Τέμπη: 18 μήνες μετά το έγκλημα – Η «πρόοδος», η «συγκάλυψη» από την Κυβέρνηση ΝΔ και οι «πολιτικές ευθύνες σε βάθος χρόνου»

«Ένα έγκλημα με ποινικές ευθύνες σε ολόκληρο το φάσμα του ελληνικού σιδηρόδρομου για τουλάχιστον 8 χρόνια…»

Must Read

Σε λίγες ώρες συμπληρώνονται 18 μήνες από το έγκλημα των Τεμπών (28 Φεβρουαρίου 2023) που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους.

Οι πραγματικοί υπεύθυνοι της σιδηροδρομικής τραγωδίας όχι μόνο δεν έχουν λογοδοτήσει, αλλά γίνεται συστηματική προσπάθεια συγκάλυψης όλων των ευθυνών που αφορούν πολιτικά πρόσωπα και φτάνουν μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο σημείο του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023.
(ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI)

Με ευθύνες διαχρονικές, για «ένα έγκλημα με ποινικές ευθύνες σε ολόκληρο το φάσμα του Ελληνικού Σιδηρόδρομου για τουλάχιστον 8 χρόνια, σοβαρές ευθύνες στη διαχείριση της κρίσης από το επιτελικό κράτος, και πολιτικές ευθύνες σε βάθος χρόνου», όπως σημειώνει σε ανάρτησή του ο Βαγγέλης Βλάχος, αδελφός θύματος των Τεμπών (Βάιος Βλάχος, 34 ετών).

Ο κ.Βλάχος προχώρησε σε μια παρουσίαση της «προόδου μέχρι στιγμής» και «ενώ η ανακριτική διαδικασία συνεχίζεται», για τα όσα έχουν συμβεί από το 2016 μέχρι και σήμερα, που επιχειρείται μεθοδευμένη προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Αναλυτικά:

  • 37 διαφορετικοί κατηγορούμενοι
  • Από το 2016 μέχρι και σήμερα
  • 33 για Ανθρωποκτονία, Βαριά, και Απλή σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή
  • 31 για Διατάραξη της ασφάλειας της συγκοινωνίας μέσων σταθερής τροχιάς
  • 7 για Παράβαση Καθήκοντος
  • Στελέχη του Υπουργείου Μεταφορών θα κατηγορηθούν το επόμενο διάστημα;
    Θα βρεθούν ενδείξεις για πιθανές ευθύνες Υπουργών;
  • Η αυξημένη πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας έχει βάλει φρένο σε κάθε διερεύνηση για πιθανές ευθύνες Υπουργών μέχρι στιγμής – Συγκάλυψη.
  • Κατηγορούμενοι για τη Σύμβαση 717 από την Ευρωπαία Εισαγγελέα, για 5 αδικήματα, σε έρευνα που είχε ξεκινήσει πριν τα Τέμπη.
    Τα 16 από αυτά έχουν κατηγορηθεί και για τα Τέμπη.
  • Ένα Έγκλημα με ποινικές ευθύνες σε ολόκληρο το φάσμα του Ελληνικού Σιδηρόδρομου για τουλάχιστον 8 χρόνια, σοβαρές ευθύνες στη διαχείριση της κρίσης από το επιτελικό κράτος, και πολιτικές ευθύνες σε βάθος χρόνου.

Ο αδελφός του αδικοχαμένου Βάιου, είχε κάνει και ένα σχόλιο στο χθεσινό δημοσίευμα-καταπέλτης του Politico, το οποίο σημείωνε: «Η Ελλάδα έχει βιώσει μια σειρά από σκάνδαλα που, αν και όλα πολύ διαφορετικά, συνθέτουν την αίσθηση ότι η δικαιοσύνη καταρρέει και ότι οι κυβερνώντες δεν θέλουν να το διορθώσουν. Ή, ακόμη χειρότερα, είναι ένοχοι».

Το σχόλιο του κ.Βλάχου στο Politico: «Η ευθύνη περνάει από την ηγεσία μέχρι τους ανθρώπους που βρίσκονταν στο σημείο. Ψάχνεις για κάποιον που έκανε σωστά τη δουλειά του, για κάτι που λειτούργησε – και υπάρχει πλήρης κατάρρευση».




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This