Ντροπή! Άφησαν στο έλεος του Θεού τα άγρια ζώα μετά την πύρινη λαίλαπα στη Βορειοανατολική Αττική

Must Read

Μπορεί εκατοντάδες πολίτες να είδαν τις περιουσίες τους να γίνονται στάχτη και μία γυναίκα να βρήκε φρικτό θάνατο, την περασμένη Δευτέρα, όταν το πύρινο θηρίο κατέκαψε περισσότερα από 100.000 στρέμματα γης στη βορειοανατολική Αττική, όμως οι αρμόδιοι φαίνεται πως δεν έβαλαν μυαλό, αφού αδιαφορούν πλήρως για τα ζώα της άγριας φύσης, αλλά και για τα κατοικίδια που εξαφανίστηκαν, εγκαταλείποντάς τα χωρίς νερό και τροφή.

  • Από την
    Ιωάννα Τσέφλιου

Σύμφωνα με καταγγελίες που έρχονται στο «φως», ουδείς έχει ενδιαφερθεί για την πανίδα στις περιοχές που επλήγησαν από την τεράστια πυρκαγιά της 11ης Αυγούστου, καθώς τα τετράποδα που κατάφεραν να επιζήσουν μετά την πύρινη κόλαση έχουν αφεθεί στο έλεος του Θεού. Οχι μόνο τα ζώα που ζούσαν ελεύθερα στη φύση, αλλά και τα δεσποζόμενα, που δεν κατάφεραν τις τραγικές στιγμές των εκκενώσεων να σμίξουν με τους ιδιοκτήτες τους, βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές χωρίς την παραμικρή φροντίδα.

Ελάφια, αλεπούδες, λαγοί, πουλιά, σκυλάκια, γάτες και πολλά ακόμα είδη που βρέθηκαν παγιδευμένα στις φλόγες, χωρίς δυνατότητα διαφυγής, παραμένουν στα καμένα, δίχως κανείς να τα λογαριάζει. Πρόκειται για πλάσματα που βίωσαν τον απόλυτο εφιάλτη, όταν είδαν τις θηριώδεις φλόγες να «πνίγουν» στην Αττική και παρέμειναν αβοήθητα μέσα στους πυκνούς καπνούς. Πλέον αναζητούν μάταια τροφή και νερό, αφού τα πάντα έχουν ερημώσει μετά τη φωτιά.

Η Πολιτική Προστασία, οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οι λοιπές κυβερνητικές υπηρεσίες επέδειξαν πλήρη αδιαφορία για εκείνα και πλέον δεν αποκλείεται ακόμα και όσα σώθηκαν από την πύρινη λαίλαπα να καταλήξουν από την αφυδάτωση και την ασιτία. Πιθανολογείται πως αρκετά από αυτά είναι τραυματισμένα και φοβισμένα ή ακόμη και κλειδωμένα σε αυλές σπιτιών, με συνέπεια να χρειάζονται, εκτός από φροντίδα, και ιατρική περίθαλψη.

Πηγές αναφέρουν πως στις πληγείσες περιοχές δεν υπάρχει η παραμικρή μέριμνα για τα τετράποδα, ενώ δεν έχουν στηθεί ούτε επιχειρήσεις διάσωσης, παρά μόνο μεμονωμένες ενέργειες από ομάδες εθελοντών, που κινητοποιήθηκαν μετά τις εκκλήσεις κατοίκων, οι οποίες όμως δεν είναι αρκετές, καθώς πρόκειται για μια τεράστια έκταση, στην οποία είχαν βρει καταφύγιο αμέτρητα ζώα προτού ξεσπάσει η φωτιά στον Βαρνάβα που έφτασε μέχρι και το Πάτημα Χαλανδρίου.

Η κατάσταση αυτή έχει προκαλέσει ανησυχία αλλά και φόβο στις περιοχές που συνορεύουν με τις καμένες εκτάσεις, καθώς δεν αποκλείεται όσα τετράποδα επέζησαν να αναζητήσουν τροφή και περίθαλψη στον αστικό ιστό, με συνέπεια να κινδυνεύσουν όχι μόνο αυτά αλλά και οι πολίτες.

Πηγή: Εφημερίδα Δημοκρατία

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This