Προσαγωγές 11 Μπαγκλαντεσιανών για την εξαφάνιση-θρίλερ του 28χρονου Σάκη στην Καρδίτσα

Συγγενής του 28χρονου εξετάστηκε για 4η φορά από τους αστυνομικούς

Must Read

Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί η υπόθεση εξαφάνισης του 28χρονου Σάκη Γκορίλα από τις Σοφάδες Καρδίτσας, με την οικογένεια να πιστεύει ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, και τη δικηγόρο τους να καταγγέλλει παραλείψεις στον χειρισμό της υπόθεσης.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Documento, οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε προσαγωγές 11 αλλοδαπών οι οποίοι μένουν στο ίδιο σπίτι μαζί με τους δύο εργάτες που έγιναν καπνός, λίγες ώρες μετά την εξαφάνιση του 28χρονου. Μαζί με αυτούς, στο σπίτι μένουν και άλλοι δύο εργάτες οι οποίοι είχαν συλληφθεί επειδή δεν είχαν νόμιμα έγγραφα παραμονής στη χώρα μας και όπως καταγγέλλει η δικηγόρος Χριστίνα Μητρονάτσιου, κορυφαίος υπουργός παρενέβη για να αφεθούν ελεύθεροι, καθώς εργάζονται για φιλικό του πρόσωπο. Υπενθυμίζεται ότι η ΕΛ.ΑΣ. διαψεύδει με ανακοίνωσή της όσα υποστήριξε η δικηγόρος.

Η κ. Μητρονάτσιου κατέθεσε έγγραφο αίτημα στην Εισαγγελία Καρδίτσας, με αποτέλεσμα να ζητηθεί να προχωρήσουν οι «δέουσες ενέργειες». Την ίδια στιγμή, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας της Καρδίτσας ερευνούν το ενδεχόμενο ο 28χρονος άνδρας να έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις καταγγελίες της δικηγόρου, οι αλλοδαποί εργάτες είχαν σημείο συνάντησης κοντά στην περιοχή όπου εξαφανίστηκε ο 28χρονος, ενώ σύμφωνα με την ίδια, υπάρχουν μαρτυρίες ότι λίγο πριν χαθεί, ακούστηκαν φωνές στο σημείο.

Παράλληλα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, συγγενικό πρόσωπο του 28χρονου που έχει δώσει ήδη δύο πολύωρες καταθέσεις, εξετάστηκε ξανά χθες και σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι ο 28χρονος Σάκης στις 7 Αυγούστου ενημέρωσε την οικογένειά του ότι θα πάει για περπάτημα και έκτοτε τα ίχνη του αγνοούνται.

Στις έρευνες  για τον εντοπισμό του συμμετείχαν και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι μαζί με το συνεργείο της ομάδας Anubis Coldcase K9 Team, η οποία διορίστηκε ως πραγματογνώμονας, μετά από αίτημα της οικογένειας του 28χρονου.

Σε νέα ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει: 

Σχετικά με νέο δημοσίευμα που αφορά στην υπόθεση εξαφάνισης 28χρονου στην περιοχή της Καρδίτσας, επισημαίνεται και τονίζεται εκ νέου ότι η Ελληνική Αστυνομία διεξάγει υπεύθυνη και ενδελεχή έρευνα από την αρχή της υπόθεσης με σκοπό την ανεύρεση του 28χρονου και την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών εξαφάνισής του.

Η έρευνα πραγματοποιείται από το Τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας, σε στενή συνεργασία με τις εισαγγελικές Αρχές, και περιλαμβάνει τη συλλογή και ανάλυση του προανακριτικού υλικού, λαμβάνοντας υπόψη κάθε διαθέσιμο στοιχείο.

Οι ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής περιλαμβάνουν:

• Συλλογή και εξέταση προανακριτικού υλικού.
• Συμμετοχή στις έρευνες στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας με κατάλληλα εκπαιδευμένο σκύλο, του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και εθελοντικών ομάδων με τη χρήση τεχνικών μέσων.
• Διορισμό ειδικού πραγματογνώμονα, κατόπιν σύμφωνης γνώμης του Εισαγγελέα, ο οποίος συνέδραμε με κατάλληλα εκπαιδευμένο σκύλο. Παρά τις προσπάθειες, δεν προέκυψαν ευρήματα.
• Εξονυχιστική εξέταση βιντεοληπτικού υλικού από την περιοχή.
• Λήψη πλήθους μαρτυρικών καταθέσεων.

Περαιτέρω σημειώνεται ότι, οποιαδήποτε δήλωση σχετικά με αδράνεια των Αρχών δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, καθώς όλες οι απαραίτητες ενέργειες έχουν πραγματοποιηθεί και συνεχίζονται αδιάκοπα. Η έρευνα παραμένει σε εξέλιξη και κάθε νέα πληροφορία αξιολογείται προσεκτικά με στόχο την ανεύρεση του αγνοούμενου.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This