Λιμάνι Θεσσαλονίκης: Διέρρηξαν ΙΧ Ρουμάνων, άρπαξαν 12.000 ευρώ, αλλά έπεσαν στην παγίδα της ΕΛΑΣ

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο που διενεργεί την προανάκριση συνελήφθη ένας 26χρονος, ενώ αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου ο συνεργός του

Must Read

Το ΙΧ τριών Ρουμάνων, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε χώρο του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, διέρρηξαν δύο άτομα, αφαιρώντας χρηματικό ποσό 12.000 ευρώ.

Οι ιδιοκτήτες του ΙΧ, τρεις υπήκοοι Ρουμανίας ενημέρωσαν την Λιμενική Αρχή για περιστατικό διάρρηξης. Στο σημείο μετέβησαν στελέχη του Τομέα Ασφάλειας-Ανάκρισης/Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. τα οποία ενημέρωσαν στην συνέχεια και την ΕΛΑΣ, η οποία κατάφερε να εντοπίσει τους δράστες, συλλαμβάνοντας τον έναν.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του λιμενικού: «Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Θεσσαλονίκης για περιστατικό διάρρηξης ενός αυτοκινήτου, εντός του περίφρακτου χώρου στάθμευσης των οχημάτων στον επιβατικό σταθμό Μακεδονία στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης».

Στο σημείο μετέβησαν στελέχη του Τομέα Ασφάλειας-Ανάκρισης/Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.(ΠΟΔΙΝ), όπου εντόπισαν τρεις (03) αλλοδαπούς (υπήκοοι Ρουμανίας), οι οποίοι δήλωσαν ότι άγνωστοι δράστες διέρρηξαν το όχημα τους, αποσπώντας τους μεταξύ άλλων το χρηματικό ποσό των 12.000€. Σύμφωνα με οπτικοακουστικό υλικό που προσκομίστηκε, διακρίνονταν δύο (02) άτομα καθώς και ένα Ι.Χ.Ε. όχημα ιδιοκτησίας ενός 26χρονου ημεδαπού, το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως μέσο διαφυγής και μεταφοράς των κλοπιμαίων.

«Αμέσως ενημερώθηκε η Άμεση Δράση της ΕΛ.ΑΣ., η οποία εντόπισε το προαναφερόμενο Ι.Χ.Ε. στην περιοχή της Μενεμένης Θεσσαλονίκης, έξω από την οικία του 26χρονου. Ακολούθησε νόμιμη έρευνα στην οικία του 26χρονου, με τη συνδρομή του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (Κ.Ε.Α.) της Λιμενικής Αρχής της Θεσσαλονίκης και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της ΕΛ.Α.Σ. (ΟΠΚΕ), κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το Ι.Χ.Ε. όχημα που χρησιμοποιήθηκε ως μέσο διαφυγής, το χρηματικό ποσό των 1.360€, διαρρηκτικά εργαλεία (τρία κατσαβίδια), μία (01) συσκευή παρεμβολής κεντρικού κλειδώματος αυτοκινήτου, μία (01) φωτογραφική μηχανή με τηλεφακό καθώς και μία (01) μαύρη τσάντα μεταφοράς αυτής η οποία περιείχε ακόμα τρεις (03) φακούς λήψης, τα ρούχα που φορούσε ο 26χρονος κατά την τέλεση του αδικήματος, έξι (06) ζευγάρια σκουλαρίκια και δύο (02) φιάλες οινοπνευματωδών ποτών.

Επιπρόσθετα, προσκομίστηκε το υπολειπόμενο ποσό των 10.640€, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε με το σύνολο των κλοπιμαίων αντικειμένων στους παθόντες, ενώ παράλληλα τους καταβλήθηκε το χρηματικό ποσό των 360€ για τις υλικές ζημιές που προκλήθηκαν στο όχημα τους από τη διάρρηξη. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση συνελήφθη ο 26χρονος, για παράβαση του άρθρου 45 του Π.Κ. (Συναυτουργοί) και του άρθρου 372 του Π.Κ.(Κλοπή), ενώ αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου ο συνεργός του».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This