Τραγωδία στη Χαλκιδική: Παραδόθηκε ο χειριστής του παιχνιδιού – Ξεσπά η οικογένεια του 19χρονου Γιάννη που βρήκε φρικτό θάνατο

Δίχως άδεια τα μηχανήματα

Must Read

Μορφή «χιονοστιβάδας» έχουν λάβει οι εξελίξεις στην υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, με πρωταγωνιστή ένα 19χρονο παιδί, που έχασε με φρικτό τρόπο τη ζωή του, σε λούνα παρκ της Χαλκιδικής.

Όπως έγινε γνωστό, ο άτυχος Γιάννης, με καταγωγή από τη Βέροια, που βρισκόταν στο Πευκοχώρι για διακοπές μαζί με την μητέρα και τα αδέρφια του, βρήκε ακαριαίο θάνατο όπως προκύπτει από τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Νωρίτερα σήμερα, ο χειριστής του μοιραίου παιχνιδιού που αναζητείτο από την στιγμή του δυστυχήματος, βρίσκεται πλέον στα χέρια της Αστυνομίας. Τα ίχνη του είχαν χαθεί από την στιγμή που έγινε το μοιραίο, όμως λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι παραδόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα του Κιλκίς και μεταφέρθηκε στην Κασσάνδρα για τον σχηματισμό δικογραφίας.

Δίχως άδεια το λούνα παρκ

Την ίδια ώρα, αίσθηση προκαλούν οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως σχετικά με την άδεια λειτουργίας του πολυχώρου, όπου βρήκε φρικτό θάνατο ο 19χρονος Γιάννης.

Ο 58χρονος ιδιοκτήτης του μοιραίου λούνα παρκ Κ.Ε. μετέβη σε ιδιωτικό οικόπεδο, δηλαδή το είχε νοικιάσει από ιδιώτη και το έστησε με την επωνυμία «NTINOS ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ», χωρίς να κάνει τη γνωστοποίηση στον Δήμο. Η δημοτική αρχή έμαθε για την ύπαρξή του λούνα παρκ στις 12 Ιουλίου από έγγραφο που της έστειλε η Ελληνική Αστυνομία, ενώ μέχρι τότε δεν υπήρχε γνωστοποίηση της λειτουργίας του!

Ως εκ τούτου, ο δήμος Κασσάνδρας αρχίζει τη διαδικασία επιβολής προστίμου 30.000 ευρώ και μετά από σύγκλιση δημοτικής επιτροπής, να σφραγιστεί το λούνα παρκ ενώ είχε γίνει αντέγκληση στον ιδιοκτήτη.

«Το συγκεκριμένο λούνα παρκ είχε ανοίξει παράνομα φέτος. Μέχρι πέρυσι έκανε γνωστοποίηση ενώ φέτος δεν έκανε καμία γνωστοποίηση και για αυτό ο δήμος είχε ξεκινήσει τη διαδικασία των κυρώσεων. Είμαι σοκαρισμένη από το θάνατο του παιδιού, ήταν ένας φρικτός θάνατος και θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλληπητήρια στην οικογένειά του», ανέφερε η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά και συνέχισε:

«Πρέπει να έχει πιστοποιημένα και αδειοδοτημένα τα μηχανήματά του από το υπουργείο Ανάπτυξης». Επισήμανε ωστόσο ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση η γνωστοποίηση αυτή δεν είχε γίνει και ο δήμος είχε ήδη προβεί στη διαδικασία επιβολής χρηματικού προστίμου. Το υπουργείο Ανάπτυξης ελέγχει τις πιστοποιήσεις. Απ’ εκει παίρνουν άδειες τα μηχανήματα. Ο δήμος πού να ξέρει αν το μηχάνημα είναι καλό ή όχι, αν έχει τις προδιαγραφές που πρέπει; Παίρνουν πιστοποιήσεις ISO, Haccp, υπάρχουν κάποιες διαδικασίες. O Δήμος απλά βλέπει αν έχει ανέβει η γνωστοποίηση. Η συγκεκριμένη γνωστοποίηση δεν έχει ανέβει, οπότε ήμασταν σε διαδικασία κυρώσεων χρηματικών. Είναι μια ΚΥΑ του 22, η οποία λέει ακριβώς τι αρμοδιότητες έχει ο εκάστοτε δήμος».

Η κ. Χαλκιά επεσήμανε πως εφόσον μπουν τα πρόστιμα, μετά προβλέπεται να κληθεί για εξηγήσεις ο επιχειρηματίας και ακολουθεί η σφράγιση του χώρου. «Το θέμα είναι ότι αυτά πρέπει να είναι πιστοποιημένα. Ο δήμος τι μηχανισμό πρέπει να έχει για να ελέγξει αν αυτά τα μηχανήματα ήταν πιστοποιημένα; Το υπουργείο Ανάπτυξης ελέγχει αν πληρούνται οι προδιαγραφές της ΚΥΑ» επανέλαβε.

Στον συγκεκριμένο δήμο, σημείωσε η κ. Χαλκιά, τις τελευταίες ημέρες έχουν σημειωθεί τρία διαδοχικά συμβάντα, με το κοριτσάκι που έχασε τη ζωή του σε πισίνα κατασκήνωσης, την συμπλοκή στο παραλιακό μαγαζί και τώρα τον θάνατο του 19χρονου. «Θα μιλήσω όχι σαν δήμαρχος, αλλά σαν μάνα. Έκλεισε ένα σπίτι, έχασε το παιδί της σήμερα μια τραγική οικογένεια που θέλω να τους λυπηθώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου. Έχασαν το παιδί τους. Αυτό είναι το κακό. Ότι πρέπει να είμαστε στην πρόληψη και όχι στην καταστολή», κατέληξε η δήμαρχος.

«Βρείτε τους ενόχους γιατί θα τους βρω εγώ»

Από την πλευρά της, η οικογένεια του 19χρονου δηλώνει αποφασισμένη να φτάσει ως το τέρμα, ώστε να αποδοθούν ευθύνες για την τραγωδία. «Γλίτωσε το δεύτερο παιδί μου, καταλάθος. Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι έχασα τον γιο μου άδικα. Ψάξτε να βρείτε τον Δήμαρχο που έδινε άδειες σε αυτά τα σάπια μηχανήματα, τα κακής ποιότητας και διαλυμένα μηχανήματα. Είναι έγκλημα αυτό που έγινε σήμερα. Βρείτε τους γιατί θα τους βρω εγώ!», δήλωσε ο πατέρας, φανερά συγκλονισμένος και συνέχισε:

«Σάπια παιχνίδια χωρίς άδειες, χωρίς έλεγχο, χωρίς τίποτα. Το θέμα αυτό θα φτάσει πάρα πολύ ψηλά και όχι μόνο επειδή έχασα το παιδί μου. Εγώ μένω Αθήνα και μόλις έμαθα τι έγινε, έφυγα κατευθείαν και ανέβηκα πάνω. Έχασα το παλικάρι μου. Εξαφανίστηκε ο χειριστής; Πού είναι ο χειριστής; Είναι έγκλημα και δεν είναι εξ αμελείας. Ανέβηκαν τα δυο παιδιά μου να παίξουν και μας φύλαξε ο Θεός που δεν χάσαμε και το δεύτερο. Ο χειριστής έβαλε σε μεγάλη ταχύτητα το παιχνίδι και αυτό ήταν σάπιο. Τα παιδιά μου συνομιλούσαν μεταξύ τους όταν άρχισαν να ξεκολλάνε τα καθίσματα. Ο μικρότερος πρόλαβε και πιάστηκε από το χερούλι. Ο μεγάλος εκσφενδονίστηκε και εκείνη τη στιγμή είχε προλάβει να προσπαθήσει να πιαστεί από την μπλούζα του μικρού και την έσκισε χωρίς να τα καταφέρει. Δεν πρόλαβε να πιαστεί από κάπου. Έσπασε ο αυχένας του, διαλύθηκε στο πρόσωπο. Και από τί; Απο λούνα παρκ; Θα το φτάσω μέχρι εκεί που δεν πάει».

Τις δραματικές στιγμές περιέγραψε νωρίτερα ο 16χρονος αδερφός του αδικοχαμένου νέου, που ήταν μπροστά όταν το παιχνίδι με περιστρεφόμενες καρέκλες έσπασε.

«Ανεβήκαμε πάνω στο παιχνίδι μαζί με τον αδερφό μου. Λίγο πριν ξεκινήσουμε ,αυτός που θα το οδηγούσε, μας άλλαξε θέσεις και τον ακούσαμε να μας λέει ”Θα το πάω τέρμα, θα το πάω δυνατά…”. Στην αρχή το πήγαινε σταθερά, μετά όμως άρχισε να πηγαίνει πολύ γρήγορα. Καθόμουν στο ίδιο κάθισμα με τον αδερφό μου και ξαφνικά βλέπω το κάθισμα να ξεκολλάει. Κοιτάζω τον αδερφό μου και του λέω ”Γιάννη , το κάθισμα ξεκολλάει”. Με κοίταζε στα μάτια, δεν πρόλαβε να πει κουβέντα και βλέπω τον αδερφό μου να εξαφανίζεται. Πετάχτηκε στον αέρα από τη μεγάλη ταχύτητα που πήγαινε το παιχνίδι και σκοτώθηκε. Κάτω ήταν η μητέρα μου με τον άλλον αδερφό μου και ούρλιαζαν», περιέγραψε το παιδί και συμπλήρωσε:

«Ο αδερφός μου πετάχτηκε από το κάθισμα, δεν πετάχτηκε μακριά, αλλά με φόρα και χτύπησε στο κεφάλι. Εγώ κρατήθηκα. Όλα αυτά έγιναν μπροστά στα μάτια και του άλλου αδερφού μου και της μητέρας μου. Με το που έσπασε το κάθισμα, ο χειριστής εξαφανίστηκε. Άλλοι σταμάτησαν το μηχάνημα. Κατέβηκα και είδα τον αδερφό μου στο έδαφος».

Ο ίδιος κατήγγειλε πως ο άνθρωπος που χειριζόταν το παιχνίδι, δεν έκανε το παραμικρό για να βοηθήσει. «Είδαν τον αδερφό μου να σκοτώνεται. Αυτός που οδηγούσε το παιχνίδι κατάφερε να ξεφύγει ενώ το παιχνίδι ήταν ακόμα εν κινήσει κι εγώ κρατιόμουν από ένα σίδερο για να σωθώ. Άλλοι το σταμάτησαν το μηχάνημα, το καταλαβαίνετε; Θα σκοτωνόμουν κι εγώ αν δεν έβρισκα τη δύναμη να κρατηθώ γερά. Νομίζω ότι βλέπω έναν εφιάλτη, δεν μπορώ να συνέλθω…» είπε κλαίγοντας.

 

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται και η γιαγιά του 19χρονου θύματος, που αδυνατεί να πιστέψει το τραγικό παιχνίδι της μοίρας. «Είναι άδικο αυτό που συνέβη στην οικογένειά μας, είναι άδικο. Χάθηκε το παιδί μας άδικα. Πήγαν τα παιδιά να παίξουν στο λούνα παρκ και χάθηκε τόσο άδικα η ζωή του εγγονού μου. Αυτό έγινε. Ένα παλικάρι 19 χρονών, θα το βάλουμε τώρα σε ένα κουτί γιατί κάποιοι ανεγκέφαλοι κρατούν τέτοιες επιχειρήσεις. Πήγε να παίξει το παιδί…Ήταν με τα άλλα δύο αδέλφια του, δίπλα του, ευτυχώς σώθηκαν αυτά. Ο γιος μου, ο πατέρας του παιδιού μέχρι να φτάσει στη Χαλκιδική από την Αθήνα οδηγώντας όλο το βράδυ, έκλαιγε πάνω στο τιμόνι δεν μπορούσε να πιστέψει ότι πέθανε το παιδί του», είπε χαρακτηριστικά η γυναίκα και συνέχισε:

«Ο αδερφός του που καθόντουσαν μαζί στο ίδιο κάθισμα, προσπάθησε το παιδί να κρατήσει τον αδέρφό του από τη μπλούζα αλλά σκίστηκε η μπλούζα και έπεσε. Τι τραύματα θα έχει αυτό το παιδί, πόση ψυχολογική υποστήριξη θα χρειαστεί για να ξεπεράσει το σοκ. Σε λίγες μέρες , ο Γιάννης μας θα πήγαινε σε σχολή αεροπορίας , του είχαν ετοιμάσει και στολή αλλά η μοίρα μας τσάκισε όλους. Τώρα όλα γκρεμίστηκαν. Όλα έσβησαν μέσα σε μία στιγμή. Και τον πόνο που πήρε το παιδί ώσπου να βγει η ψυχούλα του; Έσπασε κρανίο, αυχένα και είχε χτυπήματα και στο πρόσωπο. Ποιός ξέρει πόσο δυνατό ήταν αυτό το χτύπημα. Το παιδί είχε πεθάνει από την πρώτη στιγμή».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This