Πραγματογνώμονας οικογένειας 19χρονου: «Σάπιο» το μοιραίο παιχνίδι! Και δεύτερος δήμος είχε αποκλείσει το λούνα παρκ!

Άκρως επικίνδυνο το λούνα παρκ - Υπόμνημα με ερωτήματα κατέθεσαν στην Εισαγγελία οι γονείς - Σε λίγες το πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης που όρισαν οι αρχές

Must Read

«Άκρως επικίνδυνο» χαρακτήρισε ο πραγματογνώμονας της οικογένειας του 19χρονου Γιάννη το λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής και «σάπιο» το περιστρεφόμενο παιχνίδι Crazy Dance στο οποίο ο νεαρός έχασε την ζωή του την περασμένη Δευτέρα όταν τραυματίστηκε θανάσιμα μετά από πτώση.

Ο πατέρας του άτυχου Γιάννη πήγε για δεύτερη φορά χθες στον τόπο της τραγωδίας μαζί με τον εμπειρογνώμονα που όρισε η οικογένεια. Μάλιστα, βρήκε πίσω από τα μηχανήματα το ένα από τα δύο παπούτσια του γιου του! Παράλληλα, τράβηξε φωτογραφίες του παιχνιδιού το οποίο ακόμα και με γυμνό μάτι φαίνεται πως είναι ακατάλληλο για χρήση.

Σε δηλώσεις του επανέλαβε πόσο λείπει στους συγγενείς ο Γιάννης και τόνισε πως «δεν θα μας ξεφύγουν από πάρα πολύ ψηλά μέχρι πολύ χαμηλά. Θα χάσουν τον ύπνο τους, όπως τον χάσαμε κι εμείς».

Δείτε βίντεο:




«Η κατάσταση σε όλες τις καρέκλες είναι άκρως επικίνδυνη. Είναι σάπια όλα τα σημεία είτε βάζεις πάνω 50 ή 80 κιλά», είπε πραγματογνώμονας Αναστάσιος Δέδες.

Δείτε βίντεο:

Κατάθεση έδωσε και η σύζυγος του 58χρονου ιδιοκτήτη η οποία ήταν στο λούνα παρκ την μέρα του περιστατικού. «Είδα έναν νεαρό άνδρα αιμόφυρτο και αναίσθητο δίπλα στο μηχάνημα. Ο χειριστής του μηχανήματος και ο σύζυγος μου έφυγαν από τον χώρο του λούνα παρκ αμέσως μόλις έγινε το δυστύχημα», είπε η γυναίκα.

Οι δικηγόροι της οικογένειας, κατέθεσαν υπόμνημα αίτηση στην Εισαγγελέα Χαλκιδικής, θέτοντας μια σειρά από ερωτήματα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Μεχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας αναμένεται το πόρισμα των πραγματογνωμόνων που έχουν διορίσει οι Αρχές.




Και δεύτερο δήμος είχε αρνηθεί το λούνα παρκ!

Στο μεταξύ σύμφωνα με νέες αποκαλύψεις του λούνα παρκ του τρόμου είχε αποκλειστεί και από τον Δήμο Άργους Ορεστικού το 2019, καθώς ο 58χρονος ιδιοκτήτης δεν έδειξε κάποιο πιστοποιητικό για την ασφάλεια των παιχνιδιών.

«Δεν είχε κανένα δικαιολογητικό, γι’ αυτό και απορρίφθηκε», είπε ο Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, δήμαρχος Άργους Ορεστικού σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Μάλιστα, υπάρχει έγγραφο που έχει δημοσιευτεί στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ με την απόρριψη του δήμου καθώς δεν κατατέθηκαν πιστοποιητικά των μηχανημάτων, ούτε πιστοποιητικά για την ασφάλεια αυτών, ενώ κατατέθηκαν στοιχεία για 11 μηχανήματα ενώ η προκήρυξη ζητούσε τουλάχιστον 12.

«Εμείς κάθε χρόνο στην εμποροπανήγυρη που γίνεται τέλος του Σεπτέμβρη βγαίνει μία διακήρυξη, για το ποιος θα συμμετέχει στο λούνα-παρκ, αλλά με συγκεκριμένους όρους και από κει και πέρα έχει και κάποιες συγκεκριμένες προδιαγραφές θα πρέπει να αποδεικνύεται ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι με το συγκεκριμένο αριθμό πλαισίου έχει την απαιτούμενη πιστοποίηση»,εξήγησε ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού.

«Το σπουδαιότερο όλων είναι ο τεχνικός έλεγχος του εξοπλισμού των παιχνιδιών να το πω έτσι. Αυτή τη στιγμή όπως είπαμε είναι δύο οι εταιρείες που υπάρχουν. Δεν ελέγχει την ασφάλεια του μηχανήματος ελέγχει το μηχάνημα αν πληροί τις προδιαγραφές του κατασκευαστή», είπε ο πραγματογνώμονας Γιώργος Περιβολιώτης και συνέχισε:«Στο συγκεκριμένο περιστατικό μιλάμε για κάποια αποκοπή καθίσματος, συνεπώς έχουμε να κάνουμε με το ότι ο μηχανισμός που συγκρατούσε στο σκελετό του παιχνιδιού σημαίνει ότι είχε κάποιο πρόβλημα ο μηχανισμός συγκράτησης».

Στο παρελθόν δύο αγοράκια είχαν περάσει στιγμές τρόμου όταν εγκλωβίστηκαν σε μεγάλη πλαστική κατασκευή η οποία ξεφούσκωσε μετά από διακοπή ρεύματος.

«Όταν σβήνει αυτός ο συμπιεστής αυτό το κάστρο σιγά-σιγά ξεφουσκώνει και έπεσε και τα πλάκωσε εγώ εντωμεταξύ δεν πήρα χαμπάρι γιατί καθόμασταν οι γονείς εγώ καθόμουν πλάτη το πήρε χαμπάρι ο γαμπρός μου και πήγε και έβγαλε τον ανιψιό μου και τον γιο μου ο μαγαζάτορας ούτε πήρε χαμπάρι. Παλιατζούρες είχε αυτός πάντα. Παλιά, παλιά μεταχειρισμένα παλιά», ανέφερε σε καταγγελία του γονέας του ενός παιδιού.

Δείτε βίντεο:




(πηγή κεντρικής φωτογραφίας print screen/το παιχνίδι που μπήκε ο 19χρονος)

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This