Η εικόνα από τα χιλιάδες νεκρά ψάρια στον Παγασητικό Κόλπο, προκάλεσε την παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου.
Σύμφωνα με το gegonota.news, διατάχθηκε αυτεπάγγελτα επείγουσα προκαταρκτική εξέταση, στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθούν η ποιότητα του θαλασσινού νερού και οι έλεγχοι που γίνονται σε διαπιστευμένα εργαστήρια, το μικροβιακό φορτίο στις εκβολές της λίμνης Κάρλας, το ενδεχόμενο ρύπανσης καθώς και η αιτία θανάτου των ψαριών.
Η έρευνα ανατέθηκε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου υπό την εποπτεία Εισαγγελέα. Το Λιμεναρχείο θα κληθεί, μεταξύ άλλων, να συλλέξει στοιχεία για τις παραλίες του Βόλου, του Αναύρου, των Αλυκών και της Νέας Αγχιάλου και να διερευνήσει τις ευθύνες των εμπλεκομένων φορέων.
«Αδειάζουν τα ύδατα από το φράγμα της Κάρλας, ένα μέρος καταλήγει στον Παγασητικό»
Ειδικοί εκτιμούν πως τα πλημμυρικά φαινόμενα που χτύπησαν τη Μαγνησία το 2023 είχαν ως αποτέλεσμα να ξεβραστούν τα νεκρά ψάρια του γλυκού νερού στην παραλία, ωστόσο, το φαινόμενο έχει κινητοποιήσει τις αρμόδιες Αρχές.
«Είναι ψάρια του γλυκού νερού. Απ’ ότι φαίνεται μετά τα πλημμυρικά φαινόμενα που είχαμε πλημμύρισαν οι παρακάρλιες περιοχές, είχαμε μία εκτεταμμένη πλημμύρα. Εκεί κατέληξε αριθμός ψαριών από τα παρακείμενα κανάλια και τώρα αυτά ψάρια, καθώς αδειάζουν τα ύδατα από το φράγμα της Κάρλας, ένα μέρος αυτών καταλήγει στον Παγασητικό», εξήγησε σχετικά με το συμβάν ο Δημήτρης Κλαουδάτος, αναπληρωτής καθηγητής του Παν. Θεσσαλίας.
Ο ίδιος υποστήριξε πως τα νεκρά ψάρια δεν υποδεικνύουν ότι τα ύδατα του Παγασητικού δεν είναι καλής ποιότητας, αλλά ο θάνατός τους προήλθε από τη διαφορά αλατότητας.
Διαβάστε ακόμα: Με νεκρά ψάρια γέμισε η παραλία του Βόλου – Πώς εξηγείται το φαινόμενο
*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ
Α, ξύπνησαν και οι εισαγγελικές αρχές μετα τις για πολλοστή φορά εμφανισθείσες αυγουστιατικες πυρκαγιές.