Θρίλερ με την εξαφάνιση 28χρονου στην Καρδίτσα – Οι σοβαρές καταγγελίες της οικογένειας

Γιατί δεν εξετάστηκαν έως τώρα από τις Αρχές τόσο οι αλλοδαποί εργάτες όσο και οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων

Must Read

Σε εξέλιξη είναι το θρίλερ της εξαφάνισης του 28χρονου Σάκη Γκορίλα, ο οποίος είναι άφαντος από 7 Αυγούστου στην περιοχή των Φιλίων, στις Σοφάδες Καρδίτσας. Η οικογένειά του κατέθεσε αίτημα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καρδίτσας ζητώντας να ανατεθεί η υπόθεση στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών, καθώς έχει διαπιστώσει σειρά παραλείψεων στην έως τώρα έρευνα της ΕΛ.ΑΣ για την ανεύρεσή του από τις τοπικές Αρχές.

Ο 28χρονος, ο οποίος έχει Αυτισμό, είχε ενημερώσει τους οικείους του ότι θα πάει για περπάτημα στην περιοχή, όπως συνήθιζε. Οι ώρες περνούσαν και δεν εμφανίστηκε. Τότε ο πατέρας του ενημέρωσε επίσημα τις Αρχές και ξεκίνησε η αναζήτηση του 28χρονου από αστυνομικούς και κλιμάκιο της ΕΜΑΚ. Ανακοίνωση εξέδωσε, επίσης, το Χαμόγελο του Παιδιού. Μέχρι σήμερα οι έρευνες είναι άκαρπες και ο νεαρός άνδρας παραμένει αγνοούμενος.

 Η οικογένεια του 28χρονου κατέθεσε αίτημα την Τετάρτη μέσω της δικηγόρου Χριστίνας Μητρονάτσιο, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καρδίτσας, με το οποίο ζητά να ανατεθεί η υπόθεση σε έμπειρο κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της ΕΛ.ΑΣ. Στο αίτημα περιγράφονται πλημμέλειες και παραλείψεις κατά την έρευνα των αστυνομικών Αρχών.

Σύμφωνα με το documentonews, η οικογένεια κατήγγειλε ότι οι αστυνομικοί συνέλαβαν αρχικά δύο εργάτες με καταγωγή από το Μπαγκλαντές που απασχολούνται σε αγροτική επιχείρηση στην περιοχή, ο ιδιοκτήτης της οποίας φέρεται να έχει στενές σχέσεις με τοπικό παράγοντα της ΝΔ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την υπόθεση.

Οι αστυνομικοί, ωστόσο, ουδέποτε έλαβαν καταθέσεις από τους συλληφθέντες ούτε από τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης και ενώ λίγο αργότερα τους άφησαν ελεύθερους.

Το στέκι στο σημείο της εξαφάνισης

Επιπροσθέτως, οι αστυνομικοί δεν έλαβαν καταθέσεις ούτε από 11 άλλους αλλοδαπούς εργάτες που διαμένουν το ίδιο σπίτι με τους δύο εργάτες από το Μπαγκλαντές. Οι δύο τελευταίοι φέρονται να αποχώρησαν από την περιοχή λίγες ώρες μετά την εξαφάνιση του 28χρονου Σάκη Γκορίλα. Η ομάδα των αλλοδαπών εργατών φέρεται να είχε στέκι συνάντησης συγκεκριμένο σημείο, πολύ κοντά στον τόπο όπου εξαφανίστηκε ο 28χρονος. Οι συγγενείς του, λοιπόν, πιστεύουν ότι τυχόν εξέταση τους ως μάρτυρες πιθανότατα θα βοηθήσει στη εξιχνίαση των ερευνών.

Η οικογένεια ζητά επιπλέον να εξεταστούν ως μάρτυρες μια ακόμη ομάδα εργατών που διαμένουν σε κοντινή απόσταση από την περιοχή όπου εξαφανίστηκε ο 28χρονος, δίπλα σε κάδο απορριμμάτων. Σημείο, δηλαδή, από όπου πιθανώς διέρχονται αρκετοί κάτοικοι της περιοχής και ίσως έχουν δει κάτι χρήσιμο για τις έρευνες. Το ερώτημα που εύλογα τίθεται είναι γιατί δεν εξετάστηκαν έως τώρα από τις Αρχές τόσο οι εργάτες όσο και οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων στις οποίες δουλεύουν.

Μαρτυρία κατοίκου

Κάτοικος της περιοχής κατέθεσε στις Αρχές ότι κοντά στο σημείο εξαφάνισης άκουσε δυνατές φωνές και ύβρεις, καθώς και σκυλιά που γάβγιζαν δυνατά. Αυτό προκάλεσε εντύπωση στην οικογένεια του μάρτυρα, αφού στην περιοχή επικρατεί συνήθως ησυχία.

Η πληρεξούσια δικηγόρος της οικογένειας του 28χρονου, Χριστίνα Μητρονάτσιου, δηλώνει πως «η οικογένεια ζητά να μεταβεί άμεσα στην περιοχή κλιμάκιο του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της ΕΛ.ΑΣ, προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση και να καταθέσουν αυτοί που γνωρίζουν τι έχει συμβεί».

 

 

Δείτε επίσης:

  • Μυστηριώδης εξαφάνιση 28χρονου από το Μελισσοχώρι Καρδίτσας

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This