«Δεν θα ξεφύγει κανένας. Θα χάσουν τον ύπνο τους» προειδοποιεί ο τραγικός πατέρας – Δεκάδες τα αναπάντητα ερωτήματα για τον θάνατο του 19χρονου

«Ο Γιάννης μου ήταν δύο μέτρα. Έσκυβε πάντα για να με φιλήσει. Τώρα σκύβω εγώ για να τον φιλήσω», ψέλλισε η χαροκαμένη μάνα

Must Read

Μπροστά στα μάτια της μητέρας του και των δύο μικρότερων αδελφών του έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Γιάννης στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, με τον πατέρα του να προειδοποιεί πως είναι αποφασισμένος να κάνει ό,τι περνά από το χέρι του, προκειμένου να τιμωρηθούν άπαντες οι υπεύθυνοι της τραγωδίας «είτε είναι εισαγγελείς, είτε υπουργοί, είτε περιφερειάρχες…».

«Εάν δεν αποδοθεί άμεσα ευθύνη, εγώ θα φροντίσω ως γονιός, όπως προστατεύω τα παιδιά μου όλα τα χρόνια, από τη στιγμή που τα γέννησε η μητέρα τους, να βρω αμέσως μόνος μου τη λύση», τόνισε ο τραγικός πατέρας σε δηλώσεις του στο MEGA, όπου μίλησε για την αβάσταχτη οδύνη που βιώνει η οικογένειά του. «Η οικογένεια αυτή και αυτό το σπίτι έκλεισε. Είχα μια πάρα πολύ δεμένη οικογένεια, το ένα μεγάλωνε το άλλο… Δεν μπορεί να γίνονται αυτά τα πράγματα. Το παλικάρι μου έφυγε. Η εικόνα που τον πήραμε αγκαλιά, δε θα φύγει ποτέ από την ψυχή μας. Τα παιδιά μου τα μεγάλωσα κάθε Σαββατοκύριακο να ανεβαίνω να τα βλέπω. Χρόνια ατέλειωτα μέσα στους δρόμους… Δε χάσαμε τη ζωή μας εμείς, μάς πήραν το παιδί μας άλλοι…» πρόσθεσε ο πατέρας του αδικοχαμένου Γιάννη.

Όπως υπογράμμισε, μεγάλωσε τα τρία παιδιά του σκληρά εργαζόμενος. «Είμαστε μέσα στην κοινωνία αυτήν και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας με πολύ αγώνα. Δε με ενδιαφέρει κανένας αιρετός, κανένα στεφάνι που μας έστειλε εχθές η δήμαρχος, κανένας άνθρωπος ο οποίος εκλέγεται από εμάς και δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά του και παραμένει στη θέση του», ξεκαθαρίζει.




Στη συνέχεια ανέφερε πως η δήμαρχος Κασσάνδρας δεν έχει δώσει απαντήσεις για την τραγωδία, ενώ ο ίδιος έχει ορίσει πραγματογνώμονα και με δύο μηχανικούς θα κάνουν αυτοψία στο σημείο της τραγωδίας. «Άκουσα ότι η δήμαρχος Κασσάνδρας έκανε κάποιες ανακοινώσεις, τοποθετήσεις για αλλαγές και ότι απειλείται. Γιατί θα έπρεπε να διαμελιστεί το κεφάλι του παιδιού μου για να συμβεί αυτό; Αν δεν έχει τα εργαλεία, τον τρόπο και την υποδομή ας φύγει από αυτή τη θέση. Δεν μιλάμε απλά για τον θάνατο αυτού του παλικαριού. Μιλάμε για ένα σύνολο από πράγματα. Νιώθω ότι αγωνίζομαι 32 χρόνια πληρώνοντας αυτόν τον τόπο με αίμα, προσπαθώντας με τη μητέρα τους να μεγαλώσουμε σωστά και καλά παιδιά και μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια μας. Δεν μας είπε η δήμαρχος ποιος έχει ηλεκτροδοτήσει το συγκεκριμένο οικόπεδο», πρόσθεσε.

«Δεν τους φοβόμαστε, αυτό πρέπει να καταλάβουν, είτε είναι εισαγγελείς, είτε υπουργοί, είτε περιφερειάρχες. Ας είναι όποιοι θέλουν. Δεν έχουμε φόβο και αυτό θα το νιώσουν και θα το καταλάβουν. Δεν θα ξεφύγουν αυτή τη φορά, αυτό είναι ξεκάθαρο. Δεν θα ξεφύγει κανένας και δεν τους φοβάμαι. Δεν φοβάμαι, μόνο τον Θεό φοβόμασταν και τώρα τον αγαπάμε, γιατί έχει το παιδί μας. Θα χάσουν τον ύπνο τους. Δεν είναι απειλή. Όπως εμείς τον χάσαμε και μας τελείωσαν τη ζωή, το ίδιο θα πάθουν και αυτοί», κατέληξε ο πατέρας του 19χρονου.

«Ο Γιάννης μου ήταν δύο μέτρα. Έσκυβε πάντα για να με φιλήσει. Τώρα σκύβω εγώ για να τον φιλήσω», ψέλλισε με τη σειρά της η χαροκαμένη μάνα, η οποία έμελλε να βιώσει μπροστά στα μάτια της τη διασκέδαση των παιδιών της να μετατρέπεται σε τραγωδία μέσα σε δευτερόλεπτα.




Στο «μικροσκόπιο» το βιβλίο λειτουργίας του λούνα παρκ

Την ίδια ώρα, όλο και περισσότερα είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν για τις συνθήκες λειτουργίας του μοιραίου λούνα παρκ, μετά και τις συνεχείς αποκαλύψεις γύρω από τον θάνατο του 19χρονου Γιάννη, ο οποίος έχασε την ζωή του το βράδυ της Δευτέρας 19/8, ενώ διασκέδαζε με την οικογένειά του.

Τα νέα ερωτήματα που προκύπτουν επικεντρώνονται στη διαδικασία ελέγχου, στην εκπαίδευση των χειριστών των παιχνιδιών, μέχρι και στην ρευματοδότηση της εγκατάστασης. Παράλληλα, για εγκληματικές παραλήψεις κάνουν λόγο οι δικηγόροι της οικογένειας του παιδιού, και ζητούν δικαίωση. Εντωμεταξύ, με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι έλεγχοι από πραγματογνώμονες, στον τόπο της τραγωδίας.

Σύμφωνα με εργαζόμενο που μίλησε στο OPEN, μηχανικός πήγε στο λούνα παρκ το μεσημέρι της ημέρας του δυστυχήματος για την αξιολόγηση. Ωστόσο, χωρίς καν να βάλει σε λειτουργία τα παιχνίδια έδωσε την έγκρισή και την υπογραφή του για τη λειτουργία τους. Ο άνδρας καταγγέλλει πως ο μηχανικός πήγε στο λούνα παρκ μίλησε στο τηλέφωνο, έκανε μία βόλτα στον χώρο, υπέγραψε κάποια έγγραφα και αποχώρησε.

Με βάση το ρεπορτάζ του Αντώνη Τσολναρά, ο εργαζόμενος της επιχείρησης, ο οποίος απασχολείται στο διπλανό λούνα παρκ που ανήκει στον ίδιο ιδιοκτήτη, επιβεβαιώνει ότι συχνά υπήρχαν παράπονα από παιδιά και γονείς τόσο για το μοιραίο παιχνίδι όσο και γενικότερα για τα μηχανήματα του λούνα παρκ. Όμως, ο ιδιοκτήτης «μπάλωνε» την κατάσταση και είτε ζητούσε από τα παιδιά να καθίσουν σε διπλανά καθίσματα, είτε τα έβαφε για να μοιάζουν καινούργια.

Ο πραγματογνώμονας ξεκινάει τη σύνταξη της έκθεσής του και μετά την ολοκλήρωση των ερευνών του στο λούνα παρκ και συγκεκριμένα στο παιχνίδι όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος. Ανακύπτουν νέα ερωτήματα στα οποία η έρευνα καλείται να δώσει απαντήσεις. Από την άλλη τίθεται το ερώτημα της εκπαίδευσης των χειριστών των μηχανημάτων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκεται το βιβλίο λειτουργίας της συγκεκριμένης εγκατάστασης, του συγκεκριμένου λούνα παρκ, που έχει μεγάλο ενδιαφέρον, όπως μας έλεγαν πηγές μας καθώς εκεί πρέπει να αναφέρεται το πρωτόκολλο εκπαίδευσης των χειριστών.

Πώς γίνεται η εκπαίδευση των χειριστών; Τους εκπαιδεύει ο ίδιος ο ιδιοκτήτης, ο οποίος σύμφωνα με το καθεστώς εκπαιδεύεται από τις εταιρείες που δίνουν τις πιστοποιήσεις, οι οποίες φέτος δεν έδωσαν πιστοποιήσεις.




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This