 49 πυρκαγιές και πολλά ενεργά μέτωπα με το μεγαλύτερο στην Ικαρία

Η φωτιά στην περιοχή Καμάρι των Φούρνων έχει προκαλέσει γενική διακοπή ρεύματος στο νησί

Must Read

Τραγική είναι η εικόνα στην χώρα μας το φετινό καλοκαίρι με δεκάδες πυρκαγιές σε καθημερινή βάση. Η Πυροσβεστική αντιμετωπίζει πολυμέτωπες φωτιές σε πολλές περιοχές της Ελλάδας ταυτόχρονα ενώ τεράστιες δασικές και αστικές εκτάσεις παραδίδονται στις φλόγες. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είτε πανηγυρίζει για την… επάρκειά της είτε επικαλείται την κλιματική κρίση και λεκτικά εφευρήματα για τα καμένα.

Το Πυροσβεστικό Σώμα και οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας αντιμετώπισαν το τελευταίο 24ωρο 49 πυρκαγιές, από τις οποίες οι 32 αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο, ενώ μαίνονται ακόμη 17. Οι 11 από αυτές ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνες και χρειάστηκε και η συνδρομή εναέριων μέσων.

Το βρἀδυ του Σαββάτου η μεγαλύτερη μάχη από τις πυροσβεστικές δυνάμεις είναι σε Μέθανα, Φούρνους, Αμαλιάδα και Κοζάνη.

Σο μέτωπο στους Φούρνους Ικαρίας σε ετοιμότητα βρίσκονται δύο πλωτά και ιδιωτικά σκάφη. Έχουν μεταφερθεί 16 άτομα με πλωτό του Λιμενικού και άλλα 3 με ιδιωτικό σκάφος προς τον Άγιο Μηνά Φούρνων.

Στο νησί έχουν μεταβεί ακτοπλοϊκώς 5 πυροσβέστες με 2 οχήματα από το Καρλόβασι Σάμου και 6 πυροσβέστες με 2 οχήματα από τον Άγιο Κήρυκο.

Η φωτιά στην περιοχή Καμάρι των Φούρνων έχει προκαλέσει γενική διακοπή ρεύματος στο νησί. Νωρίτερα ήχησε το 112.




 

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι οι πυροσβέστες και στα Μέθανα. Η πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση, στην περιοχή Κουνουπίτσα Τροιζηνίας. Κινητοποιήθηκαν 35 πυροσβέστες, με δύο ομάδες πεζοπόρων της 9ης ΕΜΟΔΕ, επτά οχήματα, οκτώ αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς σε δασική έκταση στην Κοζάνη, στην περιοχή Κάτω Ρολόι στους Πύργους Εορδαίας.

Εξακολουθεί να κατακαίει χορτολιβαδική έκταση στον δρόμο από Κοζάνη προς Σέρβια. 30 πυροσβέστες, ένα πεζοπόρο όχημα, 8 υδροφόρες από την τοπική Αρχή και μηχανήματα έργου συνδράμουν στο έργο των πυροσβεστών.

Μεγάλη είναι η φωτιά σε αγροτική έκταση στην Αμαλιάδα Ηλείας. Επιχειρούν 28 πυροσβέστες, με μια ομάδα πεζοπόρου της 6ης ΕΜΟΔΕ και 9 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This