Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Καταδικάζει τον ξυλοδαρμό του διευθυντή κλινικής στο Ιπποκράτειο από συνοδό ασθενούς

Δείτε την ανακοίνωση μετά το βίαιο περιστατικό

Must Read

Στο πλευρό του διευθυντή της ορθοπεδικής κλινικής του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης βρίσκεται ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, μετά την επίθεση που δέχτηκε από συγγενή ενός ασθενή, μέσα στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Το βίαιο περιστατικό σημειώθηκε χθες, όταν ο γιατρός έκανε παρατήρηση για τον αριθμό των ατόμων – επισκεπτών που βρίσκονταν εντός του θαλάμου όπου νοσηλεύεται ο ασθενής. Τότε, ένας εκ των συγγενών πλησίασε τον γιατρό και αφού λογομάχησε μαζί του, τον χτύπησε δυνατά στο πρόσωπο!

«Ο κ. Νίτσας μεταξύ άλλων δήλωσε συμπαράσταση στον διευθυντή της κλινικής που δέχτηκε την επίθεση. Μιας κλινικής που λειτουργεί υποδειγματικά υπό την καθοδήγηση του και κατά γενική ομολογία εργαζομένων και ασθενών, πέρα από τις δυνατότητές της λόγω έλλειψης προσωπικού (αναισθησιολόγων κι άλλων ειδικοτήτων καθώς και νοσηλευτών) την οποία έχουμε αναδείξει ως ΙΣΘ πολλές φορές», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης προσθέτοντας πως:

«Οι λειτουργοί της υγείας νιώθουν αποτροπιασμό για τη βία εναντίον τους καθώς και την πρόκληση τραυμάτων και μάλιστα σε ένα χώρο όπου παλεύουν να τα επουλώσουν και να προσφέρουν ανακούφιση. Ως ΙΣΘ ζητάμε αυστηρότερη επιτήρηση στις δομές υγείας και περισσότερα μέτρα ασφαλείας. Όπως φαίνεται δεν αρκεί το νέο νομοθετικό πλαίσιο για την αυτεπάγγελτη αντιμετώπιση παρόμοιων περιστατικών στα νοσοκομεία που θεσπίστηκε από τον περασμένο Μάιο».

Υπενθυμίζεται, πως αυτή η ρύθμιση ήταν αποτέλεσμα των επίμονων προσπαθειών του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και των συντονισμένων ενεργειών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου με κύριο στόχο την πλήρη εξάλειψη των περιστατικών βίας. Από τον Φεβρουάριο του 2019 είχαν θέσει τη νομοθέτηση ιδιωνύμου αδικήματος για επιθέσεις κατά των λειτουργών της υγείας.  Στο νέο νομοθετικό πλαίσιο ορίζεται ότι όποιος εισέρχεται σε δομές παροχής υπηρεσιών υγείας, συμπεριλαμβανομένων των κινητών μονάδων παροχής υπηρεσιών υγείας ή προσεγγίζει κινητές μονάδες παροχής υγειονομικών υπηρεσιών άμεσης βοήθειας και με οποιονδήποτε τρόπο, ιδίως με φωνασκίες, θόρυβο, ύβρεις ή απειλές κατά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, εργαζομένων, υπαλλήλων ή ασθενών διαταράσσει τη λειτουργία τους, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός (1) έτους και χρηματική ποινή και αν η πράξη συνδέεται με πρόκληση βιαιοπραγίας, με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο (2) ετών και χρηματική ποινή.

Σε κάθε περίπτωση, ο πρόεδρος του ΙΣΘ Νίκος Νίτσας διαβεβαιώνει ότι οι ενέργειες του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, θα συνεχιστούν μέχρι να εξαλειφθούν τέτοιους είδους περιστατικά.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Συγγενής ασθενή γρονθοκόπησε στο πρόσωπο διευθυντή κλινικής στο «Ιπποκράτειο»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This