Γαύδος: Η δημοτική αντιπολίτευση καταγγέλλει τη στάση εφησυχασμού της δημάρχου – «Όλο το νησί νοσεί από γαστρεντερίτιδα»!

Must Read

Κάθε άλλο παρά «καμία ανησυχία» δεν εμπνέει η κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στη Γαύδο, με τη δημοτική αντιπολίτευση του νησιού που βρίσκεται στα νότια της της Κρήτης να διαψεύδει τους ισχυρισμούς της δημάρχου, υποστηρίζοντας πως «όλο το νησί νοσεί από γαστρεντερίτιδα».

Ειδικότερα, η αντιπολίτευση σε σημερινή ανακοίνωσή της καταγγέλλει πως εδώ και δύο ημέρες έχουν ζητήσει ενημέρωση σχετικά με τα δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας στο νησί και μέχρι σήμερα δεν έχουν λάβει καμία απάντηση για το φλέγον αυτό ζήτημα, την ώρα που οι ανακοινώσεις του Δήμου, αλλά και τα ΜΜΕ αναφέρουν πως η κατάσταση δεν είναι ανησυχητική και πως τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας δεν έχουν προέλθει από το νερό του νησιού.

Καταγγέλλουν δε ότι η τελευταία ανάλυση του νερού έγινε στις 13 Οκτωβρίου 2023. «Δηλαδή, το ότι όλο το νησί νοσεί από γαστρεντερίτιδα δεν είναι κάτι ανησυχητικό από μόνο του ως γεγονός και εντέλει, ποια είναι η στάση της πολιτείας απέναντι σε αυτή τη λαίλαπα;», διερωτώνται και ζητούν να απαντηθούν άμεσα τα ερωτήματα που έθεσαν, κατηγορώντας, παράλληλα, τους αρμόδιους για «απραξία».




Η πλήρης ανακοίνωση της αντιπολίτευσης του Δήμου Γαύδου για τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας έχει ως εξής:

«Στις 20 Αυγούστου με αφορμή τα δεκάδες περιστατικά γαστρεντερίτιδας στη Γαύδο, ως παράταξη (“Γαύδος: Πρώτα ο Άνθρωπος” – Αντιπολίτευση στο Δήμο Γαύδου) αποστείλαμε προς τη Δημοτική Αρχή ερώτημα σχετικά με τα μέτρα που έλαβε η Αρχή για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Ταυτόχρονα, ζητήσαμε να ενημερωθούμε για το πότε έγινε η τελευταία ανάλυση των υδάτων, καθώς επίσης και για το αν έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον καθαρισμό του νερού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο site του Δήμου Γαύδου, φαίνεται ότι η τελευταία ανάλυση του νερού έγινε στις 13 Οκτωβρίου 2023!!! Επιπλέον, σε ερώτηση του Documento για το αν το νερό είναι πόσιμο η Δήμαρχος παραδέχθηκε ότι “λόγω υψηλής αγωγιμότητας προτιμάμε τα εμφιαλωμένα” και επομένως αναρωτηθήκαμε για ποιο λόγο ο Δήμος δεν προέβη σε δημόσια ανακοίνωση, ώστε να προστατεύσει επισκέπτες και κατοίκους, που να τονίζει ότι το νερό είναι ακατάλληλο για πόση ή για μαγειρική χρήση, σύμφωνα πάντα και με την παραδοχή της Δημάρχου.

Δυστυχώς, εδώ και 48 ώρες δεν έχουμε λάβει απάντηση σε ένα τόσο φλέγον ζήτημα. Παρόλα αυτά, διαβάζουμε τις ανακοινώσεις του Δήμου, αλλά και τα ρεπορτάζ στα ΜΜΕ, στα οποία γίνεται λόγος για “καμία ανησυχία”, αφού το πρόβλημα όπως υποστηρίζουν “δεν προέρχεται από το νερό”. Δηλαδή, το ότι όλο το νησί νοσεί από γαστρεντερίτιδα δεν είναι κάτι ανησυχητικό από μόνο του ως γεγονός και εντέλει, ποια είναι η στάση της πολιτείας απέναντι σε αυτή τη λαίλαπα;

Η Δημοτική Αρχή ωστόσο, πριν καν ολοκληρωθούν οι αναλύσεις των υδάτων σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της ότι “έχουν ήδη αποσταλεί και δείγματα νερού από την Γαύδο στον ΕΟΔΥ” (ανακοίνωση 21-8-2024), συμπεραίνει ότι τελικά “το νερό δεν έχει πρόβλημα”, χωρίς καν να έχει τα αποτελέσματα της ανάλυσης! Και η υψηλή αγωγιμότητα άραγε, που κάνει τη Δήμαρχο να προτιμά το εμφιαλωμένο νερό σύμφωνα με τα λεγόμενά της, δεν το καθιστά ακατάλληλο;

Ακούσαμε και το κ. Μπέα, διοικητή του νοσοκομείου Χανίων, να υπερασπίζεται την άποψη ότι το πρόβλημα δεν προέρχεται από το νερό (όχι, δεν είναι γιατρός ο κ. Μπέας) και ότι η ανάλυση των κοπράνων έδειξε νοροϊό.

Παρόλα αυτά, ακόμα και ο νοροϊός μπορεί να προέλθει από το νερό σύμφωνα με το κορυφαίο εθνικό ινστιτούτο δημόσιας υγείας των Ηνωμένων Πολιτειών CDC! Αλλά όπως είπαμε δεν υπάρχει “καμία ανησυχία”. Το ότι εν έτει 2024 θερίζει όλο το νησί γαστρεντερίτιδα, αυτό δεν συντρέχει “καμία ανησυχία”. Και πάμε και σε κάτι που αποτελεί ντροπή, τόσο για το Δήμο, όσο και εν γένει την 7η ΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας: το ιατρείο Γαύδου δεν έχει χώρο προκειμένου να περιθάλψει ο γιατρός τους ασθενείς.

Το ένα κοντέινερ που είχε στείλει πριν από λίγα χρόνια η Περιφέρεια προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως κατάλυμα για ασθενείς με Covid, ο Δήμος το μετέτρεψε σε …κτηνιατρείο! Το ότι δεν υπάρχει κτηνίατρος στο νησί, μάλλον δεν έχει σημασία. Ακόμα ένα κοντέινερ, το οποίο είχε δωρίσει ο κ. Ηλιόπουλος στο Δήμο για τον ίδιο όπως παραπάνω σκοπό, ο Δήμος θέλησε να το κάνει νηπιαγωγείο, αλλά τελικά δεν χρησιμοποιήθηκε καν!

Ως αντιπολίτευση ζητάμε ΑΜΕΣΑ από τη Δημοτική Αρχή Γαύδου όπως:

-απαντηθούν τα ερωτήματα που θέσαμε

-δοθεί το κοντέινερ της περιφέρειας στο ιατρείο προκειμένου να χρησιμοποιείται για ασθενείς

-γίνει συνολική μελέτη για το θέμα της ύδρευσης

-οι έλεγχοι στο νερό να γίνονται τουλάχιστον 3 φορές το χρόνο και οπωσδήποτε πριν, κατά τη διάρκεια και στο τέλος της τουριστικής σεζόν

-κάνετε ΤΑ ΠΑΝΤΑ για να είναι το ελικοδρόμιο της Γαύδου λειτουργικό και τη νύχτα (χθες το βράδυ 21/8 παραλίγο να πεθάνει μια γυναίκα από τη γαστρεντερίτιδα)

Από το Υπουργείο Υγείας όπως:

-Αντιμετωπίσει τη Γαύδο σοβαρά και με πολιτική που θα προτάσσει Πρώτα τον Άνθρωπο. Καταλαβαίνουμε πως αυτό θα είναι δύσκολο, αλλά για όλα υπάρχει μια αρχή…και μέχρι να γίνει αυτό, εμείς θα είμαστε εδώ να διεκδικούμε το ΔΙΚΑΙΟ!

Παρατίθενται:

1) Το αίτημά μας

Οι δημοτικοί σύμβουλοι:
-Ηλίας Κυριακόπουλος
-Βαγγέλης Τσιριντάνης
-Μιχάλης Μαχαιρίδης
-Ευτύχης Κουμαντατάκης

ΥΓ: Η “υπεύθυνη στάση” που επικαλείται η Δημοτική Αρχή δεν είναι η απραξία της, αλλά το να γίνει το κάθε τι για να προστατευτούν οι ΆΝΘΡΩΠΟΙ… Όλοι οι Άνθρωποι!»




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This