Αδιανόητα πράγματα στο Αιγαίο με τους Τούρκους ψαράδες και κανείς δεν βγάζει άχνα!

Η ανατολική Ελλάδα έρμαιο των Τούρκων – Σε τουρκικό κλοιό η Σαμοθράκη - Ξέσπασμα αλιέων της Θράκης για την καταλήστευση και τη λεηλασία που γίνεται με την ανοχή της Κυβέρνησης Μητσοτάκη

Must Read

Ο τουρκικός «σκιώδης στόλος» που συμπληρώνει τον πολεμικό στόλο και λειτουργεί ως το «μακρύ χέρι» του Ταγίπ Ερντογάν στο Αιγαίο, είναι οι Τούρκοι ψαράδες, οι οποίοι προκαλούν, συνεχίζουν ανενόχλητοι τις καταστροφικές παραβιάσεις τους και διαλύουν τον θαλάσσιο πλούτο της Ελλάδας.

Όλα αυτά υπό την ανοχή και την αδιαφορία της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία έχει «παραχωρήσει» τα ελληνικά χωρικά ύδατα στους γείτονες, όπως αποδεικνύεται και με τη νέα μειοδοσία στην Κάσο.

Η κατάσταση όσο πάει και χειροτερεύει, με τις προκλήσεις των Τούρκων να έχουν πάρει τεράστιες διαστάσεις και το όλο θέμα να αγγίζει τη σφαίρα του αδιανόητου πλέον. Δεν γίνεται οι Τούρκοι να θεωρούν κεκτημένο δικαίωμα το να ψαρεύουν εντός ελληνικών υδάτων και η Πολιτεία να το ανέχεται.

Η καταλήστευση των αλιευτικών πόρων των ελληνικών ακριτικών κοινωνιών έχει προκαλέσει τον ξεσηκωμό των Ελλήνων αλιέων, οι οποίοι φωνάζουν μάταια –κατά πως φαίνεται- σε μια Κυβέρνηση που κωφεύει.

Αδιανόητη λεηλασία – Σε απόγνωση οι ψαράδες στο Θρακικό Πέλαγος

Στο Θρακικό Πέλαγος, ένα από τα… hot spot του Αιγαίου για την Άγκυρα, η έντονη παρουσία των τουρκικών αλιευτικών έχει οδηγήσει τους Έλληνες αλιείς σε απόγνωση.

Μάλιστα, έχουν φτάσει να λένε με πικρία και ειρωνεία ότι δεν θεωρούν πλέον πρόκληση τις παραβιάσεις των Τούρκων, καθώς η ελληνική Πολιτεία, η Κυβέρνηση δηλαδή, τους επιτρέπει να κάνουν ξέφραγο αμπέλι τα χωρικά μας ύδατα!

«Τα αλιευτικά σκάφη αυτό που κάνουν είναι να λεηλατούν στην ουσία τα χωρικά μας ύδατα. Δεν το θεωρώ πρόκληση από αυτούς για το λόγο ότι η ελληνική Πολιτεία με την ανομία που έχει τους επιτρέπει την παράνομη αλιεία εντός ελληνικών χωρικών υδάτων. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία σημαντική αντιμετώπιση από την ελληνική Πολιτεία πάνω σε αυτό το θέμα. Δηλαδή όσον αφορά τους αλιείς που αλιεύουν παράνομα. Κι επειδή είναι μάρτυρες οι ίδιοι, αλλά και εμείς, καταστάσεων οι οποίες τους επιτρέπουν στην ουσία να δουλεύουν, δηλαδή τα περιπολικά σκάφη του Λιμενικού να μην τους αγγίζουν, να μην γίνεται στην ουσία τίποτα όταν διαπιστώνεται ότι οι Τούρκοι παραβατούν, έτσι έχει το θέμα αυτό γιγαντωθεί και πολλά αλιευτικά σκάφη της Τουρκίας αλιεύουν αυτή τη στιγμή με μόνο σκοπό την παραβίαση των χωρικών μας υδάτων χωρίς καμία επίπτωση», είπε χαρακτηριστικά στη Δέλτα Τηλεόραση το μέλος του Αλιευτικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, Παναγιώτης Καραβέτης.

Νομοθεσία που να προασπίζει τα συμφέροντα των Ελλήνων αλιέων δεν υπάρχει, καθώς όπως τόνισε ο κ.Καραβέτης, στηλιτεύοντας τις Κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει επί του θέματος:

«Το ελληνικό κράτος από το 2018 έχει καταργήσει τη νομοθεσία για τη σύλληψη παράνομων αλιέων, δηλαδή αλιέων τρίτης χώρα που εισέρχονται για αλιεία σε ελληνικά χωριά ύδατα. Είχε καταργηθεί τελείως. Μετά από πολλές πιέσεις, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ψήφισε μια νομοθεσία η οποία λέει ακριβώς ότι: όταν θα διαπιστωθεί από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, σκάφος τρίτης χώρας να αλιεύει εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, θα αναγνωριστεί και θα του επιβληθεί πρόστιμο το οποίο και θα πληρωθεί όταν αυτό το σκάφος έρθει σε ελληνικό λιμάνι! Πράγματα αδιανόητα!»

Σε τουρκικό κλοιό η Σαμοθράκη – Σε όλο το Αιγαίο συμβαίνουν τα αδιανόητα

Αγανακτισμένος ο Παναγιώτης Καραβέτης, σχολίασε ότι αδιανόητα πράγματα συμβαίνουν σε όλο το Αιγαίο, μην μπορώντας να «χωνέψει» τον «ωχαδερφισμό» της Πολιτείας.

Μάλιστα, περιέγραψε και την κατάσταση «πολιορκίας» στην οποία βρίσκεται η Σαμοθράκη τα τελευταία 24ωρα, επισημαίνοντας την ανύπαρκτη αντίδραση του Λιμενικού:

«Χθες το βράδυ βρίσκονταν τέσσερα μίλια δυτικά της Σαμοθράκης, μπροστά στην Καμαριώτισσα, δύο τουρκικά σκάφη και στα τρία μίλια βόρεια της Σαμοθράκης, δηλαδή στην περιοχή των Θερμών, υπήρχαν άλλα δύο σκάφη. Στις πέντε το πρωί το περιπολικό σκάφος (του Λιμενικού) της Καμαριώτισας βγήκε από το λιμάνι και πήγε και μπήκε μέσα στο λιμάνι των Θερμών. Χωρίς να προβεί σε κανενός είδους αναγνώριση! Γι’ αυτό λέω ότι εμείς τους επιτρέπουμε να το κάνουν αυτό».

Στη συνέχεια τόνισε ότι αυτά γίνονται σε όλη την ανατολική Ελλάδα:

«Και αυτό δεν γίνεται μόνο στην περιοχή εδώ τη δικιά μας τη Σαμοθράκη. Γίνεται στη Λήμνο, γίνεται στον Άγιο Ευστράτιο, γίνεται στη Λέσβο, στη Χίο, γίνεται παντού! Το Φαρμακονήσι, το Αγαθονήσι, οι δήμαρχοι έχουν καταγγελίες. Μπροστά στη Σάμο, στον Μαραθόκαμπο που είναι το λιμάνι νότια της Σάμου. Στα 500 μέτρα από τη στεριά. Πράγματα αδιανόητα!»

Το Λιμενικό οι νόμοι που δεν υπάρχουν και τα «άλλα» μονοπάτια της Κυβέρνησης

Το μέλος του Συλλόγου Αλιέων Αλεξανδρούπολης σχολίασε ότι το Λιμενικό θα έπρεπε να εφαρμόζει τους νόμους, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση, νόμος εγχώριος δεν υπάρχει!

Άφησε όμως και αιχμές κατά της Κυβέρνησης Μητσοτάκη για τη μυστική διπλωματία της που έχει κάνει το Αιγαίο έρμαιο των τουρκικών αλιευτικών και όχι μόνο

«Το Λιμενικό εκτελεί, είναι θεματοφύλακες, είναι αυτοί που εφαρμόζουν τους νόμους. Αν το Λιμενικό δεν εφαρμόζει τους νόμους, κάποιος θα πρέπει να τους πιάσει από το γιακά. Να πει για καθίστε κάτω, τι γίνεται εδώ; Αλλά δεν υπάρχει νόμος για να εφαρμόσει! Θα πρέπει η ελληνική Πολιτεία, αν θέλει να το λύσει, εκτός αν έχουμε πάει σε άλλα μονοπάτια όσον αφορά την αλιεία στο Αιγαίο Πέλαγος με τη γείτονα χώρα, για τα οποία δεν είμαστε γνώστες, γιατί εγώ πιστεύω ότι κάπου εκεί είμαστε αυτή τη στιγμή. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι υπάρχει χώρα που δεν μπορεί να εναντιωθεί σε οποιουσδήποτε ψαράδες από ξένη χώρα;»

Οι νόμοι της ΕΕ ισχύουν μόνο για τους Έλληνες

«Λυμαίνονται τον πλούτο, λυμαίνονται αυτό που εμείς αυτή τη στιγμή προστατεύουμε. Είμαστε μια χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που όσον αφορά την κοινή αλιευτική πολιτική, ακολουθούμε νόμους και κανόνες που θεσπίζονται απ’ έξω και τελικά αντί να πάμε προς το καλύτερο με όλους αυτούς τους κανονισμούς, πάμε προς το χειρότερο, γιατί δεν μπορούν να δουλέψουν αυτοί οι κανονισμοί εδώ σε μας. Εδώ έπρεπε να ήμασταν ένα βήμα παραπάνω. Ποιο θα ήταν αυτό; Να υποχρεώνουμε την όμορη χώρα να ακολουθήσει τους ίδιους κανονισμούς μας όσον αφορά την εκμετάλλευση των διεθνών υδάτων στο Αιγαίο Πέλαγος», είπε ακόμα ο κ. Καραβέτης θέτοντας εύλογα το θέμα των κανονισμών.

Γάγγραινα, καταλήστευση και λεηλασία…

Χωρίς συλλήψεις και χωρίς εφαρμογή του ευρωπαϊκού νομοθετικού πλαισίου, δεν πρόκειται να υπάρξει προστασία των ελληνικών θαλασσών και του ιθχυοαποθέματος, το οποίο έχουν λεηλατήσει οι Τούρκοι ψαράδες.

«Αν δεν συλληφθούν σκάφη που παρανομούν δεν πρόκειται να τελειώσουμε με αυτή τη γάγγραινα που μας κατατρώει. Γιατί αυτή τη στιγμή, αυτό το πράγμα γίνεται. Ενώ είναι μια απαγορευμένη περιοχή για τα ελληνικά χωρικά ύδατα για αλιεία με μηχανότρατα, που είναι ο κλάδος ο δικός μας, αυτή η περιοχή που προστατεύεται, καταληστεύεται και λεηλατείται από τουρκικά αλιευτικά σκάφη. Είτε είναι η Σαμοθράκη, είτε βόρεια οι ακτές της Θράκης, δηλαδή και η Μαρώνεια και η Αλεξανδρούπολη, είτε είναι τα νησιά όλα του βορειοανατολικού Αιγαίου, αλλά και όλης της ανατολικής Ελλάδος. Όλης. Μέχρι την Κάλυμνο, την Κω, τη Ρόδο, όλης της ανατολικής Ελλάδος, καταληστεύεται όλη αυτή η προσπάθεια που κάνουμε για την προστασία του ιχθυοαποθέματος…»

Το θέμα έφτασε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά όχι από την Κυβέρνηση!

Ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης Εμμανουήλ Φράγκος ήταν αυτός ο οποίος έθεσε το θέμα επί τάπητος (με εστίαση στα πρόσφατα περιστατικά του Ιουλίου) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και όχι, ως όφειλε, η ελληνική Κυβέρνηση!

«Φέρνουμε στην Ευρωβουλή (ξανά) τις προκλήσεις των Τούρκων ψαράδων στο Αιγαίο. Την μεγαλύτερη ευθύνη βέβαια έχει η ελληνική κυβέρνηση που όχι μόνο ανέχεται αυτή την κατάσταση αλλά και προωθεί ‘τον διάλογο’ και την ‘καλή γειτονία’ με το κράτος τρομοκράτη», σημείωσε ο Έλληνας Ευρωβουλευτής στη σχετική ενημέρωση για την ερώτηση που κατέθεσε προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

*αρχική φωτογραφία αρχείου (video capture ANT1)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. ,Δεν μπορουν οι δικοι μας να βυθισουν 1-2 ,τουρκικα , να αρχισουν να φοβουνται οι κωλοτουρκοι ? Γιατι δωσε θαρρος στον χωριατη θα σε ανεβει στο κρεββατι

  2. Το λιμενικό έχει 1 αποστολής, να υποδέχεται λαθρομετανάστες.
    Ούτε τα σύνορα φυλάσσει, ούτε τη ασφάλεια και την κίνηση στα λιμάνια επιβλέπει και επιβάλλει

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This