Αύγουστος Κορτώ: Δημόσια συγγνώμη στη γυναίκα που έγινε viral με το βιβλίο του -«Δεν ξέρω πού να κρυφτώ»

To μήνυμά του στη γυναίκα που διαβάζει στην παραλία το βιβλίο του και έγινε στόχος επιθέσεων

Must Read

Συγγνώμη στην αναγνώστριά του που έπεσε θύμα σεξιστικών επιθέσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ζήτησε ο Αύγουστος Κορτώ μέσω ανάρτησής του.

Πρόκειται για τη φωτογραφία στην οποία διακρίνεται μια γυναίκα να διαβάζει ξαπλωμένη στην παραλία το τελευταίο βιβλίο του συγγραφέα με τίτλο: «Το σεξ και πώς να το αποφύγετε».

Το πρόσωπο της αναγνώστριας δεν φαίνεται, ωστόσο η φωτογραφία έγινε viral, με πολλούς χρήστες να σχολιάζουν με υποτιμητικό τρόπο την γυναίκα.

«Μια ειλικρινής, ολόψυχη συγγνώμη» γράφει ο Αύγουστος Κορτώ, ο οποίος μπήκε στη διαδικασία να απολογηθεί για όσα συνέβησαν στο διαδίκτυο χωρίς ο ίδιος να ευθύνεται για κάτι.

«Τις τελευταίες μέρες, μια φωτογραφία έχει γίνει βάιραλ, κι αναρτάται αβέρτα σε διάφορες σελίδες του Facebook, όπου βασιλεύει ο χαβαλές, και συχνά η καφρίλα, κι ο ωμός κανιβαλισμός» αναφέρει ο συγγραφέας και προσθέτει: «Στη φωτογραφία – που δεν ξέρω καν αν τραβήχτηκε εν γνώσει της εικονιζόμενης – μια γυναίκα διαβάζει το τελευταίο μου βιβλίο. Το πρόσωπό της δεν φαίνεται, μόνο το σώμα της στην ξαπλώστρα κάποιας παραλίας».

Ο ίδιος σημειώνει: «Είναι μεγάλη χαρά να βλέπεις ότι σε διαβάζουν πλάι στη θάλασσα, ότι οι ιστορίες σου ανταγωνίζονται, έστω για ένα νωχελικό μισάωρο, τα θέλγητρα του καλοκαιριού, όμως στην προκειμένη περίπτωση η χαρά έδωσε γρήγορα τη θέση της στον θυμό και την ντροπή. Γιατί, με αφορμή τον τίτλο του βιβλίου μου, κάτω απ’ τη φωτογραφία ξεχύνονται πλήθος σεξιστικά και μισογυνικά σχόλια, ως καλαμπούρια ή εξυπνάδες – και καλά – και κάθε φορά που κάποιος μου στέλνει άλλη μια αναδημοσίευση της φωτό, δεν ξέρω πού να κρυφτώ, και πώς να ζητήσω συγγνώμη απ’ τη γυναίκα που με τίμησε με την αναγνωστική της αφοσίωση, κι έγινε έρμαιο μικροπρέπειας και ψυχικής ασχήμιας».

Και καταλήγει: «Όποια κι αν είναι, απολογούμαι με όλη μου την ψυχή αν το βιβλίο μου έγινε αφορμή να πικραθεί έστω και για μια στιγμή. Δεν είναι δύσκολο να γίνουμε ανθρώπινοι: αρκεί να σκεφτούμε τον εαυτό μας στη θέση του άλλου, και να φανταστούμε πώς η καρδιά του μπορεί να πληγωθεί σαν και τη δική μας».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This