Οργισμένη επιστολή από το Κέντρο Υγείας Μήλου: Εφημερίες δίχως βασικές ειδικότητες – «Κραυγή» αγωνίας από τους εργαζομένους

«Εφημερεύω χωρίς παιδίατρο, καρδιολόγο, ακτινοδιαγνώστη κι οδηγό-πλήρωμα ασθενοφόρου», αναφέρει ο γιατρός που υπογράφει την επιστολή

Must Read

Υπό διάλυση βρίσκονται τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, την ώρα που τα νησιά κατακλύζονται από τουρίστες, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά την ανεπάρκεια του ΕΣΥ. Γιατροί και νοσηλευτές στο ΕΣΥ αναγκάζονται να εργάζονται δίχως ρεπό και άδειες, προκειμένου να βγουν οι εφημερίες, ωστόσο, η πρωτοφανείς υποστελέχωση που πλήττει νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, τους φέρνει στα όριά τους, με τις παραιτήσεις να πέφτουν «βροχή», ιδίως στα νησιά, όπου η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί είναι η εικόνα από το Κέντρο Υγείας της Μήλου, το οποίο εν μέσω της τουριστικής σεζόν λειτουργεί χωρίς τις απαραίτητες ειδικότητες. Με μία επιστολή του προς την διοικούσα επιτροπή του Κέντρου Υγείας, τον υπεύθυνο επιστημονικής λειτουργίας και το Ίδρυμα Στήριξης του Κέντρου Υγείας, τον Δήμο και τα Σωματεία της Μήλου, ο γιατρός Αποστολόπουλος Ηλίας καταδεικνύει τις τραγικές ελλείψεις σε ένα από τα πιο δημοφιλή νησιά των Κυκλάδων, σε μία ύστατη προσπάθεια για λήψη μέτρων. Μάλιστα, δεν παραλείπει να κοινοποιήσει την επιστολή και στην 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, στον Ιατρικό Σύλλογο Κυκλάδων, στην ΟΕΝΓΕ και στην Εταιρεία Γενικής Οικογενειακής Ιατρικής.

«Σας ενημερώνω πως σήμερα 21/08/2024 εφημερεύω στο ΚΥ χωρίς παιδίατρο, καρδιολόγο, ακτινοδιαγνώστη κι οδηγό-πλήρωμα ασθενοφόρου. Παρακαλώ για άμεσες ενέργειές σας», αναφέρει ο κ. Αποστολόπουλος στην ανακοίνωση που εξέδωσε και συνεχίζει: «Σε ένα νησί 80 ναυτικά μίλια μακριά από νοσοκομείο, εν μέσω τουριστικής περιόδου, είναι αδύνατη η αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών από έναν ιατρό και μία νοσοκόμα. Επιφυλάσσομαι για τη νομική και αστική μου κάλυψη». 

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας εκφράζουν «κραυγή» αγωνίας, σχετικά με την υποστελέχωση και τις τραγικές συνθήκες υπό τις οποίες ασκούν το λειτούργημά τους. Πριν από περίπου ένα μήνα, είχε γίνει λόγος για τις ελλείψεις σε οδηγούς ασθενοφόρων και διασωστών, με δεκάδες μηνύματα αγανάκτησης και καταγγελίες από ασθενείς που περίμεναν επί ώρες την μεταφορά τους σε μονάδα Υγείας να έρχονται στο φως, μαρτυρώντας την ολοκληρωτική κατάρρευση του ΕΣΥ.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This