Δραματική αύξηση σε κλοπές αυτοκινήτων σε Ριζούπολη & Προμπονά – Οι κάτοικοι απελπισμένοι από την απουσία αστυνομίας

Must Read

Η περιοχή της Ριζούπολης και του Προμπονά, στο κέντρο της Αθήνας, βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ανησυχητική έξαρση στις κλοπές αυτοκινήτων, μια τάση που έχει αρχίσει να επεκτείνεται και στη γειτονική Νέα Φιλαδέλφεια. Οι κάτοικοι αυτών των περιοχών έχουν αρχίσει να αισθάνονται έντονα την απουσία της αστυνομίας, η οποία δείχνει αδύναμη και ανύπαρκτη να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη εγκληματικότητα.

Ειδικά στη Ριζούπολη και τον Προμπονά, οι κλοπές οχημάτων έχουν αυξηθεί δραματικά, με τους δράστες να εκμεταλλεύονται την έλλειψη αποτελεσματικής αστυνόμευσης και να δρουν ανενόχλητοι.

Στις περιοχές αυτές, οι κλέφτες δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στα οχήματα μάρκας Smart και Nissan Qashqai, τα οποία είναι δημοφιλή και ευρέως διαδεδομένα. Αυτά τα αυτοκίνητα αποτελούν εύκολο στόχο για τους κλέφτες, οι οποίοι αναζητούν κυρίως ανταλλακτικά για να καλύψουν τη μεγάλη ζήτηση που υπάρχει στην αγορά, λόγω της παλαιότητας του στόλου των οχημάτων στην Ελλάδα.

Η κατάσταση επιδεινώνεται από το γεγονός ότι ο στόλος των αυτοκινήτων στη χώρα είναι κατά μέσο όρο παλαιός, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη ανάγκη για φθηνά ανταλλακτικά. Αυτή η ανάγκη οδηγεί στη δημιουργία κυκλωμάτων που ειδικεύονται στην κλοπή και αποσυναρμολόγηση οχημάτων, τα οποία στη συνέχεια πωλούν τα εξαρτήματα σε μικρά, ανεξάρτητα συνεργεία.

Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η αύξηση στις κλοπές συγκεκριμένων μοντέλων της Hyundai και της Kia, τα οποία έχουν γίνει στόχος λόγω της ευπάθειάς τους σε κλοπές, όπως αποκαλύφθηκε από αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα παλαιότερα μοντέλα αυτών των εταιρειών, που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2015 και 2019, είναι ιδιαίτερα ευάλωτα, αφού δεν διαθέτουν σύγχρονα συστήματα ασφαλείας όπως τα ηλεκτρονικά immobilizer. Αυτή η κατάσταση έχει οδηγήσει σε έναν πραγματικό “πυρετό” κλοπών, με τους κλέφτες να χρησιμοποιούν απλές τεχνικές για να θέσουν τα οχήματα σε λειτουργία.

Οι κάτοικοι της Ριζούπολης, του Προμπονά και της Νέας Φιλαδέλφειας βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς βλέπουν τα αυτοκίνητά τους να εξαφανίζονται και την αστυνομία να αδυνατεί να αντιδράσει. Η κατάσταση αυτή απαιτεί άμεση παρέμβαση των αρχών για την ενίσχυση της αστυνόμευσης στις περιοχές αυτές και την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας που μαστίζει τους κατοίκους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This