Ξεσπά η γιαγιά του 19χρονου: «Θα βάλουμε το παλικάρι σε ένα κουτί γιατί κάποιοι ανεγκέφαλοι κρατούν τέτοιες επιχειρήσεις»

Ανατριχίλα προκαλούν και οι περιγραφές του αδερφού του, που τον είδε να χάνεται μπροστά στα μάτια του

Must Read

«Μουδιασμένο» παραμένει το πανελλήνιο από την ανείπωτη τραγωδία στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής, με θύμα τον 19χρονο, που έχασε την ζωή του όταν το παιχνίδι στο οποίο βρισκόταν, έσπασε.

H Δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά μίλησε για με το θανατηφόρο δυστύχημα που έχει συγκλονίσει όλη τη χώρα, αλλά και για το αν το λούνα παρκ ήταν αδειοδοτημένο. «Αυτά τα λουνα παρκ δεν παίρνουν άδειες, παίρνουν γνωστοποιήσεις. Ο επιχειρηματίας που λειτουργεί το συγκεκριμένο λουνα παρκ κάθε χρόνο παίρνει γνωστοποίηση από τον Δήμο, ωστόσο φέτος δεν πήρε καμία γνωστοποίηση, δεν ρώτησε κανέναν, απλά το έστησε. Τα μηχανήματα δεν ήταν αδειοδοτημένα. Ο Δήμος είχε ξεκινήσει τις διαδικασίες επιβολής κυρώσεων καιρό πριν συμβεί το τραγικό δυστύχημα», ανέφερε η δήμαρχος, κάνοντας σαφές πως δεν γνωρίζει τι έχει συμβεί με τον χειριστή του παιχνιδιού.

«Μια μάνα χαροκάηκε, έκλεισε ένα σπίτι. Δεν έχω λόγια. Ψάχνουμε να βρούμε τον υπεύθυνο», κατέληξε η ίδια, φανερά σοκαρισμένη.

«Ο αδερφός μου πετάχτηκε στον αέρα»

Τις δραματικές στιγμές περιέγραψε και ο αδερφός του 19χρονου, που ήταν μπροστά όταν το παιχνίδι με περιστρεφόμενες καρέκλες έσπασε.

«Ανεβήκαμε πάνω στο παιχνίδι μαζί με τον αδερφό μου. Λίγο πριν ξεκινήσουμε ,αυτός που θα το οδηγούσε, μας άλλαξε θέσεις και τον ακούσαμε να μας λέει ”Θα το πάω τέρμα, θα το πάω δυνατά…”. Στην αρχή το πήγαινε σταθερά, μετά όμως άρχισε να πηγαίνει πολύ γρήγορα. Καθόμουν στο ίδιο κάθισμα με τον αδερφό μου και ξαφνικά βλέπω το κάθισμα να ξεκολλάει. Κοιτάζω τον αδερφό μου και του λέω ”Γιάννη , το κάθισμα ξεκολλάει”. Με κοίταζε στα μάτια, δεν πρόλαβε να πει κουβέντα και βλέπω τον αδερφό μου να εξαφανίζεται. Πετάχτηκε στον αέρα από τη μεγάλη ταχύτητα που πήγαινε το παιχνίδι και σκοτώθηκε. Κάτω ήταν η μητέρα μου με τον άλλον αδερφό μου και ούρλιαζαν», περιέγραψε το παιδί και συμπλήρωσε:

«Ο αδερφός μου πετάχτηκε από το κάθισμα, δεν πετάχτηκε μακριά, αλλά με φόρα και χτύπησε στο κεφάλι. Εγώ κρατήθηκα. Όλα αυτά έγιναν μπροστά στα μάτια και του άλλου αδερφού μου και της μητέρας μου. Με το που έσπασε το κάθισμα, ο χειριστής εξαφανίστηκε. Άλλοι σταμάτησαν το μηχάνημα. Κατέβηκα και είδα τον αδερφό μου στο έδαφος».

Ο ίδιος κατήγγειλε πως ο άνθρωπος που χειριζόταν το παιχνίδι, δεν έκανε το παραμικρό για να βοηθήσει. «Είδαν τον αδερφό μου να σκοτώνεται. Αυτός που οδηγούσε το παιχνίδι κατάφερε να ξεφύγει ενώ το παιχνίδι ήταν ακόμα εν κινήσει κι εγώ κρατιόμουν από ένα σίδερο για να σωθώ. Άλλοι το σταμάτησαν το μηχάνημα, το καταλαβαίνετε; Θα σκοτωνόμουν κι εγώ αν δεν έβρισκα τη δύναμη να κρατηθώ γερά. Νομίζω ότι βλέπω έναν εφιάλτη, δεν μπορώ να συνέλθω…» είπε κλαίγοντας.

 

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται και η γιαγιά του 19χρονου θύματος, που αδυνατεί να πιστέψει το τραγικό παιχνίδι της μοίρας. «Είναι άδικο αυτό που συνέβη στην οικογένειά μας, είναι άδικο. Χάθηκε το παιδί μας άδικα. Πήγαν τα παιδιά να παίξουν στο λούνα παρκ και χάθηκε τόσο άδικα η ζωή του εγγονού μου. Αυτό έγινε. Ένα παλικάρι 19 χρονών, θα το βάλουμε τώρα σε ένα κουτί γιατί κάποιοι ανεγκέφαλοι κρατούν τέτοιες επιχειρήσεις. Πήγε να παίξει το παιδί…Ήταν με τα άλλα δύο αδέλφια του, δίπλα του, ευτυχώς σώθηκαν αυτά. Ο γιος μου, ο πατέρας του παιδιού μέχρι να φτάσει στη Χαλκιδική από την Αθήνα οδηγώντας όλο το βράδυ, έκλαιγε πάνω στο τιμόνι δεν μπορούσε να πιστέψει ότι πέθανε το παιδί του», είπε χαρακτηριστικά η γυναίκα και συνέχισε:

«Ο αδερφός του που καθόντουσαν μαζί στο ίδιο κάθισμα, προσπάθησε το παιδί να κρατήσει τον αδέρφό του από τη μπλούζα αλλά σκίστηκε η μπλούζα και έπεσε. Τι τραύματα θα έχει αυτό το παιδί, πόση ψυχολογική υποστήριξη θα χρειαστεί για να ξεπεράσει το σοκ. Σε λίγες μέρες , ο Γιάννης μας θα πήγαινε σε σχολή αεροπορίας , του είχαν ετοιμάσει και στολή αλλά η μοίρα μας τσάκισε όλους. Τώρα όλα γκρεμίστηκαν. Όλα έσβησαν μέσα σε μία στιγμή. Και τον πόνο που πήρε το παιδί ώσπου να βγει η ψυχούλα του; Έσπασε κρανίο, αυχένα και είχε χτυπήματα και στο πρόσωπο. Ποιός ξέρει πόσο δυνατό ήταν αυτό το χτύπημα. Το παιδί είχε πεθάνει από την πρώτη στιγμή».

Πηγή φωτογραφίας: thestival.gr

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Πρώτα από όλα είναι θέμα Πολιτείας να έχει ικανούς ανθρώπους που δεν έχει, και να σκέφτονται και αποφασίζουν εάν πρέπει να επιτρέπονται στον οποιονδήποτε:
    Ηλεκτρικά πατίνια, Γουρούνες, βόλτες με αερόστατα, διπλάνα, μπανάνες (αέρα και θάλασσας), Μπάντζι τζάμπινγκ, και δεκάδες άλλα επικίνδυνα σπόρ, και από ποιές ίσως ηλικίες ή με τι προϋποθέσεις μπορεί κάποιος να διαλέξει την ….ευθανασία του.

    Αμέσως μετά είναι θέμα του κάθε ανθρώπου να σκέφτεται εάν κάτι μπορεί δυνητικά να του αφαιρέσει την ζωή.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This