Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα των σφαγείων και στο Ηράκλειο – Επαναλειτούργησαν στην υπόλοιπη Κρήτη

Τι λένε οι υπεύθυνοι του κλάδου

Must Read

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανοίξουν και πάλι τα σφαγεία στο Ηράκλειο, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που έδωσε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργος Στρατάκος στον γενικό γραμματέα του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Λευτέρη Τριανταφυλλάκη. Ειδικότερα, οι επαγγελματίες του κλάδου, που επλήγησαν από την έξαρση της πανώλης στις κτηνοτροφικές μονάδες, πρόκειται να πιάσουν και πάλι δουλειά ή στα τέλη της εβδομάδας που διανύουμε ή στις αρχές της επόμενης.

«Σε επικοινωνία που είχα με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου κ. Στρατάκο με διαβεβαίωσε ότι την επόμενη εβδομάδα ή το αργότερο μέχρι τέλος του μήνα θα ανοίξουν τα σφαγεία και στο Ηράκλειο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τριανταφυλλάκης.

Το ζήτημα αυτό αποτελεί προτεραιότητα και για τον αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας κ. Σταύρο Τζεδάκη, ο οποίος έκανε σαφές πως τα σφαγεία του Ηρακλείου είναι το επόμενο βήμα στο οποίο στρέφονται όλα τα βλέμματα και οι ενέργειες από τη στιγμή που περνά το πρώτο 20ημερο επώασης της νόσου των μικρών μηρυκαστικών. «Όπως επίσης και να επιτραπούν οι μετακινήσεις των ζώων από τους ορεινούς όγκους προς τα πεδινά», συμπλήρωσε.

Ανοιχτά τα σφαγεία στην υπόλοιπη Κρήτη

Νωρίτερα, σήμερα το πρωί άνοιξαν τα σφαγεία στις καθαρές από πανώλη περιφερειακές ενότητες της Κρήτης, στα Χανιά, το Ρέθυμνο και το Λασίθι. «Πάντα σύμφωνα με τα πρωτόκολλα βιοασφάλειας άνοιξαν σήμερα τα σφαγεία έτσι ώστε να κινηθεί η οικονομία, η αγορά να καταναλώνει ξανά ντόπια κρέατα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τζεδάκης και συνέχισε:

«Πάνω από 15.000 αμνοερίφια πρόκειται να οδηγηθούν στα σφαγεία σε Ρέθυμνο και Χανιά ωστόσο οι ποσότητες των σφαγμένων ζώων που θα κατευθυνθούν προς την αγορά του Ηρακλείου για να καλύψουν τις ανάγκες των καταναλωτών πρόκειται να οριστεί από την προσφορά και τη ζήτηση, είναι μία εσωτερική ρύθμιση της αγοράς».

Στον αντίποδα, πλευρά πολλές χιλιάδες είναι και τα ζώα που περιμένουν τη σειρά τους για σφαγή και στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου με τους κτηνοτρόφους όμως να εμφανίζονται κατευναστικοί και να περιμένουν τις εντολές του Υπουργείου. «Είναι πρόβλημα αλλά δεν υπάρχει λύση γιατί αυτό συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα. Από τη στιγμή που οι νόμοι είναι ξεκάθαροι ότι πρέπει να περάσουν 21 μέρες θα ακολουθήσουμε τα πρωτόκολλα» επισημαίνει ο γενικός γραμματέας του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ηρακλείου, φέρνοντας στην επιφάνεια ένα ακόμη κομβικό ζήτημα, που αφορά στις μετακινήσεις των ζώων, καλώντας τους κτηνοτρόφους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί: «Πλησιάζει ο καιρός για να ξεγεννήσουν τα ζώα. Είναι ένα πρόβλημα οι μετακινήσεις ώστε να πάνε οι κτηνοτρόφοι να ξεγεννήσουν τα ζώα τους και πρέπει οι μετακινήσεις αυτές να γίνουν υπό κατάλληλους όρους, σε ιδιαίτερα διαμορφωμένους χώρους».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This