Ανάβρα: Ηλικιωμένη τουρίστρια πέθανε από ανακοπή αβοήθητη καθώς το αγροτικό ιατρείο ήταν κλειστό – Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι

Γιατρός υπάρχει αλλά έχει εμφανιστεί τρεις φορές - Τι ζητά ο δήμος Αλμυρού με επιστολή στον διοικητή της 5ης υγειονομικής περιφέρειας

Must Read

Οργισμένοι είναι οι κάτοικοι στην Ανάβρα Μαγνησίας καθώς μια ηλικιωμένη τουρίστρια ξεψύχησε αβοήθητη την περασμένη Κυριακή όταν αισθάνθηκε αδιαθεσία και κατέρρευσε από ανακοπή μόλις λίγα μέτρα μακριά από το αγροτικό ιατρείο το οποίο δεν ήταν ανοιχτό και απουσίαζε ο γιατρός.

Την γυναίκα έσπευσαν να βοηθήσουν νοσηλεύτριες που ήταν μέλη του γκρουπ με το οποίο είχε επισκεφτεί το χωριό, χωρίς, όμως, να μπορέσουν να κάνουν τίποτα για να την επαναφέρουν.

Ο αντιδήμαρχος Αλμυρού, Γιάννης Τσαντούρης, καταγγέλλει ότι από τον Ιανουάριο που διορίστηκε ο γιατρός έχει εμφανιστεί στην Ανάβρα για υπηρεσία μόλις τρεις φορές με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του χωριού να μην έχουν σε κάποιον να στραφούν αν αντιμετωπίσουν ένα πρόβλημα υγείας.

Ο κ. Τσαντούρης έστειλε επιστολή στον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας Φώτη Σερέτη ζητώντας να λειτουργήσει απρόσκοπτα το ιατρείο Ανάβρας και χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη την τωρινή κατάσταση καθώς γιατρός υπάρχει και έχει και στέγη αλλά δεν εμφανίζεται!

«Είναι προφανές ότι η ανθρώπινη ζωή υποτιμάται όταν οι αρμόδιοι φορείς δεν παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα για την εύρυθμη λειτουργία των δομών Υγείας, ιδιαίτερα σε απομακρυσμένες περιοχές», τονίζει ο αντιδήμαρχος.

«Παρά το γεγονός ότι έχει διοριστεί ιατρός, έχει διατεθεί οικία για τη στέγασή του και ότι στο ιατρείο υπάρχει ο απαραίτητος υλικοτεχνικός εξοπλισμός, με θλίψη διαπιστώνουμε πως ο γιατρός από τον Ιανουάριο μέχρι και σήμερα έχει εμφανιστεί μόνο τρεις φορές. Το ιατρείο λειτουργεί με τρόπο που θυμίζει περισσότερο παρωδία παρά υπηρεσία προς τους πολίτες. Η κατάσταση αυτή είναι απαράδεκτη και δεν μπορεί να συνεχιστεί καθώς θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και τη ζωή των κατοίκων της περιοχής της Ανάβρας», λέει στον «Ταχυδρόμο» ο αντιδήμαρχος.

Στην επιστολή ο δήμος Αλμυρού ζητά την άμεση και αποκλειστική απασχόληση του Ιατρού στο Αγροτικό Ιατρείο Ανάβρας, την ανάληψη των ευθυνών από τους αρμοδίους για την αποκατάσταση των ελλείψεων και την προστασία της δημόσιας υγείας και
την άμεση παρέμβαση του κ. Σερέτη για την επίλυση του προβλήματος και την εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του Αγροτικού ιατρείου Ανάβρας.

«Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε άλλο να θυσιάζεται η υγεία των συμπολιτών μας στον βωμό της ανευθυνότητας ή της μετάθεσης ευθυνών. Απαιτούμε μόνιμες λύσεις», τονίζει ο δήμος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This