Οι γονείς με χιούμορ μεγαλώνουν πιο χαρούμενα παιδιά

Μπαμπά, έχεις πολλή πλάκα!

Must Read

Οι γονείς που έχουν χιούμορ και «σπάνε πλάκες» με τα μικρά παιδιά τους έχουν καλύτερη σχέση μαζί τους και τα μεγαλώνουν πιο χαρούμενα, σύμφωνα με νέα έρευνα.

  • Από τον Βασίλη Χονδρογιάννη

Στο συμπέρασμα κατέληξαν ερευνητές του αμερικανικού Penn State University με επικεφαλής τον καθηγητή Benjamin Levi, όπως προκύπτει από την έρευνα που δημοσίευσαν στο επιστημονικό περιοδικό «PLOS ONE».

Οι ερευνητές μελέτησαν 312 ανθρώπους ηλικίας 18-45 ετών αναφορικά με πόσο χιούμορ είχαν οι γονείς τους όταν τους μεγάλωναν. Περισσότεροι από τους μισούς δήλωσαν ότι οι γονείς τους είχαν αρκετό χιούμορ όταν αυτοί ήταν παιδιά, ενώ το 71,8% συμφώνησε ότι το χιούμορ είναι ένα πολύ αποτελεσματικό «εργαλείο» στην ανατροφή των παιδιών. Από τους εθελοντές της έρευνας που δήλωσαν ότι οι γονείς τους είχαν χιούμορ όταν τους μεγάλωναν, το 50,5% δήλωσε ότι ως παιδιά είχαν καλή σχέση με τους γονείς τους και ένα 44,2% είπε ότι ένιωσε πως οι γονείς του έκαναν «καλή δουλειά» στην ανατροφή του.

Αντίθετα, από τους συμμετέχοντες στην έρευνα που είπαν ότι όταν ήταν παιδιά οι γονείς τους δεν είχαν χιούμορ, μόλις το 2,9% ανέφερε ότι οι γονείς έκαναν «καλή δουλειά» στην ανατροφή του. «Το χιούμορ μπορεί να διδάξει στους ανθρώπους τη γνωστική ευελιξία, διώχνει το στρες και προωθεί τη δημιουργική επίλυση των προβλημάτων και το ψυχικό σθένος» επεσήμανε ο Levi.

Πηγή: Espresso

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This