Η πανώλη φέρνει αλλαγές στα μενού των γάμων της Κρήτης – Τι εξηγούν οι επαγγελματίες του κλάδου

«Τουλάχιστον μέχρι τέλος του Αυγούστου θα ισχύσει ο περιορισμός αυτός. Αφού έτυχε αυτή η κατάσταση θα τη διαχειριστούμε»

Must Read

Τεράστιες αλλαγές έφερε στα κέντρα που στεγάζουν τα γλέντια των γάμων και βαπτίσεων στην Κρήτη, η πανώλη των αιγοπροβάτων, αφού παραδοσιακά εδέσματα όπως το γαμοπίλαφο, το αντικριστό και το οφτό αρνί αντικαταστάθηκαν από κοτόπουλο, χοιρινό και μοσχάρι.

«Πρέπει να βρούμε λύση ώστε να γίνουν οι εκδηλώσεις που πρέπει να γίνουν και έχουν πιεστεί εδώ και πάρα πολύ καιρό γιατί δε γίνεται διαφορετικά μετά την απαγόρευση που έγινε λόγω της πανώλης», επεσήμανε ο πρόεδρος του σωματείου μαγείρων και ζαχαροπλαστών, Νεκτάριος Μωυσάκης, μιλώντας νωρίτερα σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή και συνέχισε:

«Τουλάχιστον μέχρι τέλος του Αυγούστου θα ισχύσει ο περιορισμός αυτός. Αφού έτυχε αυτή η κατάσταση θα τη διαχειριστούμε».

Παρά το γεγονός ότι μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανοίξουν τα σφαγεία σε Χανιά, Ρέθυμνο και Λασίθι, τα κέντρα προσαρμόζουν τα μενού τους αντικαθιστώντας το αρνί και το κατσίκι με άλλα κρέατα.

«Αυτά τα παραδοσιακά εδέσματα που δίνουμε εδώ στις εκδηλώσεις έχουν ένα πρόσημο παραδοσιακό και το περιμένουν όλοι. Θα διαχειριστούμε αυτήν την κατάσταση που υπάρχει και πιστεύω να λήξει σύντομα ο περιορισμός αυτός ώστε να γευτούμε ξανά τα παραδοσιακά εδέσματα», καταλήγει ο κ. Μωυσάκης.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This