Οργισμένος κτηνοτρόφος «καρφώνει» κυβέρνηση και Τσιάρα για την ανικανότητα προστασίας από τις ζωονόσους

Must Read

Στον «τοίχο» έστησε την κυβέρνηση και ειδικά τον Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κτηνοτρόφος μιλώντας για το μεγάλο πρόβλημα της πανώλης των αιγοπροβάτων και την ανικανότητα της κυβέρνησης για την αποτελεσματική διαχείριση της κατάστασης.

Ο κ. Θωμάς Μόσχος από την δυτική Μακεδονία φιλοξενήθηκε νωρίς το πρωί στην εκπομπή του OPEN. Όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους, εάν θέλει να κάνει μια ερώτηση στον αρμόδιο υπουργό, Κώστα Τσιάρα απάντησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια:«Γιατί δεν δέχεται ο υπουργός να συνομιλήσει μαζί μας;».

Οι δημοσιογράφοι θέλησαν να το.., «σώσουν» απαντώντας πως ο υπουργός θα είναι αργότερα στο στούντιο μαζί τους.

«Να τον ρωτήσετε τον κύριο υπουργό γιατί περιμένει να τελειώσει η επιδημία και στη συνέχεια θα δει τι αποζημιώσεις θα δώσει εφόσον μπορεί να κάνει κάθε μέρα καταμέτρηση σε κάθε κοπάδι που θανατώνει, λόγω της ανεπάρκειας της κυβέρνησης να μας προφυλάξει από ασθένειες και νόσους, και να αποζημιώνει τους ανθρώπους», συνέχισε ο κ. Μόσχος και πρόσθεσε:

«Στην Δυτική Μακεδονία δεν έχουμε κανένα κρούσμα ούτε πανώλης ούτε ευλογίας. Το θέμα είναι ότι σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό κανονισμό, κάθε χώρα είναι υπεύθυνη να διαφυλάσσει τα σύνορά της για τον έλεγχο και πρόληψη νοσημάτων ζωονόσων και επιδημιών και η χώρα μας αυτή τη στιγμή είναι ανίκανη να μας διαφυλάξει από ασθένειες και επιδημίες των ζώων».




«Από την πρώτη μέρα ο υπουργός έπρεπε να συγκαλέσει επιτροπή και συμμετέχουμε όλοι ασχολούμαστε με αυτό τον κλάδο. Το κράτος είναι ανίκανο και δεν έχει αγροτική πολιτική γιατί τόσο καιρό φωνάζουμε ότι έχουμε υποστελεχωμένες υποδομές και δεν μας ακούει κανένας» τόνισε ο κτηνοτρόφος.

Ο κ. Μόσχος ανέφερε σε σχετική ερώτηση πως από την πανώλη έχουν επηρεαστεί 87 κτηνοτρόφοι και από την ευλογιά 4 με τον αριθμό των προβάτων που «χάνονται» να είναι 30.000. «Η ζημιά είναι τεράστια και δεν βλέπουμε κανέναν διάλογο από το υπουργείο».

«Μας έχει εξοργίσει, σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα γίνει πανελλαδική σύσκεψη όλων των φορέων για να δούμε πως θα κινηθούμε. Σας το λέω από τώρα για να το πείτε και στον υπουργό ότι το μέλλον της κτηνοτροφίας δεν προμηνύεται καλό και θα είναι αυτός ο υπουργός που θα βάλει την υπογραφή του στην καταστροφή της κτηνοτροφίας. Όπως την προηγούμενη φορά που μας είπε ότι δεν καταλαβαίνουμε από τα επιστημονικά δεδομένα, λες και είμαστε όλοι αγράμματοι τσοπάνηδες που ζούμε στις σπηλιές στο βουνό» κατέληξε εκνευρισμένος ο κτηνοτρόφος.

Δείτε βίντεο:




Δείτε επίσης:

Συναγερμός στον Έβρο: Βρέθηκαν κρούσματα πανώλης σε πέντε κοπάδια!

Η πανώλη φέρνει αλλαγές στα μενού των γάμων της Κρήτης – Τι εξηγούν οι επαγγελματίες του κλάδου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This