Από μπουκάλια… μέχρι ποδήλατα, πατίνια και ρόδες στα νερά του Θερμαϊκού – Ενόψει ΔΕΘ

Αγανακτισμένοι οι πολίτες

Must Read

Τα σκουπίδια συνδυαστικά με την δυσοσμία που αυξάνεται λόγω ζέστης κάνει την κατάσταση ανυπόφορη στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Κι όλα αυτά ενόψει ΔΕΘ. Αλήθεια, θα γίνει κάποια μαγική κίνηση από την κυβέρνηση σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης για το πρόβήμα αυτό;

Μια ματιά στον Θερμαϊκό, στο μήκος της παραλίας (από το λιμάνι έως και το Μέγαρο Μουσικής) αρκεί για να παρατηρήσει κανείς την κακή κατάσταση που επικρατεί.

Φύκια και σκουπίδια όλων των ειδών κάνουν την εμφάνισή τους. Από μπουκάλια, πλαστικές σακούλες, έως και… ρόδες, ποδήλατα αλλά και ηλεκτρικά πατίνια βρίσκονται στον βυθό του Θερμαϊκού.

Την αγανάκτησή τους εκφράζουν οι πολίτες της Θεσσαλονίκης στο makthes για την εικόνα που αντικρίζουν καθημερινά. «Σαν πολίτης αυτής της πόλης νιώθω οργή και αγανάκτηση. Σε καμία πολιτισμένη πόλη του κόσμου δεν θα δεις παρόμοιες εικόνες, ούτε καν σε άλλη ελληνική παραλία. Εγώ ντρέπομαι…» απαντά μητέρα δύο παιδιών.

«Είναι μια άσχημη εικόνα και για τους τουρίστες αλλά και για τους μόνιμους κατοίκους της Θεσσαλονίκης να αντικρίζουμε αυτό το αίσχος, ενώ θα μπορούσε να είναι πολύ όμορφη η περιοχή με λίγη προσοχή» λέει νεαρή φοιτήτρια. Αναφορικά με την δυσοσμία που χαρακτηρίζει τα νερά του Θερμαϊκού, εργαζόμενος σε κατάστημα εστίασης λέει «Περιμένω δίχως ελπίδα την ημέρα που θα περπατάω στην παραλία και θα αναπνέω ελεύθερα» κάνοντας φανερή την σοβαρότητα του θέματος.

H νέα παραλία Θεσσαλονίκης παραμένει σε αυτή την κατάσταση, ενώ μόλις δέκα μήνες πριν είχε υπογραφεί η σύμβαση για τον επιφανειακό καθαρισμό του Θερμαϊκού, σύμβαση που προέβλεπε τον καθαρισμό του δύο φορές την εβδομάδα.

Την στιγμή που οι πολίτες διαμαρτύρονται, ο ΟΦΥΠΕΚΑ, αρμόδιος για τον καθαρισμό του Θερμαϊκού κόλπου δεν φαίνεται να αναγνωρίζει το πρόβλημα, αφού όπως τονίζει «αυτό τον καιρό δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, απλώς δεν έχουν μαζευτεί σκουπίδια».

Όπως είπαν… το καραβάκι που έχει καθοριστεί για τον καθαρισμό συνεχίζει να βγαίνει τακτικά. «Υπάρχει συστηματικός καθαρισμός και έχει αυξηθεί η συχνότητά του» συμπληρώνει υπάλληλος του οργανισμού, ενώ εξηγεί πως το καραβάκι βγαίνει και εκτάκτως όταν υπάρξει κάποιο έντονο καιρικό φαινόμενο για να μαζέψει τυχόν απορρίματα. Η εικόνα άλλα δείχνει.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This