Φωτιά στο Λιτόχωρο Πιερίας, ήχησε το 112 – Πυρκαγιά και στα Ιωάννινα

Διακόπηκαν τα δρομολόγια τρένων στο σταθμό Λιτοχώρου

Must Read

Φωτιά είναι σε εξέλιξη στην Πιερία με τους κατοίκους της Πλάκας Λιτοχώρου να λαμβάνουν μήνυμα από το 112 για να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση και βρίσκεται μεταξύ του οικισμού και της Εθνικής Οδού.

Για την κατάσβεση επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 7 οχήματα, ενώ από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο, ενώ συνδρομή παρέχουν και υδροφόρες ΟΤΑ.

Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι ήχησε το 112 καλώντας τους κατοίκους της Πλάκας Λιτοχώρου να απομακρυνθούν προς Κατερίνη και Λεπτοκαρυά.

Ακινητοποιήθηκαν τα τρένα

Κατόπιν εντολής της Πυροσβεστικής, διακόπηκε το ρεύμα στη γραμμή του τρένου κοντά στο σταθμό Λιτοχώρου εξαιτίας της πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Hellenic Train, η αμαξοστοιχία 1596 θα παραμείνει στο σταθμό των Νέων Πόρων και η αμαξοστοιχία 1597 στο σταθμό του Αιγινίου, ενώ όπως επισημαίνεται αναμένονται καθυστερήσεις.

Φωτιά ξέσπασε και στα Ιωάννινα

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις κινητοποιήθηκαν και για πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στα Ιωάννινα.

Η φωτιά καίει σε δασική έκταση στην περιοχή Βασαιϊκα και για την κατάσβεση της επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων της 5ης ΕΜΟΔΕ και 8 οχήματα, ενώ ρίψεις πραγματοποιεί ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν και υδροφόρες από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Δείτε επίσης: Φωτιά στην Ευρυτανία – Επιχειρούν και εναέρια μέσα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This