Χαλκιδική: Πρώην εργαζόμενος λούνα παρκ: «Τα παιχνίδια ήταν κλεμμένα από σκραπ!» – Είχαν τραυματιστεί και άλλα παιδιά!

«Δέχτηκα απειλές για ατυχήματα», είπε η δήμαρχος Κασσάνδρας - Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση στην σορό του 19χρονου

Must Read

Συνεχίζουν να σοκάρουν οι αποκαλύψεις σχετικά με το λούνα παρκ του τρόμου στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής που βρήκε τραγικό θάνατο ο 19χρονος Γιάννης όταν έπεσε από παιχνίδι το βράδυ της περασμένης Δευτέρας.

Ακόμη ένας πρώην εργαζόμενος στο λούνα παρκ έσπασε τη σιωπή του και μίλησε για τα παιχνίδια που ήταν παγίδες θανάτου.

«Τα μηχανήματα όλα του Κ., 9 στα 10 είναι άχαρτα πρώτον, κάποια είναι κλεμμένα από τη Βουλγαρία, ασυντήρητα, σε πολύ άθλια κατάσταση. Ήταν να πάνε σε σκραπ και πήγε και τα βούτηξε έξω από τη σκραπ, τα έβαψε και τα λειτουργεί… και όχι τώρα, εδώ και πολλά χρόνια», είπε στο Mega.

Όπως τόνισε οι χειριστές των παιχνιδιών πρέπει να έχουν πιστοποίηση, κάτι το οποίο δεν συμβαίνει.

«Για να χειριστείς ένα μηχάνημα… μιλάμε για κάποιο μηχάνημα επικίνδυνο, όχι τώρα σε μία σκοποβολή, σε ένα τρενάκι που πάει γύρω-γύρω, τα παιδικά έτσι, για τέτοιου είδους μηχανήματα επικίνδυνα, πρέπει πρώτον να πας σε σεμινάριο εννιά μήνες στην Ιταλία, όπου σου μαθαίνουν πιο πολύ θέματα ασφαλείας. Δίνεις κάποιες τυπικές εξετάσεις. Αφού το πάρεις αυτό το χαρτάκι, μετά πρέπει να αποφασίσεις σε ποιο παιχνίδι θες να βγάλεις την πιστοποίησή σου, για να είσαι χειριστής και να πας να ξαναδώσεις εξετάσεις για να πάρεις πιστοποίηση χειριστή στο συγκεκριμένο μηχάνημα. Πολύ πιθανόν και κανένας (σ.σ. να μην είχε) σε εκείνο το πάρκο. Μέσα στα δύο χρόνια που δούλεψα εγώ, ο μοναδικός άνθρωπος που είχε πιστοποίηση ήμουν εγώ. Και μιλάμε ο άνθρωπος έχει παιχνίδια ψιλό-επικίνδυνα».

Και άλλα ατυχήματα

Την ίδια στιγμή, αυτόπτης μάρτυρας καταγγέλλει πως είχαν γίνει και άλλα ατυχήματα στο συγκεκριμένο χώρο!

«Είχε γίνει ένα περιστατικό με την μπαλαρίνα και ένα περιστατικό που είχε παλινδρόμηση. Είχε κολλήσει και δεν μπορούσε να σταματήσει. Με την μπαλαρίνα πέσανε παιδιά. Το δούλευε πολύ γρήγορα και χτυπήσανε».

«Περιμένανε συγκεκριμένα στην ουρά να κάνουν τραμπολίνο (τα παιδιά τους), που είχε αρκετά τρία ή τέσσερα στο ίδιο σημείο, χωρίς δίχτυ ασφαλείας ήταν. Δενόντουσαν τα παιδάκια με έναν ιμάντα και ταλαντεύονταν πάνω και πήγαιναν στον αέρα τέλος πάντων. Όσο περιμέναμε, επειδή διαπίστωσα ότι ο ένας ιμάντας ήταν σχισμένος, δεν κάναμε, φύγαμε. Ήταν λίγο επικίνδυνο, σου δημιουργούσε την αίσθηση της αμέλειας», ανέφερε γονέας που είχε πάει το παιδί του στο λούνα παρκ.

Δείτε βίντεο:




Η αιτία θανάτου του 19χρονου

Φρίκη προκαλούν τα στοιχεία που έρχονται στο φως από την ιατροδικαστική εξέταση στην σορό του άτυχου 19χρονου ο οποίος έχασε την ζωή του την περασμένη Δευτέρα όταν έπεσε από παιχνίδι σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Star, ο νεαρός είχε σοβαρά τραύματα στο κεφάλι του και ειδικότερα κρανιοεγκεφαλική κάκωση με τραύματα στον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό. «Ήταν διαλυμένο το κρανίο του παιδιού», είπαν οι άνθρωποι που βρέθηκαν στον τόπο της τραγωδίας.

Την ίδια στιγμή πολλά είναι τα αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με το λούνα παρκ και κατά πόσο είχε άδεια για να λειτουργήσει και αν τα μηχανήματα ήταν ασφαλή. Η έκθεση του πραγματογνώμονα στο μοιραίο παιχνίδι θα ρίξει περισσότερο φως στο περιστατικό. Πρέπει να διευκρινιστεί αν το μηχάνημα ανέπτυξε υψηλές ταχύτητες μεγαλύτερες από τις επιτρεπόμενες, αλλά και πόσο βάρος μπορούσε να αντέξει.

«Δέχτηκα απειλές»

Η τραγωδία συζητήθηκε χθες στο δημοτικό συμβούλιο αν και δεν ήταν στα θέματα ημερήσιας διάταξης. Μάλιστα, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του 19χρονου αλλά και του 8χρονου κοριτσιού που πνίγηκε σε πισίνα κατασκήνωση.ς

«Το τελευταίο δίμηνο προσωπικά απειλήθηκα, να προσέχω για τα ατυχήματα που μπορεί να μου συμβούν», σημείωσε κατά την τοποθέτησή της η δήμαρχος, Αναστασία Χαλκιά.Και συνέχισε: «Για να καταλάβετε ότι το τουριστικό προϊόν του δήμου Κασσάνδρας έχει ξεφύγει. Θα ξεκινήσουμε μια διαδικασία αναδιάρθρωσης του τουριστικού μας προϊόντος. Ο πιο όμορφος δήμος συζητιέται για το πιο τραγικό γεγονός. Δεν υπάρχει δημοτική αστυνομία που θα ήταν ο ελεγκτικός μηχανισμός του δήμου».

«Εγώ που έχασα ένα 22χρονο παιδί, δεν θα το έκλεινα; Με τα ίδια μου τα χέρια», κατέληξε η δήμαρχος.

Δείτε βίντεο:




(κεντρική φωτογραφία αρχείου)

Δείτε επίσης:

«Δεν θα ξεφύγει κανένας. Θα χάσουν τον ύπνο τους» προειδοποιεί ο τραγικός πατέρας – Δεκάδες τα αναπάντητα ερωτήματα για τον θάνατο του 19χρονου

Κατέρρευσε στο μοιραίο λούνα παρκ που σκοτώθηκε το παιδί του ο πατέρας του 19χρονου Γιάννη

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Βγαίνουν όλοι και λένε ότι ο δήμος ήξερε (από την αστυνομία), ο δήμος είχε την ευθύνη αδειοδότησης και η δήμαρχος προσπαθεί με το νεκρό παιδί της να επιχειρηματολογήσει γιατί δεν το έκλεινε.

    Η εταιρεία πιστοποίησης δεν εμφανίζεται πουθενά.

    Ένας νέος έχασε άδικα τη ζωή του και δεν θα τιμωρηθεί κανείς! Η Δικαιοσύνη θα κάνει 5-10 χρόνια να το δει και τέλος. Πάμε στην επόμενη δολοφονία.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This