Πιερία: Μία προσαγωγή για τη φωτιά στην Πλάκα Λιτοχώρου – Παραμένουν επί τόπου δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου Δίου-Ολύμπου

Must Read

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής στην Πλάκα Λιτοχώρου στην Πιερία, καθώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο κατάφεραν να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Την ίδια ώρα οι Αρχές, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, προχώρησαν στην προσαγωγή ενός ατόμου το οποίο ανακρίνεται ως υπαίτιο για την εν λόγω πυρκαγιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν 50χρονο αλλοδαπό που φέρεται να έκανε εργασίες σε χωράφι με καταστροφέα, ωστόσο μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα η πυροσβεστική υπηρεσία θα προχωρήσει σε επίσημη δήλωση.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα odelalis.gr, από την πύρινη λαίλαπα δεν γλίτωσε μια εξοχική κατοικία η οποία τυλίχθηκε στις φλόγες.




Νωρίτερα είχε σταλεί μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της περιοχής να απομακρυνθούν προς Κατερίνη και Λεπτοκαρυά, ενώ με εντολή της Πυροσβεστικής ακινητοποιήθηκαν τα τρένα της γραμμής κοντά στο σταθμό Λιτοχώρου λόγω της πυρκαγιάς.

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή

Ανακοίνωση του δήμου Δίου-Ολύμπου αναφέρει ότι η φωτιά στην παρολύμπια περιοχή της Πλάκας Λιτοχώρου έσβησε, μετά από επιχείρηση ισχυρών δυνάμεων του Πυροσβεστικού Σώματος (επίγειων και εναέριων), υδροφόρες και μηχανήματα έργου του δήμου, της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και του δήμου Κατερίνης.

Μάλιστα ο αρμόδιος δήμαρχος, Βαγγέλης Γερολιόλιος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, επεσήμανε ότι στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι για την κατάσβεση του πολύ επικίνδυνου μετώπου, καθώς επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι, στο σημείο επιχείρησαν παράλληλα, από την πρώτη στιγμή πέραν των προαναφερόμενων, προσωπικό του τμήματος Πολιτικής Προστασίας του δήμου, δυνάμεις της Αστυνομίας και εθελοντές.

Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου, μέσω της ανακοίνωσής του ευχαριστεί τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, για την άμεση διάθεση των εναέριων μέσων και τους πυροσβέστες «που με υπεράνθρωπες προσπάθειες δούλεψαν στοχευμένα», όπως τονίζεται χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ευχαριστίες απευθύνονται στους εργαζόμενους στην πολιτική προστασία του δήμου, «που βρίσκονταν στο σημείο από την αρχή, με μηχανήματα έργου και υδροφόρες», υπογραμμίζεται .

Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου ευχαριστεί επίσης την αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου και τον δήμαρχο Κατερίνης Γιάννη Ντούμο για τη διάθεση υδροφόρων, τους εθελοντές όπως και την αστυνομία, για την συνεργασία και την ουσιαστική βοήθειά τους, ενώ σημειώνεται ότι το 112 ήχησε προληπτικά, για να μην απειληθούν ανθρώπινες ζωές.

Τέλος, επισημαίνεται ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία εξακολουθεί να έχει το προαναφερόμενο συμβάν σε μερικό έλεγχο, μέχρι να αποχωρήσουν από το σημείο οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This