Δήμαρχος Χαλανδρίου: «Επιμένουμε στην ανάγκη αντιπλημμυρικής προστασίας των πυρόπληκτων περιοχών»

«Μένει να δούμε τι από αυτά και πόσο γρήγορα θα προχωρήσει», είπε σχετικά με τα μέτρα που προανήγγειλε η κυβέρνηση

Must Read

Τις πληγές τους εξακολουθούν να μετρούν δέκα ημέρες μετά την πύρινη κόλαση οι κάτοικοι της Βορειοανατολικής Αττικής, που μέσα σε μερικές ώρες είδαν τους κόπους μιας ζωής να γίνονται στάχτη και αποκαΐδια.

Οι δήμαρχοι των περιοχών που επλήγησαν απευθύνουν έκκληση προς την Πολιτεία, κάνοντας σαφές πως υπάρχει ανάγκη αντιπλημμυρικής προστασίας. «Κανένας δε θα μπορούσε να φανταστεί ότι μια φωτιά η οποία ξεκίνησε από τον Βαρνάβα, πέρασε 50 χλμ, τρία βουνά και τελείωσε στα όρια του Χαλανδρίου», τονίζει ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή και συνεχίζει:

«Εμείς έχουμε ένα τμήμα του Χαλανδρίου το οποίο μπαίνει μέσα στους πρόποδες του Πεντελικού. (…) Είναι μια περιοχή η οποία εντάχθηκε στο σχέδιο πριν από 20 περίπου χρόνια, έχει και ορισμένα τμήματα εκτός σχεδίου, τα αντιμετωπίσαμε εκεί τα περισσότερα προβλήματα λόγω του ότι υπάρχει πυκνό πευκόφυτο τμήμα και υπάρχει και μια ρεματιά της οποίας εκκρεμεί η διευθέτηση».

«Μένει να δούμε τι από αυτά και πόσο γρήγορα θα προχωρήσει»

Ο ίδιος έκανε λόγο για την σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, εκτιμώντας πως παρουσιάστηκε ένα πολύ φιλόδοξο σχέδιο σε ό,τι αφορά την κρατική αρωγή, τις αναδασώσεις και τη βοήθεια στους δήμους. «Μένει να δούμε τι από αυτά και πόσο γρήγορα θα προχωρήσει. Εγώ επέμεινα πάρα πολύ στη δική μου την τοποθέτηση, στην ανάγκη αντιπλημμυρικής προστασίας των κατάντη περιοχών. Εμείς έχουμε το προνόμιο και τη δυσκολία πλέον ότι είμαστε αποδέκτες και των δύο ρεμάτων που πέρασε η φωτιά», τόνισε και κατέληξε:

«Επέμεινα πάρα πολύ στην ανάγκη μεσοπρόθεσμων ενεργειών έτσι ώστε να ενισχυθεί το δίκτυο ομβρίων υδάτων σε αυτές τις περιοχές για να μην έχουμε πλημμύρες τα επόμενα χρόνια. Ο πρωθυπουργός είπε ότι άκουσε με ενδιαφέρον και με προσοχή και ότι θα υπάρχει κάθε δυνατή αρωγή».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This