Κέρκυρα: Eπιχείρηση διάσωσης τουριστών που έπεσαν σε γκρεμό εν μέσω καταιγίδας

Must Read

Μια επιχείρηση διάσωσης δύο μελών οικογένειας τουριστών οι οποίοι έπεσαν σε γκρεμό, έλαβε χώρα νωρίτερα σήμερα στην Κέρκυρα, με εθελοντές να σπεύδουν στο σημείο για έξτρα βοήθεια.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του corfupress.com, ο πατέρας και ο 18χρονος γιος μιας οικογένειας Ούγγρων κατέβηκαν το δύσβατο μονοπάτι μήκους περίπου 4km, το οποίο οδηγεί από την κορυφή της παραλίας Γυαλί, στους Γιαννάδες Κέρκυρας, μέχρι τη θάλασσα. Ωστόσο, κατά την επιστροφή τους, ο 18χρονος γλίστρησε και έπεσε με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στο πόδι του.

Αμέσως η σύζυγος ειδοποίησε το 112, με την πυροσβεστική να σπεύδει επιτόπου και τους άνδρες της να προχωρούν σε καταρρίχηση με σχοινιά, για να απεγκλωβίσουν τα δύο άτομα. Στο σημείο έσπευσαν, επίσης, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., για να συνδράμουν στην όλη επιχείρηση. Τελικά, αποφασίστηκε πατέρας και γιος να μεταφερθούν στην παραλία, προκειμένου να τούς παραλάβει σκάφος του λιμενικού, για να τους μεταφέρει στους Έρμονες, απ’ όπου και θα διακομιστούν με το ασθενοφόρο στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Σημειώνεται πως η όλη επιχείρηση αποδείχτηκε ιδιαίτερα επίπονη όσο και επικίνδυνη, λόγω του δύσβατου της τοποθεσίας, αλλά και της σφoδρής καταιγίδας που ξέσπασε στην  περιοχή όπου συνέβη το ατύχημα.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής για τη διάσωση του 18χρονου αναφέρει τα εξής: «Για διάσωση ενός αλλοδαπού από δύσβατο και απόκρημνο σημείο, ύστερα από πτώση του, στην περιοχή Γιαννάδες του δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, στη νήσο Κέρκυρα, ειδοποιήθηκε η Υπηρεσία μας, σήμερα 20 Αυγούστου 2024, κατά τις μεσημεριανές  ώρες. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 14 πυροσβέστες με 4 οχήματα. Με τη χρήση διασωστικών μεθόδων μετέφεραν τον τραυματισμένο άνδρα από το απόκρημνο σημείο στην ακτογραμμή. Στη συνέχεια παρελήφθη από ιδιωτικό πλωτό μέσο και μεταφέρθηκε στον όρμο Ερμόνων Κέρκυρας, όπου παραδόθηκε σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα Τρίτη 20 Αυγούστου 2024».

*πηγή φωτό: corfupress.com

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This